Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Tarta_karmelowa_z_czekoladą.jpg

Saurika / ❤CIASTA BEZ PIECZENIA(1) / Tarta_karmelowa_z_czekoladą.jpg
CIASTA BEZ PIECZENIA1 - Tarta_karmelowa_z_czekoladą.jpg
Download: Tarta_karmelowa_z_czekoladą.jpg

125 KB

(600px x 400px)

0.0 / 5 (0 głosów)

TARTA KARMELOWA
Tarta Kajmakowa
Z czekoladą, bitą śmietaną i bananami. Szybki deser bez pieczenia.

Składniki:

Spód:
• 1 opakowanie herbatników Digestive (225 g)
• 70 g masła, roztopionego
• 1 tabliczka ciemnej czekolady (100 g), rozpuszczonej

Masa kajmakowa z czekoladą:
• 2 tabliczki ciemnej czekolady (200 g)
• 1 puszka ugotowanego mleka skondensowanego (masy krówkowej) *
• garść orzechów włoskich

Bita śmietana z bananami:
• 4 banany
• sok z 1 cytryny
• 300 ml bardzo zimnej śmietanki kremówki
• 2 - 3 łyżki kakao


oraz: Forma z odpinaną obręczą lub wyjmowanym dnem o średnicy 20 cm

Przygotowanie:
Spód: Herbatniki włożyć do miski i bardzo dokładnie pokruszyć (np. tłuczkiem). Masło roztopić razem z czekoladą (w kąpieli wodnej lub na bardzo wolnym ogniu w rondelku z grubym dnem), następnie wymieszać z pokruszonymi herbatnikami. Dno i boki formy wyłożyć powstałą masą, przyciskając ją wypukłą częścią łyżki. Wstawić do lodówki.
Masa kajmakowa z czekoladą: Roztopić czekoladę i wymieszać z ugotowanym mlekiem skondensowanym. Masę wyłożyć na spód z herbatników, posypać orzechami włoskimi i ponownie wstawić do lodówki na około 1 godzinę.
Bita śmietana z bananami: Banany obrać i pokroić w plasterki, wymieszać z sokiem z cytryny. Śmietankę kremówkę ubić na bardzo sztywną pianę i wymieszać z połową ilości bananów, wyłożyć na warstwę masy kajmakowej. Udekorować pozostałymi bananami i posypać kakao przez sitko bezpośrednio na deser. Przechowywać w lodówce.

* możesz też użyć mleka skondensowanego nie ugotowanego. Zamkniętą puszkę należy wówczas wstawić do garnka, przykryć wodą i gotować na wolnym ogniu przez 3 godziny. Podczas gotowania puszka musi być cały czas zakryta wodą, a otworzyć ją można dopiero po ostudzeniu! W przeciwnym razie może wybuchnąć.

Masa z gotowanego w ten sposób mleka skondensowanego może być bardziej kremowa i mniej sztywna od masy przygotowanej na bazie gotowej "masy krówkowej", która jest bardzo gęsta.


Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

- 2 szklanki kwaśnej śmietany (lub maślanka lub kwaśne mleko, jogurt, lub ...)
- 2 jajka
- sól do smaku
- trochę cukru
- 1 łyżeczka sody bez top uwodniony w 1 łyżka octu
(jeśli używasz jogurt lub jogurt - nie gasić)
- posiłek - ile będzie ciasto (wynik ciasto)
okazuje się imponujące ciasta slajdów.
Można je podgrzać w kuchence mikrofalowej lub w rondlu,
Skropić olejem, z pokrywką na małym ogniu. Wypełnienie: Mince (dowolna mięso) rozgotowane z cebulą i mieszany z ziemniakami. Proporcje są dowolne. Do tego badania, puree ziemniaczane z mięsem, jak sądzę, najlepiej farszu. Przygotowanie: Najpierw przygotuj farsz i pozostawić do ostygnięcia, ponieważ to ciasto nie lubi czekać i musi być przygotowany tak szybko, jak będzie gotowa. Przygotować ciasto: Mix z widelcem w rondlu lub misy głębokiej z kwaśną śmietaną ust jogurt, Rjażenka ...) z jaj. Sody do gaszenia w kielichu. Dodać sól, cukier i sodę nawodniony. Dobrze wymieszać. Stopniowo dodać przesianej mąki i wymieszać widelcem. ciasto będzie zgodna z tym trochę. wymieszać widelcem, stopniowo dodając mąkę, aż ciasto pozostaje miękka i nie przyklejają się do talerza. Ostrożnie połóż ciasto na kopcu mąki na stole. nóż do rozdzielenia na części i forma tych kul, zginanie, plastry miejsce wewnątrz. rozwałkować na około centymetra grubości. Aby utworzyć pasztecików. smażyć w oleju roślinnym. ciasto nie nadaje się do pieczenia w piekarniku. niedoświadczeni mężczyźni nie różnią się od tych pasztecików gotowane na ciasta drożdżowego, a są po prostu kochanka w ramionach. Autor YuliaV Bon Appetit!



>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Ciasto Drożdżowe Z Dyni



Przepis na to ciasto dostałam od koleżanki z pracy i chociaż nie jestem wielbicielką Placków Drożdżowych to jak je spróbowałam musiała mi dac przepis , Więc teraz podzielę się z Wami

1kg mąki tortowej
25 dag cukru
25 dag masła roślinnego
5 dag drożdży
1/4 szklanki mleka
15 dag rodzynek
1kg dyni
zapach migdałowy


Dynie obrac, pokroic w kostkę - uprużyc na papkę.

Drożdże rozpuścic w mleku, 1 łyżce cukru i mąki, pozostawic do wyrośnięcia.
Mąkę połączyc z cukrem, rozpuszczonym tłuszczem dodac drożdże, dynie, zapach i rodzynki dobrze wyrobic.
Odstawic do wyrośnięcia.

Kruszonka: 10 dag masła, 2 łyżki cukru, 2łyżki mąki i cukier waniliowy

Wyłożyc ciasto do dużej blachy, posypac kruszonką, dostawic do wyrośnięcia
Piec około 30 min w temperaturze 180 stopni
Uwaga! w przepisie nie było jajka więc to nie jest zapomnienie
Mnie i mojej rodzince bardzo smakuje jest puszyste mniam polecam !!! SMACZNEGO !!!
*********************************************************************
500g suszonych owoców (rodzynki, suszone morele, śliwki),
250 g schłodzonego mocnej herbaty czarnej,
200g jasnobrązowego cukru
225g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki gałka muszkatołowa,
1/2 łyżeczki ziele angielskie,
2 duże jajka, lekko bite,
skórka z jednej limonki (lub cytryny) i
szczypta soli.
Inne pliki do pobrania z tego chomika
CIASTA BEZ PIECZENIA1 - Sernik-idealny.jpg
SERNIK IDEALNY Sposób przygotowania Jeśli Twoja tortow ...

SERNIK IDEALNY Sposób przygotowania Jeśli Twoja tortownica nie jest w 100% szczelna, przed przystąpieniem do pieczenia, musisz ją uszczelnić folią aluminiową. W tym celu zdejmij obręcz tortownicy i na dno ułóż duży kawałek folii. Zamknij tortownicę tak, aby folia była na zewnątrz obręczy. Wystającą folią otul obręcz.  # Spód: [pominęłam] 200 g ciasteczek pełnoziarnistych (np. Digestive) 3 łyżki masła Ciasteczka pokrusz na proch i wymieszaj ze stopionym masłem. Przełóż masę do tortownicy i wygładź łyżką. Spód piecz 10 minut w 180 stopniach. # Masa serowa: 900 g serka kremowego 4 jaja 1 1/4 szklanki cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego łyżeczka soku z cytryny 1/3 szklanki kefiru Serek rozetrzyj blenderem lub końcówką miksera z nożykiem. Dodawaj stopniowo cukier, a następnie po jednym jajku, mieszając masę - najlepiej drewnianą łyżką. Po dodaniu jajek wlej kefir, ekstrakt i sok z cytryny, a następnie wymieszaj. Wlej masę do tortownicy o średnicy 24 cm. Sernik wstaw do głębokiej blachy lub naczynia z wrzącą wodą tak, aby woda sięgała do połowy wysokości tortownicy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 12 minut. Po tym czasie otwórz drzwiczki, żeby temperatura mogła spokojnie spaść. Przekręć na 100 stopni i piecz sernik godzinę, nie otwierając drzwiczek. Po tym czasie delikatnie oddziel nożykiem sernik od brzegów tortownicy i piecz kolejne 75 minut. Po 75 minutach podkręć temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze około 15 minut. Studź na kratce, w rozpiętym kołnierzu tortownicy. Sernik jest gotowy po spędzeniu nocy w lodówce. Smacznego!

obrazek
CIASTA BEZ PIECZENIA1 - FANTAZJA  BANANOWO  KAWOWA.JPG
FANTAZJA BANANOWO KAWOWA Składniki spodu:  Jasne i ...

FANTAZJA BANANOWO KAWOWA Składniki spodu:  Jasne i ciemne biszkopty ( nasączone dobrym alkoholem, u mnie amaretto i likier kawowy)      MASA I:       - 2 banany       - 300-330 ml jogurtu kawowego       - 200 ml śmietany kremówki       - 1-2 łyżki cukru pudru       - cukier lub aromat waniliowy       - 2 łyżki żelatyny  MASA II:      -1 śnieżka       - 1 czekolada mleczna (10 dkg)       - 2 łyżeczki kakao       - 1 łyżka żelatyny  SPÓD:  Biszkopty jasne nasączyć alkoholem. Wyłożyć nimi dno tortownicy (Ø 26 cm). Masa I : Banany zmiksować z jogurtem kawowym. Ubić śmietanę kremówkę na sztywno z dodatkiem cukru i cukru waniliowego (lub olejku). Przygotować żelatynę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kremówkę połączyc z masą bananowo-kawową. Do zimnej żelatyny dodac 1 łyżkę masy bananowo-kawowej, energicznie wymieszac. Gdy zacznie tężec dodac ją do pozostałej masy i wyłożyc na biszkopty. MASA II: Śnieżkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Czekoladę mleczną rozpuścić w kilku łyżkach ciepłego mleka, gdy ostygnie, dodać do ubitej śnieżki. Do masy wsypać 2 łyżeczki kakao i wszystko wymieszać mikserem. Żelatynę przygotować, zimną wymieszać z łyżką śnieżki, gdy zacznie tężec dodać do pozostałej masy i wyłożyć na masę bananowo-kawową. Wierzch polałam czekoladą i posypałam migdałami i posiekanymi orzechami laskowymi. Smacznego:)

obrazek
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności