Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Pieczarki w occie.rtf

Download: Pieczarki w occie.rtf

0 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne foldery z plikami do pobrania

Domowe powidło śliwkowe
składniki

5 kg dojrzałych śliwek węgierek
500 g cukru

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 30min. › Gotowanie: 5godz. › +1dzień odstawienie › Gotowe w: 1dzień5godz.30min.
1.Śliwki umyć i wydrylować. Zmiksować. Włożyć do dużego płaskiego garnka. Na dno garnka można dać kilka łyżek wody.
2.Na bardzo małym ogniu gotować śliwki, aż puszczą sok i zaczną się rozgotowywać. Gotować przez 2 godziny, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką. Wyłączyć ogień i odstawić.
3.Po paru godzinach ponownie postawić na mały ogień i gotować przez 2-3 godziny, alby dobrze odparowały. Od czasu do czasu zamieszać i zbierać z powierzchni osad, który się wytworzy. Zestawić z ognia i odstawić na noc.
4.Na drugi dzień znów gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez 2 godziny. Zestawić z ognia. Po kilku godzinach znów zagotować.
5.Gdy masa śliwkowa jest już gęsta, dodać cukier i, cały czas mieszając, gotować przez 15 minut.
6.Powidła nakładać do wyparzonych słoików, pozostawiając 1 cm wolnego miejsca od góry.
7.Słoiki zakręcić i ustawić w wysokim garnku wyłożonym na dnie ściereczką. Zalać wodą do 3/4 ich wysokości. Gotować przez 15 minut, po czym wyjąć ostrożnie z garnka (najlepiej drewnianymi szczypcami), postawić na czystej ściereczce i pozostawić do ostygnięcia

rada

Śliwki najlepiej smażyć 2 razy w ciągu dnia, rano i wieczorem, aby dobrze odparowały.



Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności