Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

RYBA W KASZUBSKIEJ KUCHNI.doc

dana58 / przepisy kulinarne / RYBA W KASZUBSKIEJ KUCHNI.doc
Download: RYBA W KASZUBSKIEJ KUCHNI.doc

69 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek
Inne pliki do pobrania z tego chomika
przepisy kulinarne - Amaretti- przepis.jpg
Amaretti Amaretti to słodkie, migdałowe c ...
Amaretti Amaretti to słodkie, migdałowe ciasteczka, które pomimo wyszukanej nazwy nie wymagają ani zbyt wielu składników, ani czasu. Są idealne, gdy mamy ochotę na coś słodkiego, a nie mamy czasu na siedzenie w kuchni. Składniki: ok. 12 sztuk 200 g cukru 2 białka 200 g migdałów 2-3 krople olejku migdałowego szczypta cynamonu Opis przygotowania: 25 min. Schłodzone białka ubić na sztywną pianę, dosypując stopniowo połowę cukru (piana powinna być tak sztywna, że można ją kroić). Migdały zemleć, wymieszać z cynamonem, olejkiem migdałowym i resztą cukru, delikatnie domieszać do piany. Blachę natłuścić, piekarnik rozgrzać do 170-180°C. Masę przełożyć do szprycki lub foliowego woreczka (należy w nim wyciąć otworek, wyciskać na blachę małe ciasteczka). Piec około 15 minut.
przepisy kulinarne - ŚLIWKA W CZEKOLADZIE.jpg
ŚLIWKA W CZEKOLADZIE Ciasto I: 5 jaj 1 szkl. cuk ...
ŚLIWKA W CZEKOLADZIE Ciasto I: 5 jaj 1 szkl. cukru 1,5 szkl mąki 0,5 szkl. oleju 0,5 szkl. wody mineralnej niegazowanej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Ciasto II: 5 białek 3/4 szkl. cukru 20 dag kokosu sok z 1 cytryny 1 łyżeczka mąki Masa: 5 żółtek 2 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru 1 budyń śmietankowy 1 cukier waniliowy 10 łyżek kawy Cappucino Classik 1,5 kostki masła Dodatkowo 40 dag śliwek kalifornijskich 2 czekolady Ciasto I: Białka ubić z cukrem, dodać po jednym żółtku, wlać olej, wodę, wsypać mąkę, proszek, na końcu kakao. Wymieszać i upiec. Ciasto II: Białka ubić dodać resztę składników i upiec. Masa: Ze składników ugotować budyń, ostudzić a następnie utrzeć z 1,5 kostki masła. Dodatkowo 40 dag śliwek kalifornijskich namoczyć w gorącej wodzie (jak ktoś lubi z dodatkiem alkoholu) 2 mleczne czekolady rozpuścić. Dodać do czekolady 4-5 łyżki słodkiej śmietanki. Składanie: Placek ciemny+ masa+ placek kokosowy+ masa+ śliwki + polewa
przepisy kulinarne - Placek różowy z galaretką.jpg
Składniki 150 g Kasia 4 jajka 170 g mąki 220 g cu ...
Składniki 150 g Kasia 4 jajka 170 g mąki 220 g cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 budynie malinowe z cukrem 500 ml mleka 2 galaretki malinowe mieszanka koktajlowa z puszki Jajka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełóż do prostokątnej blaszki o wymiarach 25 cm i 30cm. Piecz ok. 30 min. w 180 st.C. Ostudź, przekrój na dwa plastry. Budynie ugotuj w 1/2 l mleka ciągle mieszając, aby nie powstały grudy. Do ostudzonej masy dodaj Kasia, wymieszaj mikserem. Na pierwszy plaster biszkoptu wyłóż połowę masy budyniowej, przykryj drugim biszkoptem i wyłóż resztą masy budyniowej. Całość ponownie umieść w formie, w której piekło się ciasto. Galaretki rozpuść w pół litrze wody, odstaw, aż lekko zaczną tężeć. Na ciasto wyłóż odsączone owoce i zalej wszystko lekko tężejącą galaretką. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: 30 minut
przepisy kulinarne - a02ce7595f.jpeg
Agrestowiec Biszkopt z 4 jaj 0,5 litra soku z agrestu ...
Agrestowiec Biszkopt z 4 jaj 0,5 litra soku z agrestu 0,5 litra wody 3 budynie śmietankowe-40g 4 łyżeczki żelatyny-zalac małą ilością wody 15 dag cukru Ugotowac z wszystkiego budyń,do gorącego dodac namoczoną żelatynę.Zimny budyń utrzec z 1 kostką margaryny i dodac 3 żółtka.Masę wyłożyc na biszkopt,na masę ułożyc agrest i zalac 2 galaretkami agrestowymi.
przepisy kulinarne - e097f05213.jpeg
Rolada 5 jaj 10 dag cukru 10 dag mąki (do ciemnej 1 ł ...
Rolada 5 jaj 10 dag cukru 10 dag mąki (do ciemnej 1 łyżke kakao ) 0,5 łyżeczki proszku (do ciemnej 1 łyżeczke) 1 łyżke oleju Biszkopt zwinąć gorący Nadzienie według gustu. Moja rolada jest dwu kolorowa,krem jak do tortu i nadzienie z czarnej porzeczki. Piec 20-25 min.tem.180C.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności