-
617 -
48 -
5038 -
259
5990 plików
4,1 GB
KREM BUDYNIOWY......ten krem się nadaje do przekładania biszkoptów ,rolad i tortów.
Wykonanie:
1/2 litra mleka zagotować z 3/4 szklanki cukru.W małej ilości mleka rozprowadzić 3-łyżki budyniu półtora łyżki mąki ziemniaczanej oraz półtora łyżki mąki pszennej.Dodać do wrzącego mleka ciągle mieszając do zagotowania.Budyń wystudzić.Wystudzony budyń . dodawać stopniowo do margaryny i ucierać mikserem na pulchną masę.Można dodać aromat[śmietankowy lub waniliowy]Można dodać kakao zmienić smak i kolor...według potrzeby. KREM Z KASZY MANNY nadaje się do [murzynków, pierników]
Wykonanie:
Ugotować 1/2 litra mleka z 1/2 szklanki kaszy manny.Poczekać aż wystygnie.W tym czasie utrzeć pół kostki margaryny z jedną szklanką cukru pudru.Potem stopniowo dodawać przestudzoną kaszę manną.Ucierać na jednolitą masę i gotowe.
MASA DO WAFLI
Składniki:
1 szklanka cukru
1 margaryna
1szklanka śmietany
1 galaretka
Wszystko razem zagotować i ciepłą masą przekładać wafel.
MASA DO WAFLA.
Składniki:
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
1/2 szklanki wody
3 szklanki mleka w proszku
2 łyżki kakao
Margarynę cukier i wodę rozpuścić dodać mleko w proszku i aromat. [zagotować ciągle mieszając]. Smarować ciepłym...
- sortuj według:
-
1 -
0 -
0 -
0
1 plików
0 KB