Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Udka smażone w majonezie i ketchupie.jpg

burdzykewa / ❤❤❤ Kuchnia / przetwory / Udka smażone w majonezie i ketchupie.jpg
przetwory - Udka smażone w majonezie i ketchupie.jpg
Download: Udka smażone w majonezie i ketchupie.jpg

115 KB

(960px x 720px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować


obrazekMiłego dnia



Inne pliki do pobrania z tego chomika
przetwory - 18dff8ca2e.jpeg
Krokiety z kapustą i grzybami Ciasto 25 dag mąki 2 ...
Krokiety z kapustą i grzybami Ciasto 25 dag mąki 2 jajka 1 szklanka mleka 3 łyżki oleju 3/4 szkl.gorącej wody wyk. Do mleka dodać jajka i bardzo dokładnie roztrzepać,następnie mąkę trochę soli i roztrzepać by nie było gródek ,następnie dodać olej i gorącą wode i wyrobić ciasto.Odstawić na 20 min.i dobrze wymieszać.Pod pierwszy naleśnik lekko natłuścić patelnie,a następne piec bez dodawania ojeju,a naleśniki są cieniutkie i bardzo wiśne,wykładać na płaski talerz Farsz 0,5 kg pieczarek 0,5 kg kiszonej kapusty 10 dag masła 1-2 cebule vegete,pieprz Kapustę i pieczarki ugotować,(każde osobno)pokroić na drobno,masło roztopić,wrzucić pokrojoną na drobna cebule i zeszklić.Dodać pieczarki i podsmażyć,dodać kapustę i wszystko wymieszać ,doprawić do smaku Na naleśnik nałożyć farsz zimny, zwinąć obtoczyć jak kotlet i usmażyć na oleju.Podawać z keczupem lub jak komu smakuje. Pieczarki od lat obgotowuje dodając trochę soli i octu(ocet powoduje że są białe a przepis mam od dobrego kucharza)a żeby miec pieczarki pod ręką to ugotowane pieczarki gorące wkładam do słoików i zalewam gotującą wodą z odrobiną soi i octu,odwracam słoiki.Przechowywac w lodówce.Każdy ma swoje wypróbowane sposoby i dziękuje za każde inne podpowiedzi.
przetwory - 51103df4e8.jpeg
Grzyby leśne w pomidorach(Panie proponują pieczarki,opie ...
Grzyby leśne w pomidorach(Panie proponują pieczarki,opieńki młode) Cedzak ugotowanych grzybów Zaprawa 0,5 szklanki octu 0,5 szklanki oleju roślinnego 4 łyżki cukru 3 łyżeczki soli 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego 2 cebule drobno pokrojone Wszystko gotowac 5 min. Grzyby pokroic zagotowac,następnie przecedzic, przepłukac zimną wodą.Po odsączeniu zalac zaprawą ,wymieszac i odstawic na 12 godz.,włożyc do słoików i gotyowac 30-35 min.
przetwory - 54510ac0b5.jpeg
Wątróbka cielęca lub wieprzowa Wątrobe pokroic na kawał ...
Wątróbka cielęca lub wieprzowa Wątrobe pokroic na kawałki takie jakie będziemy smażyc i zalac mlekiem najlepiej na noc.Po wyjęciu z mleka(mleko zetnie się)opłukac wodą i rozbic każdy kawałek najlepiej wkładając do woreczka.Rozgrzac tłuszcz i każdy kawałek obtoczyc w mące i usmażyc.Pokroic cebule w krążki i wrzucic do drugiego naczynia dodając tłuszcz,(może byc olej lub smalec-do wątroby lepszy) pieprz vegete i sok z cytryny,wsztstko podgrzac wymieszac i przekładzc usmażoną wątrobe.Dolac trochę wody i ustawic mały płomień by się przeparowała,od czasu do czasu przemięszac.Cebuli tyle ile kto lubi,ja daje na 0,5 kg wątroby 3 duże cebule i sok z połowy cytryny.
przetwory - 546214266c.jpeg
Buraczki 3 kg buraczków ugotowanych zetrzec na tarce ...
Buraczki 3 kg buraczków ugotowanych zetrzec na tarce jarzynowej dodac 2 cebule i 3 ząbki czosnku pokrojone w kostkę Zalewa 0,5 szklanki octu(10%) 15 dag cukru 1 łyżeczka soli 6 gożdzików 3 ziarnka pieprzu 3 ziarnka ziela angielskiego 4 listka laurowe Wszysto zagotowac(zalewę) wlac do buraczków i wymieszac.Zostawic na 10-12 godz.Słoiki gotowac 10 min. Z tych buraczków bardzo dobra jest zupa buraczkowa. Buraczki z papryką 5 kg ugotowanych buraczków zetrzec na tarce jarzynowej 1 kg papryki 1 kg cebuli Pokroic według gustu w kostkę lub w paski Zalewa o,5 litra octu(10%) 1 szklanka oleju 2 szklanki cukru 2 łyżki soli pieprz do smaku Zalewe ugotowac wlac do buraczków ,wymieszac ,zostawic na 10-12 godz.Słoiki gotowac 15 min.
