Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

914402cacd.jpeg

Przepisy kulinarne - 914402cacd.jpeg
Download: 914402cacd.jpeg

34 KB

(450px x 338px)

0.0 / 5 (0 głosów)
ZEBRA

2,5 szkl. mąki
2 szkl. cukru
1 szkl. gazowanego napoju pomarańczowego
0,5 szkl. oleju
5 jaj
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1 pomarańczowy olejek zapachowy (aromat do ciast)
Ubić pianę z białek, a gdy będzie bardzo sztywna, dodać cukier i żółtka jaszcze chwile ubijać. Następnie wlać olej, napój pomarańczowy, olejek, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać ręcznie lub na naj mniejszych obrotach mikserem. Podzielić ciasto na dwie części. Do jednej wsypać kakao, do drugiej dwie łyżki mąki. Do blachy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej taryą bułką wlewać łyżką na przemian białe i ciemne ciasto. Upiec w dobrze nagrzanym piekarniku.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek
obrazek
obrazek

* ♥ * ♥ * Soczewica* ♥ * ♥ *
* ♥ * 500 gram soczewicy czerwonej lub zielonej jedna cebula dużo czosnku 3 marchewki 2 pietruszki pół selera curkuma imbir sól pieprz sos sojowy papryka ostra curry Soczewicę gotujemy w 2 szklankach wody na papkę ,na patelni smażymy cebulę i czosnek dodajemy warzywa starte na tarce razem dusimy mieszamy razem z soczewicą łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz i przyprawy jak lubisz po wymieszaniu 3 jajka zmieszać i do formy do pieczenia na 180 stopni Od 30 do 40 minut musisz obserwować pychotka* ♥ *

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Przepisy kulinarne - ROGALIKI MAMINE-JEDYNA0101.jpg
Składniki: 0,5 kg mąki 1 kostka masła 2 jaja 1 ...
Składniki: 0,5 kg mąki 1 kostka masła 2 jaja 1 szklanka mleka 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy szczypta soli paczka drożdży marmolada, prażone jabłka, słodki serek, gęsty budyń Jak przyrządzić: Drożdże rozetrzeć z cukrem i 1/2 szklanki ciepłego (nie gorącego!) mleka. odstawić na 10min do wyrośnięcia. Mąkę posiekać nożem z masłem dodać drożdże i resztę mleka. ciasto wrzucić do zimnej wody i poczekać, aż wypłynie. Wówczas wyrobić, dodając cukier waniliowy i troszkę mąki. Podzielić na 4 części. Rozwałkować i wycinać romby ok 7x7cm w zależności od tego jak duże chcemy rogaliki. Na każdy kawałek kłaść łyżeczką niewielką ilość marmolady, serka, prażonych jabłek lub gęstego budyniu. Zwijać jak rogale. Układać na blasze. Przed wstawieniem do piekarnika, rogaliki smarować żółtkiem rozbitym z łyżką cukru. Piec ok 20min na złoty kolor. Upieczone rogaliki można posypać cukrem pudrem.
Przepisy kulinarne - RACUCHY Z JABŁKAMI-JEDYNA0101.jpg
Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki ? dwa jajka ...
Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki ? dwa jajka ? 1 i 1/2 szklanki mleka ? dwie łyżki cukru ? 3 dag świeżych drożdży ? trzy jabłka ? łyżeczka lub więcej cynamonu (ile kto lubi:)) ? szczypta soli ? olej do smażenia Jak przyrządzić: Mleko podgrzać. Do letniego mleka dodać pokruszone drożdże i cukier. 2. Jajka rozbełtać, lekko posolić. 3. Do drożdży z mlekiem dodać jajka, mąkę, starte lub pokrojone w drobną kostkę jabłka, cynamon. Dobrze wyrobić ciasto (ja używam drewnianej łyżki). 4. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 5. Racuchy smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku, posypać cukrem pudrem. Najsmaczniejsze na ciepło :)
Przepisy kulinarne - ciasto śliwkowo-piankowe.jpg
Składniki: 1 kg śliwek węgierek cukier puder cuki ...
Składniki: 1 kg śliwek węgierek cukier puder cukier waniliowy Na ciasto: 5 jaj 5 łyżek mąki ziemniaczanej 5 pełnych łyżek cukru otarta skórka z cytryny łyżka proszku do pieczenia tłuszcz byłka do formy Jak przyrządzić: Śliwki starannie umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki Z białek ubić sztywną pianę, dodając stopniowo po trochu cukier Do piany dodać od razu wszystkie żółtka, następnie mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, otartą skórkę z cytryny. Ciasto rozłożyć równą cieniutką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszce do pieczenia Na cieście ułożyć rządkami połowki śliwek, wstawić do nagrzanego( 180 st) piekarnika. Piec około 25 min.Lekko zrumienione ciasto wyjąć z piekarnika i odrazu mocno posypać cukrem pudrem z wanilią
Przepisy kulinarne - CHLEBEK-JEDYNA0101.jpg
Składniki: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki soli (płaski ...
Składniki: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki soli (płaskie) 2 łyżeczki suszonych drożdży 1 1/8 szklanki ciepłej wody Jak przyrządzić: Wszystkie składniki wymieszać razem. Jeśli ciasto będzie zbyt twarde dolać troszkę wody, jeśli zbyt kleiste dosypać troszkę mąki. Ciasto powinno mieć konsystencję miękkiej plasteliny. Zagniatać ciasto przez 10 minut. Przykryć i odstawić na 90 minut w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu jeszcez przez chwilkę ciasto zagniatać uderzając je pięścią. Uformować chleb, włożyć do wysmarowanej lub wyłożonej papierem keksówki, przykryć i odstawić na ok. 45 minut do ponownego wyrośnięcia. Piec chleb przez 30-40 minut w 190 stopniach.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności