Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

a02ce7595f.jpeg

dana58 / przepisy kulinarne / a02ce7595f.jpeg
przepisy kulinarne - a02ce7595f.jpeg
Download: a02ce7595f.jpeg

30 KB

(600px x 450px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Agrestowiec
Biszkopt z 4 jaj
0,5 litra soku z agrestu
0,5 litra wody
3 budynie śmietankowe-40g
4 łyżeczki żelatyny-zalac małą ilością wody
15 dag cukru
Ugotowac z wszystkiego budyń,do gorącego dodac namoczoną żelatynę.Zimny budyń utrzec z 1 kostką margaryny i dodac 3 żółtka.Masę wyłożyc na biszkopt,na masę ułożyc agrest i zalac 2 galaretkami agrestowymi.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek
Inne pliki do pobrania z tego chomika
przepisy kulinarne - 69fe4240f0.jpeg
MILKY WEY Biszkopt ciemny z 4 jaj Masa śmietanowa ...
MILKY WEY Biszkopt ciemny z 4 jaj Masa śmietanowa 0,5 litra kremówki łyżka żelatyny(wlewamy letnią) 2 łyżki cukru pudru Śmietanę ubic dodac cukier i letnią żelatynę(żelatynę namoczyc w 2-3 łyżkach zimnej wody a gdy napęcznieje zalac gotującą do 1/4 szklanki) Masa czekoladowa 3/4 kostki margaryny 2 czekolady(mleczna+gorzka) Wszystko roztopic,po wystudzeniu dodac 3 żółtka i pianę z białek
przepisy kulinarne - 415c14ad6d.jpeg
DESER Z GALARETEK 3 galaretki (żółta, zielona, czerwo ...
DESER Z GALARETEK 3 galaretki (żółta, zielona, czerwona) 3-4 łyżki żelatyny 1 szkl. mleka 2 szkl. gęstej śmietany 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Galaretki rozpuścić każdą w oddzielnej wodzie, wlać do głebokich talerzy i pozostawić do całkowitego stężenia. Rozpuścić żelatynę w szklance gorącego mleka (mleka nie gotować tylko dobrze podgrzać). Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy śmietana będzie dobrze ubita to dodawać po łyżce przestudzonej żelatyny, dobrze wymieszać. Galaretki pokroić na drobne kostki. Blaszkę wyłożyć folią. Dodać galaretki do śmietamy, delikatnie wymieszać następnie wyłożyć wszystko na blaszkę i wstawić do lodówki aby wszystko razem stężało. SMACZNEGO ;0)
przepisy kulinarne - Kremówka.jpg
Składniki Ciasto maślane: * 30 dag Kasia * 10 dag m ...
Składniki Ciasto maślane: * 30 dag Kasia * 10 dag mąki Ciasto kluskowe: * 20 dag mąki * 1/2 jajka * 1/2 łyżki octu * trochę wody Krem waniliowy: * 1/2 litra mleka * 4 żółtka * 1 jajko * 9 dag cukru * laska wanilii * 3 dag mąki ziemniaczanej Ozdoby: * 30 dag cukru pudru Jak zrobić? Ciasto maślane: * Przesiać mąkę na stolnicy, dodać Kasia, posiekać wszystko na jednolitą masę. Ciasto kluskowe: * Z podanych składników zagnieść ciasto i rozwałkować na kształt koła. * Z ciasta maślanego ułożyć prostokąt i położyć go na cieście maślanym, formując kopertę. Delikatnie rozwałkować. * Złożyć ciasto na 3 części i włożyć do lodówki na 20 min. Po wyjęciu z lodówki, ponownie rozwałkować. Powtórzyć tę czynność 3 razy. * Piec 15 minut w temp.peraturze 250 stopni C. Krem waniliowy: * Żółtka, jajko oraz wanilię utrzeć z cukrem. * Zagotować szklankę mleka, a pozostałe wymieszać z mąką ziemniaczaną. Wlać do gorącego mleka i mieszając, zagotować. Dodawać żółtka. * Masę ostudzić, nie przerywając mieszania. Ciasto przekroić na dwa placki. Jeden placek posmarować kremem, przełożyć drugim. * Włożyć do lodówki na 15 minut. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem. Smacznego!!! Temperatura piekarnika: 250°C Czas pieczenia: 15 minut
przepisy kulinarne - e097f05213.jpeg
Rolada 5 jaj 10 dag cukru 10 dag mąki (do ciemnej 1 ł ...
Rolada 5 jaj 10 dag cukru 10 dag mąki (do ciemnej 1 łyżke kakao ) 0,5 łyżeczki proszku (do ciemnej 1 łyżeczke) 1 łyżke oleju Biszkopt zwinąć gorący Nadzienie według gustu. Moja rolada jest dwu kolorowa,krem jak do tortu i nadzienie z czarnej porzeczki. Piec 20-25 min.tem.180C.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności