-
667 -
452 -
371 -
3439
8349 plików
790,98 GB
Wbrew powszechnym wyobrażeniom polska kuchnia to nie tylko pierogi i schabowy. Mamy wielowiekową tradycję podawania ryb, szczególnie słodkowodnych, a w najdalszych zakątkach Polski wytwarza się smakowite produkty warte zaprezentowania szerokiej widowni. Cudze chwalicie, swego nie znacie!
Każdy program jest dedykowany regionalnej lub historycznej specjalności. Żeby je odnaleźć wyruszamy na kulinarne wyprawy do wybranych zakątków Polski. Każdy odcinek zaczyna się od przedstawienia „bohatera” - czasem jest to lokalny wyrób, czasem całe danie. Karol Okrasa pokazuje sposób wytworzenia oraz walory smakowe i zdrowotne produktu. Przy okazji zaprezentowane zostaną region i miejscowość. Gościem programu jest zwykle uznana gospodyni, wytwórca miejscowego przysmaku. Rozmawiając o miejscowej kuchni Karol i jego gość przyrządzają pierwszą potrawę, czyli coś prostego i szybkiego. Łatwy w wykonaniu przepis będzie miał szansę trafić na stałe do kulinarnego zestawu każdej gospodyni domowej.
Nie ma plików w tym folderze
-
0 -
0 -
0 -
0
0 plików
0 KB