Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Ciasto jak knoppers.docx

lawinska1973 / PIECZEMY-CIASTA / CIASTA I CIASTKA ZAKONNIC / Ciasto jak knoppers.docx
Download: Ciasto jak knoppers.docx

15 KB

0.0 / 5 (0 głosów)
obrazek

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek

Ciasta i Ciastka Zakonnic


Inne pliki do pobrania z tego chomika
CIASTA  I   CIASTKA  ZAKONNIC - sekret_mniszki.JPG
SEKRET MNISZKI Ciasto I*: 20 dag margaryny/masła 20 d ...
SEKRET MNISZKI Ciasto I*: 20 dag margaryny/masła 20 dag cukru pudru, 20 dag mąki, 8 żółtek, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto II**: 30 dag mąki, 15 dag margaryny/masła, 10 dag cukru pudru, 3 żółtka, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżeczki kakao Masa serowa***: 1,20 kg zmielonego sera, 60 dag cukru pudru, 2 budynie waniliowe bez cukru, 12 jaj, 30 dag margaryny/masła, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem ananasowy: 1/2 l mleka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki pszennej, 2 żółtka, 3-4 łyżki cukru, 200 g masła, 1 galaretka czerwona, 1 puszka ananasów Ulubiona polewa Ciasto I: masło utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec ciasto (użyłam foremki o wymiarach 36x24 cm). Ciasto II: z podanych składników (oprócz kakao) zagnieść kruche ciasto. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i zamrozić. Masa serowa: masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser, budynie, proszek do pieczenia, pianę z białek, a na końcu zamrożone ciasto ciemne starte na tarce o grubych oczkach. Spód blaszki wyłożyć ciastem II jasnym, rozprowadzić masę serową i upiec. Krem ananasowy: galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzątku. Ananasa pokroić w drobną kostkę. Z mleka, mąki, cukru, żółtek ugotować budyń. Masło utrzeć, dodać przestudzony budyń, a na końcu tężejącą galaretkę i owoce ananasa. Przełożenie: sernik - krem - ciasto I - polewa. Uwagi: * na pewno na przyszłość zrobię z połowy porcji - biszkopt wyszedł jak dla mnie za gruby ** ciasto podzieliłabym w proporcji 2/3 białe i 1/3 z kakao, wcześniej bym je też lekko podpiekła, zanim wyłożyłabym ser *** najważniejsza uwaga - pół porcji! Sera wyszło tyle, że musiałam piec połowę masy serowej w keksówce (prawie cała wyszła)
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności