Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
Saurika
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

hasło: saurika

widziany: 7.08.2022 06:58

  • pliki muzyczne
    13306
  • pliki wideo
    5332
  • obrazy
    12983
  • dokumenty
    9016

44388 plików
3938,42 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
Saurika
►Elżbieta Sujak - Jak kochać i być kochanym (Audiobook)
● CIASTA CIASTECZKA DESERY●
❤CIASTA BEZ PIECZENIA(1)
❤PYSZNOŚCI BEZ PIECZENIA
AAA hasło saurika foldery odmyka
akceptacja siebie
Awatary i gify
Biblia
 
BREWIARZ
 
Brewiarz dla kierowców całość
Chomikowe ABC
Chrzescijanska Medytacja
Depresja i uzdrowienie wewnętrzne
 
Dla Kobiet
Dobranocki i Bajki
Droga Krzyżowa 1
 
DROGA KRZYŻOWA
Droga Krzyżowa ╬
Dziecko
Dzienniczek S. Faustyny - całość
Ecce Homo. O podwójnej naturze Chrystusa
Filmy Religijne
 
fotografowanie
Francuskie Kino
Francuskie Komedie
GDY MASZ DEPRESJE I ZŁE DESTRUKCYJNE MYŚLI O SOBIE POWINIENEŚ WYSŁUCHAĆ TEGO NAGRANIA
Ja
JAK SKUTECZNIE MODLIĆ SIĘ O CZYJEŚ NAWRÓCENIE I PRZEBACZENIE
Jan Paweł II
 
Jerzy Zięba -Ukryte Terapie
JEZUS
 
►Jezus (wg.ew.św.Łuka sza)
►Spotkanie z Jezusem(anim)
CHRYSTUS
Joseph-Marie Verlinde
Katechizm poręczny
KIM JESTEŚ_DOKĄD IDZIESZ
Konferencje
 
KAZANIA I HOMILIE
KONFERENCJE(1)
ks Peter Hocken
Konflikty i granice- jak wzrastać przez trudności
 
Filmy Religijne
Ks. Jerzy Popiełuszko
Ks. Marek Dziewiecki
 
Karykatury chrześcijaństw a ks.Dziewiecki
Ks.Piotr Pawlukiewicz
Księża egzorcyści
 
Kursy Język _
Leksykony Przyrodnicze
Leszek Dokowicz
Ludzkie lęki i Boża Opatrzność
Maryja, Matka Boża
MEDALIK ŚW. BENEDYKTA - JAK GO UŻYWAĆ - nagranie mp3 z okładką
Męższczyźni
Modlitwa
 
Nowe wyzwanie dla mężczyzny
o. Pelanowski
 
Pan Jezus
 
daniel5999
Ojcze nasz - modlitwa prośby
Rodzina Jezusa
PASJA -opowiedziana przez ANNĘ KATARZYNĘ EMMERICH
Pieśni religijne
 
Piosenki i teksty
Prywatne
Różaniec
 
Rozeznawanie duchowe
ROZMOWY O GRZECHACH
Rozważania o wierze
Św. Augustyn
 
Wyznania - Św. Augustyn
Św. Charbel Makhlouf
Św. Matka Teresa z Kalkuty
 
Matka Teresa
Św. o. Maksymilian Maria Kolbe
 
OJCIEC KOLBE MĘCZENNIK MIŁOŚCI
Opowiesc o Sw. Maksymilianie Kolbe - o. Paulin Sotowski
Św. o. Pio
 
ś. o PIO !
ŚW. PAWEŁ
Św. Teresa z Avila
 
Zamek wewnętrzny - Św.Teresa z Avila
Święci
 
SZANTY
Tata w tarapatach
Wiara
Wyjątkowe Filmy 1
Wyjątkowe Filmy 3
Pokazuj foldery i treści
  • 25 KB
  • 16 lut 22 17:22

CIASTO CZEKOLADOWO MALINOWE

składniki
• Herbatniki (ilość wystarczająca do pokrycia blaszki o wymiarach 24x36 lub mniejszej trochę)
• Biszkopty podłużne
Masa czekoladowa:
• 500 ml mleka
• 1 opakowanie (takie na ½ litra mleka) budyniu czekoladowego
• 1 płaska łyżka maki pszennej
• 1 łyżka kakao
• 100 g gorzkiej czekolady (połamać na małe kawałki)
• 5 (lub więcej bo ciasto nie jest słodkie) łyżek cukru
• 250 g masła/margaryny
Masa malinowa:
• 250-300 ml musu z malin (maliny zblenderowane i przetarte przez sitko aby nie było pestek)
• 1 opakowanie galaretki malinowej
• Ok. 150-200ml wody
• 1 płaska łyżka żelatyny
Masa śmietanowa:
• 400 – 500 ml śmietanki kremówki (30%)
• 1 płaska łyżka żelatyny
• 3-4 łyżki cukru pudru
Dodatkowo: ok. 50 g czekolady gorzkiej

Sposób przygotowania
Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Następnie ułożyć na dnie herbatniki, jeden obok drugiego, aby nie było szczelin.
Do rondla wlać 1 szklankę mleka i postawić na ogniu. Gdy mleko już jest mocno ciepłe należy wrzucić połamaną na kawałki czekoladę i mieszając doprowadzić do jej rozpuszczenia. W misce wymieszać pozostałe mleko z budyniem, cukrem, kakao i mąką. Wlać na gotujące się mleko i mieszając ciąglę, doprowadzić do zagotowania się mleka. Budyń ostudzić trochę, co jakiś czas mieszając, i ułożyć na wierzchu masło/margarynę okrojoną na mniejsze kawałki. Odczekać aż tłuszcz zacznie się rozpuszczać i wszystko razem zmiksować na gładką masę. Masę wylać na herbatniki i wyrównać.
Na masie czekoladowej ułożyć biszkopty, robiąc pomiędzy nimi odstępy ok. 1 cm. Lekko wcisnąć w masę, ale tak aby połowa wystawała ponad nią.
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie , żelatynę namoczyć w kilku łykach wody, podgrzewając rozpuścić i wlać do ciepłej jeszcze galaretki a całość wymieszać z musem malinowym (jeżeli będzie prosto z lodówki to masa szybciej się zetnie). Tężejący już mus wylać najpierw w odstępy pomiędzy biszkoptami a następnie na całą powierzchnię. Wstawić do lodówki aby mus całkiem stężał.
Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wody a następnie podgrzać i rozpuścić. Śmietanę kremówkę ubić, dodając cukier puder pod koniec ubijania. Żelatynę zahartować śmietaną i dodać do niej, miksując razem. Śmietanę wyłożyć na mus malinowy.
Całość posypać stratą czekoladą.


z chomika AnnaMaria1515

  • 52 KB
  • 16 lut 22 17:22

KRÓWKA BEZ PIECZENIA
Składniki:
2 łyżki płatków migdałowych
1 kostka masła
1 budyń śmietankowy
4 paczki herbatników Leibniz
1 paczka krakersów
1 puszka masy krówkowej
dżem z czarnej porzeczki
cukier waniliowy
1/2 szklanki cukru pudru
1 łyżka mleka w proszku
1/2 litra śmietany 30%

Sposób przygotowania
Migdały uprażyć na suchej patelni.
Ugotować budyń i wystudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i cukrem waniliowym i dodawać partiami budyń.
Brytfankę wyłożyć herbatnikami, na nie położyć masę budyniową, na masę znowu herbatniki i na nie masa krówkowa i przyłożyć krakersami. Krakersy posmarować dżemem. Na wierzch wyłożyć ubitą śmietanę z cukrem waniliowym, dla utrwalenia dodać jedną łyżkę mleka w proszku.
Śmietanę posypać uprażonymi migdałami. Wstawić do lodówki.

