c2_500x640(1).jpg
-
- DANCE - CLUB HOUSE NOWOSCI Mp3 -
@@@@@@ MUZA 2018 @@@@@@ -
◄☼►PIOSENKI 01❖ -
◄☼►PIOSENKI 02❖ -
◄☼►PIOSENKI 03❖ -
◄☼►PIOSENKI 04❖ -
◄☼►PIOSENKI 05❖ -
03. marzec -
4CLUBBERS -
Akcent -
Best of Biagio Antonacci -
Chill out -
Club Dance mp3 -
Club Dance mp3(1) -
Disco & Dance -
disco dance, pop -
Dr. Project Point Blank - Blues Band -
HITY GRANE W DYSKOTEKACH 2011(hasło 2011) -
Inaspettata (2010) -
karaoke -
Maj i zaległe mocne -
Miła dla ucha -
moja impra weselna -
Moje klimaty Mp3 -
Music Is My Life vol.90 (2018) -
muza na impreze -
Muzyka -
Muzyka Dance Pop Electro House 2016-2019 -
muzyka lata 80 -
MUZYKA ROSYJSKA -
My Favourite Hits of 1991 32CD -
oprawa muzyczna TVN -
pokaz tańca - ruchy dla dzieci -
Prezentacje edukacyjne -
Prezentacje komputerowe -
programy TV (od jednego chomika) -
Proritetowo -
Romantic_Hits -
Strefa Tańca lata 90-00 -
Styczeń -
Super Disco Hits -
Talking System -
The 100 Sezon 1 -
The 100 Sezon 2 -
The 100 Sezon 3 Napisy Pl -
The 100 Sezon 6 -
The Best Of Electro Swing Vol.1 -
Ultra Music -
VA - Milk & Sugar Summer Sessions 2018 -
zestawy z zagranicy
Siedem głównych zasad przyrządzania nalewek. Pamiętaj o nich a przygotowane przez Ciebie trunki będą zawsze wyśmienite. Dzięki nim unikniesz również wielu niepotrzebnych kłopotów które mogą się przytrafić początkującym likworzystom w trakcie wytwarzania nalewek.
1. Spirytus
Podczas przyrządzania nalewki ze świeżych owoców zalewaj je spirytusem rozcieńczonym do mocy 60-700.
Jeżeli przyrządzamy nalewkę z owoców suszonych używaj spirytusu rozcieńczonego do mocy 500
2. Woda do rozcieńczania
Używaj do rozcieńczania jedynie czystej, przegotowanej i ostudzonej wody.
3. Filtrowanie nalewki
Do filtrowania nalewki używaj waty lub gazy, specjalnej bibuły filtracyjnej lub czystego płótna wetkniętych w lejek.
4. Rozdrabnianie składników
Suche ziołowo-korzenne składniki kruszymy, tłuczemy lub mielimy przed zalaniem, aby wydobyć z nich wszelkie aromaty i aby jak najlepiej połączyły się z alkoholem.
5. Czas
Nie spiesz się. W trakcjie przyrządzaniu nalewki czas jest sprzymierzeńcem. Maceracja ziół i korzeni trwa od 48 godzin do 4 tygodni a owoców od 4 do 10 tygodni.
6. Dosładzanie
Po maceracji nalewkę dosładzamy syropem, ewentualnie przyprawiamy miodem lub karmelem.
7. Dojrzewanie
Nalewki, tak jak whisky, z czasem zyskują na jakości. Aby dojrzewanie przynosiło najlepsze efekty, nalewki przechowuje się w butelkach z ciemnego szkła, wówczas światło nie zmieni ich barwy.
-
Więcej o nalewkach -kliknij w foto.