-
1849 -
13818 -
180059 -
9939
208593 plików
3951,69 GB
Naukowcy przedstawiają wyniki najnowszych badań na temat zmysłu smaku. Widzowie dowiedzą się także, jak tą wiedzę wykorzystują producenci żywności.
Co by było, gdyby udało nam się sprawić, że miseczka fasoli zachwycałaby nas tak, jak pyszna czekolada? Odczuwanie smaku jest jednym z naszych podstawowych zmysłów. Wiąże się ściśle z odczuwaniem przyjemności i radości, a przy tym nadal stanowi dla nas tajemnicę. Dzięki temu filmowi dowiemy się, co oferuje nam nauka, zajmująca się poznawaniem zmysłu smaku. Okazuje się, że firmy, które kiedyś tworzyły produkty o wysokiej zawartości cukru, pracują teraz nad recepturami nowych smakołyków. Mają one być słodkie, zgodnie z oczekiwaniami kupujących, ale i zdrowe.
- sortuj według:
-
0 -
0 -
1 -
0
1 plików
560,87 MB