Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Á la Prince Polo.pdf

rzepik35 / Przepisy / Á la Prince Polo.pdf
Download: Á la Prince Polo.pdf

299 KB

0.0 / 5 (0 głosów)
04456f4851.jpg

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Przepisy - ciasto śliwkowo-piankowe.jpg
Składniki: 1 kg śliwek węgierek cukier puder cuki ...
Składniki: 1 kg śliwek węgierek cukier puder cukier waniliowy Na ciasto: 5 jaj 5 łyżek mąki ziemniaczanej 5 pełnych łyżek cukru otarta skórka z cytryny łyżka proszku do pieczenia tłuszcz byłka do formy Jak przyrządzić: Śliwki starannie umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki Z białek ubić sztywną pianę, dodając stopniowo po trochu cukier Do piany dodać od razu wszystkie żółtka, następnie mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, otartą skórkę z cytryny. Ciasto rozłożyć równą cieniutką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszce do pieczenia Na cieście ułożyć rządkami połowki śliwek, wstawić do nagrzanego( 180 st) piekarnika. Piec około 25 min.Lekko zrumienione ciasto wyjąć z piekarnika i odrazu mocno posypać cukrem pudrem z wanilią
Przepisy - SZYBKIE PĄCZUSIE SEROWE.jpg
SZYBKIE PĄCZUSIE SEROWE: 1/2 kg białego sera (przekr ...
SZYBKIE PĄCZUSIE SEROWE: 1/2 kg białego sera (przekręconego przez maszynkę) 2-3 szklanki mąki 6 łyżek cukru 2 płaskie łyżeczki sody 5 łyżek gęstej śmietany 1 cukier waniliowy 4 jajka 1 łyżka spirytusu lub octu smalec do smażenia pączusiów (ok 1 kg) Wszystkie składniki wyrobić mokrymi rękami. Robić kulki wielkości orzecha włoskiego i wrzucać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć aż będą jasno brązowe. Po usmażeniu można posypać cukrem pudrem.
Przepisy - TRUSKAWKOWA PYCHOTKA.jpg
TRUSKAWKOWA PYCHOTKA MASA BUDYNIOWA: ♥ 1/2 l mleka ...
TRUSKAWKOWA PYCHOTKA MASA BUDYNIOWA: ♥ 1/2 l mleka ♥ 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru ♥ 25 dag masła ♥ 3-4 łyżki cukru kryształu ♥ 1 cukier waniliowy MASA TRUSKAWKOWA: ♥ 1/2 kg truskawek ( mogą być mrożone) ♥ 3 galaretki truskawkowe MASA ŚMIETANKOWA: ♥ 1/2 l śmietany kremówki1 galaretka czerwona ♥ 1-2 łyżki cukru pudru DODATEK: ♥ 1 opakowanie okrągłych biszkoptów Upiec jeden biszkopt jasny i jeden biszkopt ciemny. WYKONANIE MASY TRUSKAWKOWEJ: Truskawki zmiksować i podgrzać, dodać suche galaretki i dobrze wymieszać lekko zagotować. WYKONANIE MASY BUDYNIOWEJ: Z mleka, cukru, cukru waniliowego, budyniu ugotować budyń. Utrzeć masło i dodać przestudzony budyń. WYKONANIE MASY ŚMIETANKOWEJ: Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Śmietanę ubić. Dodać cukier i tężejącą galaretkę. PRZEŁOŻENIE CIASTA: Biszkopt ciemny-masa budyniowa-połowa masy truskawkowej-biszkopty -połowa masy truskawkowej-masa śmietankowa-biszkopt jasny-polewa.
Przepisy - DSC_5720-2.jpg
Składniki "suche": 2 szkl. mąki 3/4 szkl. cukru 1 łyż ...
Składniki "suche": 2 szkl. mąki 3/4 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku 1 łyżeczka sody szczypta soli 2 łyżeczki cynamonu 1.5 tabliczki mlecznej czekolady oraz bakalie jakie mamy pod ręką brązowy cukier Składniki "mokre": 1 szkl. mleka lub jogurtu 1/2 szkl. oleju 1 jajo kilka kropli aromatu waniliowego. Przygotowanie: Nagrzewamy piekarnik do 180 st. Składniki "suche" mieszamy dokładnie i łączymy ze sobą. Kruszymy/kroimy czekoladę na malutkie kosteczki oraz dorzucamy do składników suchych. To samo robimy z ulubionymi bakaliami. Składniki "mokre" mieszamy w drugiej misce najlepiej trzepaczką. Następnie wlewamy "mokre" składniki do "suchych" i mieszamy aż do połączenia. Wkładamy do foremki na muffinki lub do jednorazowych foremek (mniej więcej na 2/3 wysokości). Następnie każdą muffinkę posypujemy ok. pół łyżeczki brązowego cukru. Wkładamy do piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 175 stopni i pieczemy 20-25 min. do wyrośnięcia i zarumienienia.