przetwory - 5633abf031.jpeg
Pyzy-kluski na parze 50 dag mąki 2,5 dag drożdży 2 ja ...
Pyzy-kluski na parze 50 dag mąki 2,5 dag drożdży 2 jajka 1 kieliszek oleju 1 szklanka mleka 3 łyżki cukru szczypta soli Drożdże rozrobić w letnim mleku,dodać łyżkę cukru i mąki.Odstawić do wyrośnięcia.Do miski wsypać przesianą mąkę,cukier,sól,wlać olej,wbić jajka i dodać wyrośnięte drożdże.Dobrze wyrobić ciasto aż będzie odstawać od miski.Po wyrobieniu przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość.Ukulać kluski i po 15 min parować 5-6 min.Najlepiej w podwójnym garnku gdzie do dolnego nalewamy wody a na górny który ma otwory smarujemy za każdym razem olejem i kładziemy wyrośnięte kluski.Radze ukulać na 4 partie a gdy włożymy pierwszą robimy następną do wyrośnięcia i tak dalej.Podawać z kapustą kiszoną i sosem z karkówki, żeberek lub innym sosem.Smacznego
przetwory - 7a6a585d85.jpeg
SAŁATKA Z MAKARONEM 1 opakowanie makaronu małe muszel ...
SAŁATKA Z MAKARONEM 1 opakowanie makaronu małe muszelki 2 puszki kukurydzy 5 jajek 2 świeże długie ogórki 1-2 cebule ok. 30 dag. wędliny (najlepiej szynki) ok. 1 mały słoiczek majonezu sól, pieprz do smaku Makaron ugotować (nie przegotować) resztę składników pokroić w kostkę. Wszystko razem połączyć, doprawić do smaku solą i pieprzem.
przetwory - 80def07466.jpeg
Gyros-sałatka niewarstwowa 4 udka drobiowe 1 kapusta ...
Gyros-sałatka niewarstwowa 4 udka drobiowe 1 kapusta pekińska 0.5 l słoiczek papryki konserwowej 0,5 l słoiczek ogórków konserwowych puszka fasolki czerwonej(jak ktoś lubi) cebula lub por z jabłkiem(ilość według gustu) Udka pokroić na małe kawałki i dusić 10 min z odrobiną oleju ,pod koniec dodać od 1-1,5 łyżki przyprawy gyros.Kapustę pekińską pokroić i posypać łyżką vegety , cebule,por,jabłka,ogórki i paprykę pokroić w paski lub większą kostkę(jeżeli dodamy fasolkę przekroić na połowy) Zimne mięso i pozostałe składniki wymieszać,doprawić do smaku a przed podaniem wymieszać z majonezem i ketchupem. Można z filetów ale z udek taniej wychodzi a tak samo smakuje.
przetwory - b7651549f8.jpeg
Surówka z porów 2-3 pory-białe części 2 marchewki 2 ...
Surówka z porów 2-3 pory-białe części 2 marchewki 2 jabłka majonez,jogurt,śmietana -do wyboru sól,cukier,pieprz-wszystko do smaku Pory myjemy,przekrawamy wzdłuż i kroimy w talarki(jeżeli ktoś nie znosi surowego pora radzę sparzyc gotującą wodą,a zrobi się łagodniejszy).Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej,dodajemy do pora.Mieszamy,doprawiamy do smaku wybranymi produktami.
przetwory - b9606d5d2b.jpeg
Żeberka 6-8 żeberek wieprzowych 1 główka czosnku 1 ły ...
Żeberka 6-8 żeberek wieprzowych 1 główka czosnku 1 łyżeczka vegety 1 łyżeczka pieprzu 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 cebula duża tymianek suszony małą ilośc mąka 0.5 papryki czerwonej 1 kostkę rosołową 3 łyżki oleju 2 ziela angielskie ( można dodac 2 łyżki śmietany kwaśnej ale nie koniecznie) Sposób przyrządzenia Żeberka natrzeć startym czosnkiem ( z połowy główki) posypac pieprzem i vegetą , odstawić na pól godziny, resztę czosnku, całą cebulę i paprykę pokroić na kawałki i przesmażyć na oleju ( najpierw cebulę do tego dodać paprykę na końcu czosnek)- następnie obtoczyć żeberka w mące, wrzucić do smażonych warzyw i trzymać na patelni aż się zrumienią. Zalać wszystko niecałą szklanką wody, dodać kostkę rosołową i ziele angielskie- dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. kiedy żeberka będą miękkie dodajemy przecier pomidorowy, jeszcze doprawiamy do smaku a po zestawieniu z ognia mieszamy wszystko, posypujemy tymiankiem .
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności