Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

szarpaniec.doc

Download: szarpaniec.doc

22 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek

obrazek


Inne pliki do pobrania z tego chomika
  GALERIA KULINARNA   - lazanki_1.jpg
Łazanki z kapustą kiszoną, kiełbasą i pieczarkami Skł ...
Łazanki z kapustą kiszoną, kiełbasą i pieczarkami Składniki na 4 porcje: 250 g makaronu łazanki (można zrobić samemu, ale mnie się nie chciało) 500 g kapusty kiszonej (może być trochę więcej) 2 cebule 10-12 pieczarek laska albo i dwie kiełbasy (u mnie wiejska) 3 łyżki oleju 2 liście laurowe 3 ziarnka ziela angielskiego pieprz, kminek, chili Kapustę pokroić, włożyć do garnka, podlać ciepłą wodą, dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować ok 40 minut od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą, jeśli kapusta jest zbyt sucha. Dwie cebule obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Gdy będzie złota dołożyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i pieczarki. Podsmażyć wszystko razem (aż woda z pieczarek odparuje) i przełożyć do kapusty. Całość doprawić pieprzem, szczyptą chili i kminku. Makaron ugotować al dente, dodać do kapusty i wymieszać. Może danie nie wygląda zbyt pięknie, ale smakuje świetnie.
  GALERIA KULINARNA   - nalesniki-ruskie_5729_9.jpg
Składniki * Farsz: * 500 g ziemniaków * 2 ś ...
Składniki * Farsz: * 500 g ziemniaków * 2 średnie cebule * 250 g twarogu (oczywiście najlepiej tłustego :-)) * 2 łyżki oliwy * 1 jajko * sól, pieprz * Naleśniki: * 300g semoliny * 250ml maślanki * 250 ml wody * 2 jajka * sól * słonina do smażenia Sposób przygotowania 1. Farsz: Ziemniaki ugotować i ostudzić. Przecisnąć przez praskę. Cebulę podsmażyć na oleju, ale nie pozwolić, żeby zbytnio zbrązowiała. Do wystudzonych ziemniaków dodać cebulę, twaróg, jajko, sól i pieprz. Wyrobić na gładką masę. 2. Naleśniki: Jajka rozbić mikserem, dodać maślankę, wodę, następnie powoli dodawać mąkę, aż powstanie gładkie ciasto o konsystencji rzadkiej śmietanki. Patelnię rozgrzać, posmarować cienko słoninką, smażyć cienkie placki z obu stron.Naleśniki na semolinie i maślance wychodzą dość pulchne i delikatne. 3. Można oczywiście zrobić je w sposób tradycyjny, czyli ze zwykłą mąką pszenną i mlekiem. 4. Na każdym naleśniku kładziemy ok 2 łyżek farszu i zwijamy w rulony. Podsmażamy na maśle i podajemy koniecznie ze śmietaną! 5. Smacznego!
  GALERIA KULINARNA   - ciasto ze śliwkami.jpg
Ciasto ze śliwkami Przygotowanie: 10-15 minut Pieczeni ...
Ciasto ze śliwkami Przygotowanie: 10-15 minut Pieczenie: 45-55 minut Składniki • 2 szklanki mąki • 1 szklanka cukru • 4 jajka • 10 łyżek gorącej wody • 10 łyżek oleju • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 2 łyzki kakao • 1 kg śliwek Etapy przygotowania 1. Jajka ucieramy z cukrem i powoli wlewamy na zmianę wodę, olej i dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. 2. Połowę ciasta wykładamy na blachę i układamy na nim ćwiartki śliwek. 3. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 15 minut. 4. Do pozostałego ciasta dosypujemy kakao i wykładamy na podpieczone ciasto i na wierzch drobno pokrojone sliwki. Pieczemy jeszcze około 35-40 minut. Podajemy posypane cukrem pudrem :)
  GALERIA KULINARNA   - -sernik-z-owocami_0_2.jpg
Sernik z owocami/Wiesi/ • Ciasto: 1. 3 szklanki mą ...
Sernik z owocami/Wiesi/ • Ciasto: 1. 3 szklanki mąki 2. Kostka Kasi lub podobne/ja preferuje masło/ 3. 3 łyżki cukru 4. 5 żółtek/białka zostawić/ 5. 3 łyżeczki proszku do pieczenia Zagnieść, sformować kule ,3/5 rozłożyć na blache,1/5 do lodówki • Masa twarogowa: 4 kostki twarogu 2 jajka Szklanka cukru/ja daje trochę mniej/ 1 kostka masła Budyń śmietankowy-opakowanie rodzinne Twaróg zmielić, jajka ubić z cukrem do nich pozostałe składniki, • Dodatkowo puszka brzoskwin- brzoskwinie kroimy na „księżyce” Masę twarogową nałożyć na blachę z ciastem kruchym nałożyć pokrojone brzoskwinie białka pozostałe z ciasta kruchego ubić pod koniec ubijania dodać ¾ szklanki cukru sztywną piane nakładamy na ciasto. Wyjąc ciasto kruche z lodówki i starkować na piane Wstawić do rozgrzanego piekarnika 180-200stopni i piec 45-60 minut/
  GALERIA KULINARNA   - Wspaniały orzechowiec.jpg
Wspaniały orzechowiec Przygotowanie: ok. 2 godz Składn ...
Wspaniały orzechowiec Przygotowanie: ok. 2 godz Składniki • Ciasto: • 3 szklanki mąki • 1 kostka margaryny Kasi • 4 żółtka • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia • 3/4 szklanki cukru pudru • 3 łyżki śmietany • cukier waniliowy • Poza tym: • powidła śliwkowe • orzechy włoskie • krem Karpatka • kostka masła • 2 szklanki mleka Etapy przygotowania 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie równe części. Upiec dwa placki w następujący sposób: 2. jedną część ciasta rozwałkować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście rozłożyć 1/2 słoiczka powideł śliwkowych (cienką warstwę), a następnie ubitą z cukrem waniliowym i 1 łyżką cukru kryształu pianę z 2 białek. Pianę posypać orzechami włoskimi. Piec 30 - 35 minut w temperaturze 200 stopni C. 3. Drugą część ciasta upiec identycznie jak pierwszą. Po ostudzeniu oba placki przekładamy kremem Karpatka przygotowanym wg przepisu na opakowaniu. 4. Ciasto można posypać cukrem pudrem. **********************************************************************
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności