a95ea4d7f4.jpeg
-
Boże Narodzenie -
Decoupage -
Dla duszy i ciała -
Druty -
Etykiety -
Fryzury -
Galeria (moje zdjęcia) -
Haft płaski -
Haft richelieu-wzory -
Hobby -
Hortensje -
Iluzje -
Kwiaty -
Makijaż -
Masa solna -
Misie -
Napisy -
Obrazki -
Owoce -
Pozdrowionka -
Przepisy -
Quilling -
Rameczki -
Robótki ręczne -
Rośliny -
Ruchome obrazki -
Serwetki -
Storczyki -
Sylwester -
Szablony na ścianę -
Szydełko-serwetki -
Śmieszne -
Święta -
Tapety -
Tła -
Walentynki -
Zima -
Zwierzęta
Masa: budyń śmietankowy - puszka ananasów - Kasia 1-1,5 kostki - 4 żółtka Na wierzch: 4 białka - 1 szklanka cukru - 20 dag wiórek kokosowych - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 2 łyżki Kasi - 2 łyżki cukru - 2 łyżki kakao Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubić na sztywno, dodać żółtka i olej, dobrze wymieszać, dodać mąkę i proszek do pieczenia Masa: Ugotować budyń śmietankowy(porcja na 0,5l) na 1 szklance soku z ananasów z 2 łyżkami cukru i 4 żółtkami. Zimny budyń utrzeć z Kasia .Do kremu dodać pokrojone ananasy. Wszystko wyłożyć na biszkopt. Wierzch: Białka ubić z 1 szklanką cukru ,potem dodać kokos i proszek.Wyłożyć na blaszkę i upiec na złoty kolor.Po wystudzeniu wyłożyć na krem.Na wierzch dać polewą