Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

2016-11-08 Gęsina na św. Marcina.mp3

Strefa-Rocka.pl / 14 - radio PiK / Pieprz i Kartofle - czyli kuchnia PiK-a / 2016 / 2016-11-08 Gęsina na św. Marcina.mp3
Download: 2016-11-08 Gęsina na św. Marcina.mp3

4,83 MB

0.0 / 5 (0 głosów)
Listopadowe menu zdominuje gęsina. Od kilku lat bardzo promowana w kujawsko-pomorskim regionie. Festiwal Gęsiny 11 i 12 listopada w Przysieku pod Toruniem. Gęsina także na stole pani Krystyny Wasilkowskiej-Frelichowskiej z Nieszawy.
Przepis na smarowidło z gęsiny. Wystarczy zmielić pierś gęsi na drobnych oczkach i dodać sól, pieprz oraz dużo majeranku.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Ciąg dalszy rozmowy o książce wydanej przez Muzeum Toruńskiego Piernika
"Piernikowy przepisownik" to propozycja Muzeum Toruńskiego Piernika.
Tym razem Pani Krystyna Wasilkowska-Frelichowska proponuje gołąbki ziemniaczane. Bez mięsa takie trochę , jak mówi oszukane ale bardzo smaczne. Nadzienie trzeba przygotować jak na kluski ziemniaczane i zawinąć w liście kapusty. Oczywiście do całości najlepiej pasuje jak do tradycyjnych gołąbków, sos pomidorowy.
Akademia Smaku Laboratorium Piernika to nowa propozycja Muzeum Toruńskiego Piernika. Podczas zajęć poznamy kulisy przygotowania ciasta piernikowego. Przyprawy, miód, mąka - jak odpowiednio dobierać składniki. Wie to Krzysztof Lewandowski.
Listopadowe menu zdominuje gęsina. Od kilku lat bardzo promowana w kujawsko-pomorskim regionie. Festiwal Gęsiny 11 i 12 listopada w Przysieku pod Toruniem. Gęsina także na stole pani Krystyny Wasilkowskiej-Frelichowskiej z Nieszawy. Przepis na smarowidło z gęsiny. Wystarczy zmielić pierś gęsi na drobnych oczkach i dodać sól, pieprz oraz dużo majeranku.
Biedny nie znaczy głodny - to jeden z rozdziałów w książce pani Krystyny Wasilkowskiej-Frelichowskiej z Nieszawy. Tam znaleźć można przepisy na proste zupy. W tym odcinku Kuchni PiK-a pani Krystyna opowiada jak gospodynie w Nieszawie gotowały żurek.
Pani Krystyna Wasilkowska-Frelichowska podaje przepis na anyżki ale pieczemy z nią amoniaczki, najbardziej popularne ciasteczka w kuchni nieszawskiej.
O Wodziance i anyżkach opowiada pani Krystyna Wasilkowska-Frelichowska.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności