Rogale.rtf
-
☀☀☀Nati-Ateny☀☀☀ -
2013 rok -
AWATARKI -
BEZ TŁA -
BORDO -
BRAZ -
CZARNY Z WZÓR -
DOBRANOC -
DODATKI -
DOD--NARO -
DZIECI--UTALENTOWANE -
FAJNE NOWE TŁA -
FAJNE PRACE IWA04 -
FIOLET -
Goło i Wesoło -
KOBIETY--SUPER -
KOMPLET -
KWIATY -
LASKI -
LINKI RADIA-A LASKA -
MIGAJACE -
MOJE--8 -
MUZYCZNE -
NIEBIESKI -
NOWE -
NOWE RAMECZKI -
NOWIUTKIE -
OD LANKI-ANI -
PACZKI RAR--PNG -
PAWIE -
PNG-LASKI -
PNG-WIDOK -
PROGRAMY -
Przetwory z warzyw -
RAMKI -
RAMKI--OBRAZEK -
RAMKOWE-DEKORACJE -
ROOZOWY -
ROZNE -
SREBRO -
SZCZAWNICA-PIEKNA -
SZOPKI1 -
TABLICE-PNG -
TAPETY -
TLA -
włodek -
WOAL -
ZACHÓD SŁONCA -
ZIELONY -
ZŁOTY
Biszkopt ten zawsze się udaje, bardzo ładnie wyrasta. Może służyć jako baza do ciekawych placków lub torcików. To w jaki sposób udekorujemy nasz biszkopt zależy tylko od naszej wyobrazni.
Jeżeli interesuje nas ciemny biszkopt, wystarczy dodać do mąki 2 łyżki kakao.
Składniki:
- 4 jajka
- 130 g mąki pszennej
- 130 g mąki ziemniaczanej
- 250 g cukru
- 6 łyżek wody
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
dodatkowo :
- 2 łyżki kakao ( jeżeli chcemy otrzymać ciemny spód) .
Wykonanie :
Jaja oddzielić od żółtek. żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę , pod koniec ucierania dodawać po łyżce wody.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubite białka przełożyć delikatnie do utartych żółtek i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypana bułką tartą i piec 0k .20-25 min w 200 stopniach C.
Uwaga:
Jeżeli chcemy uzyskać spód biszkoptowy na małą tortownicę , wystarczy do pieczenia użyć połowy składników podanych w przepisie.