Przepisy - DSC_6605.jpg
Jak już wspominałam w innych postach, ciasto na muffiny ...
Jak już wspominałam w innych postach, ciasto na muffiny jest bardzo proste i szybkie, gdyż łączy się składniki suche z mokrymi. Składniki suche: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku 1 łyżeczka sody 1.5 czekolady mlecznej pokrojonej w drobną kostkę 200gr krówek pokrojonych w drobną kostkę Składniki mokre: 1 szklanka mleka 1 szklanka oleju 1 jajko 5-6 łyżek likieru Irish cream (może być Baileys lub inny wedle uznania) Przygotowanie: Składniki suche łączymy w dużej misce, a w drugiej roztrzepujemy składniki mokre. Następnie wlewamy składniki mokre do suchych i mieszamy aż do ich połączenia. Należy pamiętać o tym, że składniki mają się połączyć, ale ciasta nie należy później ucierać. Wlewamy ciasto do foremek na muffiny do 3/4 wysokości. Pieczemy ok. 25-30 minut w temperaturze 180stopni i sprawdzamy patyczkiem czy są już gotowe (patyczek powinien być suchy). Polecam do podgryzania w zimowy wieczór i nie tylko :)
Przepisy - SZYBKIE FAWORKI-JEDYNA0101.jpg
Składniki: 35 dag mąki 3 dag miękkiego masła(1 łyżk ...
Składniki: 35 dag mąki 3 dag miękkiego masła(1 łyżka) 3 żółtka 1 całe jajo 10 dkg śmietany (7 łyżek) 1 łyżka spirytusu albo 2 łyżki wódki albo łyżka octu smalec lub olej cukier puder Jak przyrządzić: Ze składników zagnieść dość miękkie i gładkie ciasto. Można od razu odcinać niewielkie kawałki, cieniuteńko je rozwałkowywać i radełkiem albo nożem wykrawać długie prostokąty, nacinać je wzdłuż, przekładać jeden koniec przez powstałą dziurkę i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, a potem posypywać cukrem pudrem. Ciasto podczas pieczenia powinno ładnie bąbelkować, pod warunkiem oczywiście, że było bardzo cieniutko rozwałkowane. Ja po zagnieceniu ciasta kilka minut walę w nie wałkiem: jak się rozpłaszczy składam i znowu walę, ale nie za długo, bo to nudna czynnosć :-) Z tego przepisu wychodzą dwa pełne talerze faworków. Alkoholu albo octu dodaje się, żeby ciasto nie chłonęło zanadto tłuszczu podczas smażenia. Robiłam te chruściki na smalcu i na oleju, obie wersje są bardzo smaczne i właściwie tylko nieznacznie się różnią. Jeśli nie chce nam się smażyć wszystkiego na raz, połowę ciasta możemy włożyć do lodówki i resztę faworków przyrządzić następnego dnia.. Uwaga: Nie dodajemy cukru do ciasta, ponieważ powoduje to szybsze przypalanie się faworków. Lepiej po prostu obficie posypać je po usmażeniu
Przepisy - Zamulacz.jpg
Składniki 1 krem Karpatka 1 Kasia 2 paczki krakersó ...
Składniki 1 krem Karpatka 1 Kasia 2 paczki krakersów 2 puszki Krówki 2 łyczeczki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 śmitetan-fix Paczkę migdałów płatki Śmietanke 36% Jak zrobić? Najpierw układasz 1 warstwę krakersów na brytfance, później na to krem karpatka (wcześniej go gotujesz z mlekiem wg przepisu na opakowaniu-po wystudzeniu dodajesz kostkę Kasia i miksujesz)później kolejna warstwa krakersów, na to krówka (wcześniej gotujesz na parze żeby masa nie była twarda do rozsmarowania)nie gorące, na to warstwa krakersów i na koniec śmietanka ubita z fiksem cukrem pudrem i cukrem waniliowym, posypujesz na koniec migdałami i do lodówki-najlepiej na noc żeby oddało!
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności