Czy chcesz zobaczyć zawartość tego folderu?
Faworki.rar
-
1033 -
2023.05.08 Lotnisko -
2023.05.11 Poczta Morrisons, Aldi -
2023.05.16 Morrsons Gyle Centre, Robins Nest -
2023.05.23 Bank, M&S -
2023.05.25 Przychodnia, Skrzynka Pocztowa -
2023.05.26 Przychodnia, Cameron Toll -
2023.05.27 Cameron Toll -
2023.05.28 D30H -
2023.05.28 St. Catherine Church -
Accessories -
Aviary Photos -
CARDV -
CLIPART -
COMMON -
Configuration -
Edge -
EdgeCore -
EdgeUpdate -
EdgeWebView -
en-GB -
en-US -
Front -
Icons -
images -
Inside -
Joymii -
locales -
MEDIA -
Media Renderer -
Modules -
Movie -
MyASUS_Splendid -
Network Sharing -
OFFICE11 -
Offline -
Primary Interop Assemblies -
RDX -
RedistList -
SIGNUP -
Skins -
Sound -
Stationery -
TableTextService -
Temp -
Templates -
USB Drive -
VerifiedResourceDownloads -
Visualizations -
Wallpapers
Faworki Składniki * spirytus 2 łyżki * cukier puder 2 łyżki * śmietana kwaśna 125 ml * żółtka 2 szt * jajko 1 szt * mąka 250 g * olej 1 do smażenia * cukier puder 1 do posypania Sposób przyrządzenia Mąkę zagnieść z jajkiem, żółtkami, śmietaną i cukrem. Dodać spirytus, wyrobić do połączenia składników. Ciasto wygniatać kilka minut, podsypując mąką. Ma być gładkie i elastyczne. Wybijać wałkiem, aż będą widoczne pęcherzyki powietrza. Rozgrzać dobrze olej. Ciasto rozwałkować na grubość około 2 mm. Uformować faworki: wykroić paski długości 12cm i szerokości 3cm. W środkowej części każdego paska zrobić nacięcie długości 5 cm. Koniec paska przewlec przez nacięcie. Do rozgrzanego oleju wkładać po kilka faworków i smażyć, aż się lekko zarumienią; odwrócić i zarumienić z drugiej strony, osączyć na papierowym ręczniku. Gdy ostygną posypać cukrem pudrem. Z przepisu wychodzi około 40 faworków. Smacznego :)