II Wersja masy śmietanowej
Zamiast śmietany 30% ubij śmietanę 18% ze śnieżkami:

400 ml śmietany 18%
2 śnieżki
1 łyżka żelatyny
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody i wystudzić. Śmietanę ubić ze śnieżkami i dodać żelatynę i wymieszać.
Osobiście uważam, że wersja II jest lepsza, ale polecam do wypróbowania obie :)

w mojej masie są dodane jeszcze posiekane drobniutko truskawki i dżem też mam truskawkowy żeby było do kompletu :)

Zamiast mleka w proszku jak go nie mam (a często nie mam) dodaję łyżkę śmietanki do kawy takiej w proszku. Na jedno wychodzi.


z chomika AnnaMaria1515

  • 57 KB
  • 16 lut 22 17:22

FANTAZJA BANANOWO KAWOWA

Składniki spodu:

 Jasne i ciemne biszkopty ( nasączone dobrym alkoholem, u mnie amaretto i likier kawowy)
    
MASA I: 

     - 2 banany 
     - 300-330 ml jogurtu kawowego 
     - 200 ml śmietany kremówki 
     - 1-2 łyżki cukru pudru 
     - cukier lub aromat waniliowy 
     - 2 łyżki żelatyny 

MASA II: 
    -1 śnieżka 
     - 1 czekolada mleczna (10 dkg) 
     - 2 łyżeczki kakao 
     - 1 łyżka żelatyny 

SPÓD: 
Biszkopty jasne nasączyć alkoholem. Wyłożyć nimi dno tortownicy (Ø 26 cm).

Masa I :
Banany zmiksować z jogurtem kawowym. Ubić śmietanę kremówkę na sztywno z dodatkiem cukru i cukru waniliowego (lub olejku). Przygotować żelatynę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kremówkę połączyc z masą bananowo-kawową. Do zimnej żelatyny dodac 1 łyżkę masy bananowo-kawowej, energicznie wymieszac. Gdy zacznie tężec dodac ją do pozostałej masy i wyłożyc na biszkopty.
MASA II:
Śnieżkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Czekoladę mleczną rozpuścić w kilku łyżkach ciepłego mleka, gdy ostygnie, dodać do ubitej śnieżki. Do masy wsypać 2 łyżeczki kakao i wszystko wymieszać mikserem. Żelatynę przygotować, zimną wymieszać z łyżką śnieżki, gdy zacznie tężec dodać do pozostałej masy i wyłożyć na masę bananowo-kawową.
Wierzch polałam czekoladą i posypałam migdałami i posiekanymi orzechami laskowymi.
Smacznego:)

obrazek

z chomika AnnaMaria1515

  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    28
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

28 plików
1,74 MB




FILMY-2016-2017

FILMY-2016-2017 napisano 17.10.2016 11:24

zgłoś do usunięcia
VinDieselll

VinDieselll napisano 30.10.2016 16:59

zgłoś do usunięcia
obrazek Zapraszam
wagnerka9595

wagnerka9595 napisano 31.08.2019 17:23

zgłoś do usunięcia
obrazek
Tiili

Tiili napisano 27.03.2020 21:55

zgłoś do usunięcia
Witam, pozdrawiam i zapraszam do mnie Filmy, ciekawe Filmy Dokumentalne, Seriale, TV Show, Książki, Artykuły, Teledyski, Tapety, Emotki i wiele innych. obrazek
karopana

karopana napisano 19.02.2022 16:15

zgłoś do usunięcia
POZDRAWIAM I ZAPRASZAM ...KLIKNIJ W BANER PO SUPER HITY

nexonem395

nexonem395 napisano 17.03.2022 15:21

zgłoś do usunięcia
Super chomik
mewegac817

mewegac817 napisano 20.01.2023 03:50

zgłoś do usunięcia
Super chomik

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności