Orzechowiec teściowej.doc
-
■ BAJKI PL -
►FILMY 2011 CHOMIKUJ -
►FILMY 2012 CHOMIKUJ -
►FILMY POLSKIE -
◘ Akcent -
♦Filmy Blu-Ray 3D -
♦Garfild Koty Górą 3D PL -
3 ► Filmy 3D SBS miniHD 1080p -
Bajki 2011 -
CIASTA -
Czas Honoru - Sezon 5 [rmvb] -
Discovery -
Dzwonki do telefonu -
dzwonki na telefon -
Ekspres Polarny 3D BluRay 720p (Napisy PL) -
Film 3D -
Filmy 2012 -
Filmy 3D BluRay -
Filmy Agnieszka holland -
Filmy bollywood -
Filmy Danielle Steel -
Filmy do nawigacji -
Filmy do Nawigacji -
Filmy dokumentalne -
Filmy Nowości 2012 -
FILMY ROMANSE -
FILMY TANECZNE, MUZYCZNE(1) -
Filmy Westerny -
Indios Bravos -
Janusz Laskowski -
Janusz Laskowski-Swiat nie wierzy lzom CD 2 -
KOD DA VINCI lektor pl (RMVB) -
Kulinaria i TV -
mięsne -
Modlitwy na kazdy dzień -
na opolskim rynku -
Naprawa systemu Win7 I Vista -
Niemcy -
Norymberga Lektor -
Powrót do Edenu -
programy -
RAZ DWA TRZY -
Religijne Tapety,Filmiki Jan Paweł 2 -
Skarby Montezumy 2 -
Skarby Montezumy 2 + CRACK -
Stare kino -
Stare seriale 07 Zgłoś się (rmvb) -
Śmieszne dzwonki na telefon -
Teatr Sensacji Kobra -
Tłumacze wielojęzykowe
Biszkopt ten zawsze się udaje, bardzo ładnie wyrasta. Może służyć jako baza do ciekawych placków lub torcików. To w jaki sposób udekorujemy nasz biszkopt zależy tylko od naszej wyobrazni.
Jeżeli interesuje nas ciemny biszkopt, wystarczy dodać do mąki 2 łyżki kakao.
Składniki:
- 4 jajka
- 130 g mąki pszennej
- 130 g mąki ziemniaczanej
- 250 g cukru
- 6 łyżek wody
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
dodatkowo :
- 2 łyżki kakao ( jeżeli chcemy otrzymać ciemny spód) .
Wykonanie :
Jaja oddzielić od żółtek. żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę , pod koniec ucierania dodawać po łyżce wody.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubite białka przełożyć delikatnie do utartych żółtek i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypana bułką tartą i piec 0k .20-25 min w 200 stopniach C.
Uwaga:
Jeżeli chcemy uzyskać spód biszkoptowy na małą tortownicę , wystarczy do pieczenia użyć połowy składników podanych w przepisie.