Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

serowy sos do jajek wielkanocnych.txt

ciekawski_stan / zachomikowane / ciasta / różne / serowy sos do jajek wielkanocnych.txt
Download: serowy sos do jajek wielkanocnych.txt

0 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
różne - GENERAŁ.jpg
GENERAŁ Składniki: Ciasto: 1 margaryna "KASIA ...
GENERAŁ Składniki: Ciasto: 1 margaryna "KASIA"-25 dag 1 jajko 3 szkl. mąki 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szkl. cukru Masa: 1/2 l kwaśnej śmietany 3/4 szkl. cukru pudru Jeżeli ktoś nie chce tej masy, to można użyć kremu o dowolnym smaku kupując w sklepie i wykonując go w/g przepisu na opakowaniu. wiórki kokosowe do posypania ciasta Wykonanie: Składniki ciasta zagnieść na jednolitą masę, podzielić na 3 części i upiec 3 oddzielne placki w prostokątnej blaszce. Placki wystudzić. Składniki masy połączyć ,dobrze wymieszać i przełożyć placki , smarując również po wierzchu masą, lub użyć kremu, który sami przyrządzimy. Posypać kokosem. Wstawić do lodówki, aby się schłodziło.
różne - JACUS.jpg
JACUŚ margaryna 1 kostka mleko 2 łyżki kakao 3 ły ...
JACUŚ margaryna 1 kostka mleko 2 łyżki kakao 3 łyżki cukier 1 szklanka mąka pszenna 1,5 szklanki proszek do pieczenia 2 łyżeczki płaskie jajka 4 szt białka 4 szt cukier puder 15 dag wiórki kokosowe 15 dag mąka ziemniaczana 1 łyżka proszek do pieczenia 1 łyżeczka jajka 3 szt cukier puder 1/2 szklanki mąka pszenna 1/2 szklanki proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki mleko 1/2 L cukier waniliowy 1 opakowanie cukier 5 łyżek żółtka 4 szt mąka ziemniaczana 2 łyżki mąka pszenna 2 łyżki batony "Jacek" 3 szt mleko 3 łyżki margaryna 1 kostka Ciasto kakaowe: 25 dag margaryny 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 4 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 4 białka 15 dag cukru pudru 15 dag kokosu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1/2 litra mleka 1 cukier waniliowy 5 łyżek cukru 4 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 batony „Jacek” 3 łyżki słodkiego mleka 25 dag masła lub margaryny Ciasto kakaowe: Margarynę, mleko, kakao i cukier zagotować i przestudzić. Następnie dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i lekko wymieszać. Ciasto kokosowe: Białka ubić z cukrem, dodać kokos, mąkę i proszek do pieczenia. Na blaszkę kłaść ciasto kupkami, na przemian: kakaowe i kokosowe. Upiec. Po upieczeniu przekroić na 2 placki. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier. Następnie dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem, lekko wymieszać. Wylać na formę. Upiec. Krem: Batony „Jacek” rozpuścić w odrobinie mleka. Z reszty mleka, cukru waniliowego, cukru, żółtek i mąki ugotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń i przestudzone batony. Przełożenie ciasta: ciasto kakaowo-kokosowe – krem – biszkopt – krem – ciasto kakaowo-kokosowe. Dodatkowo można polać polewą.
różne - KATARZYNKA.jpg
KATARZYNKA Składniki : CIASTO: 10 jaj 3/4 szkl ...
KATARZYNKA Składniki : CIASTO: 10 jaj 3/4 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 2 szkl. utartych pierników lukrowanych (ok.35 szt.) 3 łyżki mąki 1 łyżka octu MASA: 1/2 l mleka 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 3 żółtka 3/4 szkl. cukru pudru 1 kostka masła exstra cukier waniliowy spirytus do smaku DODATKOWO: 2 galaretki o dowolnym smaku biszkopty okrągłe polewa CIASTO: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i jeszcze chwilę poubijać, żeby cukier sie rozpuścił. Dodać cukier waniliowy. Do żółtek dodać proszek do pieczenia i łyżkę octu, dokładnie wymieszać, żółtka będą rosły. Utarte żółtka przełożyć do ubitej piany i dokładnie wymieszać. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy łyżką ( nie ubijamy mikserem). Pierniczki trzemy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy do ciasta. Ciasto dokładnie wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piec tak jak biszkopt ok. 30 min . Upieczone i wystygnięte ciasto przekroić na pół. MASA: pół litra mleka 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 3 żółtka Z powyższych składników ugotować budyń. Wystudzić. Rozetrzeć kostkę masła z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do zmiksowanego masła dodawać porcjami zimny budyń dalej miksując, na koniec dodać do smaku spirytus w zależności kto ile lubi ( tak samo z cukrem pudrem, jeżeli ktoś lubi słodszą masę może dodać więcej cukru). Masę podzielić na pół, jedną pozostawić białą, a do drugiej dodać rozpuszczoną na parze i lekko przestudzonę gorzką czekoladę, oczywiście zmiksować. galaretki rozpuściś w 3 szkl. wody WYKONANIE CIASTA; CIASTO, MASA CZEKOLADOWA, BISZKOPTY, TĘŻEJĄCA GALARETKA (wstawić ciasto do lodówki, żeby galaretka dobrze zastygła), MASA BIAŁA, CIASTO, POLEWA
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności