Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Sernik wiedeński.jpg

nowa2016 / ★ Galeria 🔴 🔴 / CIASTA / Sernik wiedeński.jpg
CIASTA - Sernik wiedeński.jpg
Download: Sernik wiedeński.jpg

62 KB

(239px x 356px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Składniki:

* 1 kg dobrze odciśniętego nie kwaśnego tłustego białego sera
* 2 niepełne szklanki cukru
* 8 jajek
* 1 kostka masła
* 1 torebka budyniu waniliowego
* 1 laska wanilii (posiekana)
* 1 cytryna
* 1 torebka (10 dag) rodzynek
* 3 dag płatków migdałowych
* 5 dag smażonej skórki pomarańczowej

Sposób przygotowania:
Opłucz rodzynki, odsącz i razem z płatkami migdałowymi wsyp do miseczki. Zmiel ser (dwa lub trzy razy). W rondelku na małym ogniu rozpuść masło i odstaw do wystygnięcia. Posmaruj tortownicę masłem, wysyp bułką tartą. Rozbij jajka, miseczkę z białkami przykryj i wstaw do lodówki, a żółtka utrzyj z cukrem, szczyptą soli, wanilią i sokiem z połówki cytryny. Do kogla-mogla dodawaj porcjami zmielony ser i proszek budyniowy, wciąż ucierając. Gdy masa będzie gładka i puszysta, wlej zimne masło i ucieraj, aż tłuszcz zostanie całkowicie wchłonięty. Dodaj bakalie, wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Ubij białka, sztywną pianę delikatnie połącz z masą serową. Przełóż do tortownicy i wyrównaj powierzchnię. Tortownicę ustaw na środkowym poziomie piekarnika. Po 40 minutach pieczenia możesz przykryć sernik folią aluminiową, aby wierzch się nie przypalił. Piecz jeszcze 10-15 minut, a potem wyłącz piekarnik i pozostaw w nim ciasto na 10 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź w formie.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
CIASTA - a02ce7595f.jpeg
Agrestowiec Biszkopt z 4 jaj 0,5 litra soku z agrestu ...
Agrestowiec Biszkopt z 4 jaj 0,5 litra soku z agrestu 0,5 litra wody 3 budynie śmietankowe-40g 4 łyżeczki żelatyny-zalac małą ilością wody 15 dag cukru Ugotowac z wszystkiego budyń,do gorącego dodac namoczoną żelatynę.Zimny budyń utrzec z 1 kostką margaryny i dodac 3 żółtka.Masę wyłożyc na biszkopt,na masę ułożyc agrest i zalac 2 galaretkami agrestowymi.
CIASTA - 09c3f13d48.jpeg
Karpatka 1 szklanka wody 12,5 dag margaryny 1 łyżeczk ...
Karpatka 1 szklanka wody 12,5 dag margaryny 1 łyżeczka proszku Wszystko zagotowac,w czasie gotowania wsypac 1 szklankę mąki,wymieszac i ucierac kałką.Po wystygnięciu dodawac po 1 jajku(4 jajka)i ucierac .Dwie blachy dobrze wysmarowac i wyłożyc ciasto.Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor 10 min.w 200C i 15-20 mni 180C lub na termoobiegu 180C 25-30 min. obie blachy. Krem 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki zwykłej 2 łyżki kartoflanki 10 dag cukru+cukier waniliowy 2-3 łyżki oleju ugotowac budyń Utrzec z 1 kostką margaryny,wierzch polukrowac lub posypac cukrem pudrem.
CIASTA - 1bf14d494e.jpeg
Snikers 40 dag mąki 20 dag margaryny 15 dag cukru ...
Snikers 40 dag mąki 20 dag margaryny 15 dag cukru 4 żółtka-białka ubic z 25 dag cukru 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku 1 łyżeczka sody powidła śliwkowe po 20 dag rodzynek i orzechów,4 łyżki skórki pomarańczowej w cukrze Ciasto zagnieśc podzielic na 2 części,każdą częśc posmarowac powidłami ,posypac bakaliami i na wierzch ubita piana z białek.Piec obie blachy na termoobiegu 25-30 min w tem 180C.Ciasto przełożyc kremem jak do karpatki i polukrowac. 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki zwykłej 2 łyżki kartoflanki 10 dag cukru+cukier waniliowy 2-3 łyżki oleju Do kremu można dodac czekoladę.
CIASTA - 375cbbef67.jpeg
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI Ciasto: 25 dag. mąki 2 jajka ...
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI Ciasto: 25 dag. mąki 2 jajka (całe) 14 dag. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 14 dag. margaryny Zagnieść ciasto i wyłożyć nim dno i boki blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Ser: 1 kg. sera 1 1/4 szkl. mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1/2 szkl. oleju 2 jajka (całe) 4 żółtka 1 szkl. cukru kryształu Ubić mikserem jajka, żółtka, cukier. Dodać zmielony 2-krotnie ser, mleko, suche budynie,cukier waniliowy i olej. Brzoskwinie skroić w kostkę dodać do sera i wszyszko razem dodrze połączyć. Wylać na ciasto wyłożone w blaszce i piec ok. 50 min.
CIASTA - 49acd3b7f2.jpeg
MAKOWIEC NA BISZKOPCIE 0,5 kg maku 1szkl cukru lub sło ...
MAKOWIEC NA BISZKOPCIE 0,5 kg maku 1szkl cukru lub słoiczek miodu sztucznego 3 jajka 3/4 kostka masła lub margaryny 1 aromat migdałowy 1 łyżki kaszki mannej lub 2 łyżki kartoflanki 1 łyżeczka proszku bakalie Wyk. Mak skręcić na sucho sparzyć wodą dodać margarynę cukier lub miód aromat proszek i żółtka na koniec ubitą pianę z białek.Masę wylać na blachę i piec ok.30 min.,w tym czasie ubić biszkopt z 4 jaj i wlać na masę makową i jeszcze piec 20-25 min.Po wystudzeniu wyjąć placek tak by biszkopt był na dole.Zrobić krem jak na tort z 1 kostki margaryny dodając kakao sparzonego wodą i bakalie i czekoladę.Wyłożyć krem na wierzch placka,potrzec czekoladą.Może pracochłonne ale ja smakuje,życzę smacznego. Krem 1 kostka margaryny-25dag 2 jajka 4 łyżki cukru kopiasta łyżka kakao-sparzyc gotującą wodą 1 cukier waniliowy-16g
CIASTA - 914402cacd.jpeg
ZEBRA 2,5 szkl. mąki 2 szkl. cukru 1 szkl. gazowane ...
ZEBRA 2,5 szkl. mąki 2 szkl. cukru 1 szkl. gazowanego napoju pomarańczowego 0,5 szkl. oleju 5 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 pomarańczowy olejek zapachowy (aromat do ciast) Ubić pianę z białek, a gdy będzie bardzo sztywna, dodać cukier i żółtka jaszcze chwile ubijać. Następnie wlać olej, napój pomarańczowy, olejek, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać ręcznie lub na naj mniejszych obrotach mikserem. Podzielić ciasto na dwie części. Do jednej wsypać kakao, do drugiej dwie łyżki mąki. Do blachy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej taryą bułką wlewać łyżką na przemian białe i ciemne ciasto. Upiec w dobrze nagrzanym piekarniku.
CIASTA - ciasto śliwkowo-piankowe.jpg
Składniki: 1 kg śliwek węgierek cukier puder cuki ...
Składniki: 1 kg śliwek węgierek cukier puder cukier waniliowy Na ciasto: 5 jaj 5 łyżek mąki ziemniaczanej 5 pełnych łyżek cukru otarta skórka z cytryny łyżka proszku do pieczenia tłuszcz byłka do formy Jak przyrządzić: Śliwki starannie umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki Z białek ubić sztywną pianę, dodając stopniowo po trochu cukier Do piany dodać od razu wszystkie żółtka, następnie mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, otartą skórkę z cytryny. Ciasto rozłożyć równą cieniutką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszce do pieczenia Na cieście ułożyć rządkami połowki śliwek, wstawić do nagrzanego( 180 st) piekarnika. Piec około 25 min.Lekko zrumienione ciasto wyjąć z piekarnika i odrazu mocno posypać cukrem pudrem z wanilią
CIASTA - Ciasto czekokremowe.jpg
Ciasto czekokremowe Składniki • CISTO • 250 g margar ...
Ciasto czekokremowe Składniki • CISTO • 250 g margaryny • 4 łyżki kakao • 4 łyżki mleka • 1,5 szklanki cukru • 3 jajka • skórka otarta z cytryny • 1,5 szklanki mąki • cukier waniliowy • opakowanie proszku o pieczenia (18 g) • KREM • dwa budynie waniliowe • 3 szklanki mleka • cztery łyżki cukru • 100 g masła • I NA KONIEC • gotowa polewa pełnomleczna Etapy przygotowania 1. CIASTO Margarynę, kakao, cukier i mleko połączyć, rozpuścić na małym ogniu, zagotować, mieszając od czasu do czasu, aby się nie przypaliło. 2. Masę wystudzić. 3. Następnie dodawać żółtka, mąkę z proszkiem, cukier waniliowy i skórkę otartą z cytryny, całość utrzeć mikserem. Na końcu dodać pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać. 4. Tak przygotowane ciasto przelać na blachę i upiec w 190 stopniach. Czas pieczenia ok. 30 - 40 minut. 5. KREM Dwa budynie waniliowe ugotować wg przepisu na opakowaniu w trzech szklankach mleka i czterech łyżkach cukru. 6. Budyń wystudzić, następnie dodawać go do masła, ucierać mikserem 7. Wystudzone ciasto przekroić, przełożyć kremem, udekorować polewą. **********************************************************************
CIASTA - ciasto toffi.jpg
Ciasto: 3 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru pudru, 15 da ...
Ciasto: 3 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru pudru, 15 dag miodu, 0,5 kostki margaryny, 2 jaja, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżeczka sody oczyszczonej. Krem: 0,5 l śmietanki kremówki (36% lb 30%), ja daję 1 l 3 łyż. żelatyny. Polewa: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego. Do dekoracji: 10 dag posiekanych orzechów włoskich lub ziemnych nie solonych w całości Mleko w puszce wstawić do garnka z wodą i gotować przez 3 godz.-poczekać aż wystygnie. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 równe części. Formy posmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przenieść do form i piec około 15 minut w temp. 200 C. Śmietanę ubić na puszystą masę. Nastepnie dodać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę. Kremem przełożyć dwa upieczone i ostudzone placki. Na wierzchu ciasta rozsmarować mleko (tw. toffi). Posypać orzechami
CIASTA - Rafaello karmelowe.jpg
Rafaello karmelowe Przygotowanie: 30 minut Składniki • ...
Rafaello karmelowe Przygotowanie: 30 minut Składniki • 1 gotowy spód biszkoptowy • 30 - 40 dag wiórków kokosowych • 15 dag margaryny • 3 szklanki mleka • 1 szklanka cukru • 2 torebki śmietanki śnieżki Etapy przygotowania 1. Połowę przygotowanych wiórków, cukier i jedną szklankę mleka gotować do uzyskania karmelowego koloru i smaku. Pamiętać o mieszaniu. Lekko wystudzić i połączyć z margaryną. Wyłożyć na spodzie biszkoptowym. 2. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Ubić śnieżkę w 2 szklankach mleka. Dodać cukier puder i wymieszać z pozostałymi wiórkami. Połaczyć z żelatyną i wyłożyć na masie karmelowej. 3. Wierzch ciasta posypać wiórkami, udekorować białą czekoladą lub polewą. Schłodzić. 4. Do ciasta można użyć dowolny placek biszkoptowy. Ewentualnie upiec, przekroić i drugą część wykorzystać np. do Cherii. Zamiast śnieżki można użyć kremówki z dodatkiem fix i cukru, ale kalorii będzie więcej. **********************************************************************
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności