Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Sernik z ajerkoniakiem.rtf

Download: Sernik z ajerkoniakiem.rtf

6 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Ciasta_ciasteczka - b72e091cf7.jpg
Rumowiec Ciasto - składniki: •4 duże jajka • ...
Rumowiec Ciasto - składniki: •4 duże jajka •4 duże łyżki mąki •1/2 szklanki cukru •2 łyżki kakao •1łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubić, dodać cukier i po jednym żółtku cały czas ubijając. Do ubitych białek wsypać mąkę przez sito wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Upiec na wysmarowanej blaszce z papierem do pieczenia. Temperatura pieczenia 180 stopni, czas: około 25 minut. Wielkość blaszki: 24 x 48 cm. Krem - składniki: •4 jajka •2 łyżki kakao •1/2 szklanki cukru •1 kostka tłuszczu (1/2 masła+1/2 margaryny) Wykonanie: Jajka z cukrem ubijać na parze, pod koniec dodać kakao i jeszcze chwilę ubijać. Odstawić do przestudzenia. W makutrze utrzeć margarynę z masłem, a następnie dodawać, po łyżce, przestudzone jajka. Polewa: •1/2 kostki margaryny •2łyżki kakao •5 łyżek cukru pudru •2 łyżki mleka Dodatki: •3-4 paczki herbatników szkolnych •rum do nasączenia Łączenie ciasta: Nasączony biszkopt (przegotowana zimna woda) - krem - nasączone rumem herbatniki - polewa.
Ciasta_ciasteczka - 3e7f561e3c.jpg
TORT MAKOWO-ORZECHOWY Z CZEKOLADĄ/wg smaki i aromaty/ B ...
TORT MAKOWO-ORZECHOWY Z CZEKOLADĄ/wg smaki i aromaty/ Biszkopt makowy: * 6 jaj * 200g maku * 170g cukru pudru * 150g mąki pszennej * 2 łyzki mąki ziemniaczanej * 2 łyzki mąki migdałowej lub startych migdałów * 1 cukier waniliowy * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem orzechowy: * 200g startych orzechów włoskich * 250g masła miękkiego * 4 żółtka * 180g cukru pudru * cukier waniliowy * kieliszek alkoholu (rum, pigwówka, koniak) Polewa czekoladowa: * 200g czekolady deserowej * 2 łyzki cukru pudru * 1/2 szkl śmietanki kremowej do nasączenia: * dowolny mocniejszy alkohol (dałam pigwówkę) dodatkowo: * 1/2 szklanki mało słodkiej marmolady lub dżemu(dałam pomarańczową) Ciasto: Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić pianę, dodać cukier Dalej ubijając dodawać po 1 żółtku, potem -zmniejszając obroty- mąki, proszek do pieczenia i mak. Formę natłuścić, wysypać bułką tartą i przełożyć do niej ciasto. Piec w temp.180stC przez ok 40 minut (sprawdzić patyczkiem czy suchy). Krem: Masło utrzeć z połową cukru na puch. W drugiej misce ubić żółtka z drugą połową cukru i cukrem waniliowym. Do masła partiami dodawać żółtka i orzechy wciąż ucierając. Na końcu dodać kieliszek alkoholu i dobrze wmieszać do kremu. Polewa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej (uwaga lubi się spiec!). Dodać cukier i śmietankę i dobrze wymieszać na gładką lśniącą masę. Tort: Biszkopt przekroić w poprzek na dwa blaty. Spód nasączyć alkoholem, posmarować cienką warstwą kwaskowym dżemem lub marmoladą. Wyłożyć na to 3/4 kremu i rozsmarować równo. Przykryć nasączonym alkoholem wierzchnim blatem. Posmarować boki i wierzch pozostałym kremem. Przykryć czapą czekoladową i udekorować płatkami migdałów lub orzechami. Smacznego!
Ciasta_ciasteczka - e2f4be5576.jpg
Cytrynowiec z ananasem Biszkopt •4 jajka •1/2 ...
Cytrynowiec z ananasem Biszkopt •4 jajka •1/2 szklanki cukru •5 łyżek mąki •1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie Ubić białka dodając cukier i po jednym żółtku. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia - upiec na blaszce wielkości 24x42cm w temperaturze 175 stopni około 25 minut. Krem cytrynowy •3 cytryny •3/4 szklanki cukru •3 żółtka •2 budynie śmietankowe •1 łyżka mąki ziemniaczanej •1,5 łyżki mąki pszennej •1 cukier waniliowy •1 kostka masła lub margaryny Wykonanie Wycisnąć sok z 3 cytryn i uzupełnić zimną wodą do 2 i 1/2 szklanki. Płyn wlać do garnka, dodać cukier i zagotować. Do osobnego naczynia wlać pół szklanki wody i rozmieszać w nim żółtka, budynie, mąkę ziemniaczaną i pszenną, cukier waniliowy - ugotować budyń na wodzie cytrynowej - odstawić do wystudzenia. Masło lub margarynę (można po 1/2 kostki) utrzeć i połączyć po jednej łyżce z zimnym budyniem. Krem śmietanowy •1/2 litra kremówki •2 łyżki cukru pudru •4 łyżeczki żelatyny •1/3 szklanki wody Dodatki •2-3 paczki herbatników (zależnie od wielkości) •1 puszka ananasów Wykonanie Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Śmietanę ubić, dodawać cukier a na końcu przestudzoną żelatynę. Ułożenie ciasta Biszkopt - krem cytrynowy - ananasy - krem śmietanowy - herbatniki - polewa .
Ciasta_ciasteczka - 4e1a9a3256.jpg
Biała Dama biszkopt, jajka, 5szt. cukier, 1 i 1/4 ...
Biała Dama biszkopt, jajka, 5szt. cukier, 1 i 1/4 szklanki mąka, 1 i 1/4 szklanki ocet, 1 łyżka i troszkę proszek do pieczenia, 1 kopiata łyżeczka Masa śmietanowa:, śmietanka 30%, 600ml ser biały 3x mielony, 600g cukier puder, 8 łyżek brzoskwinie, duża puszka żelatyna, 4 łyżki pół szklanki ciepłej wody, Masa advokatowa, mleko, 2 szklanki advokat, 1 szklanka cukier kryształ 5 łyżek, budyń waniliowy/śmietankowy, 2 szt. masło, 1 kostka Dekoracja: tabliczka startej czekolady, Nasączenie: syrop z brzoskwiń, troszkę wody, cukru , kilka kropel cytryny, 1. Biszkopt: Połączyć żółtka z proszkiem do pieczenia i octem- wymieszać- powstanie coś konsystencji piany-kremu. Ubić białka na sztywno, dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać. Pianę połączyć z masą żółtkową i przesianą mąką- delikatnie wymieszać. Przelać masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 23x40cm). Piec około 30-40 min w temperaturze ok170st.C. do tak zwanego suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na dwa blaty. 2. Masa advokatowa: W 2 szklankach mleka i szklance advokata, z dodatkiem cukru ugotować budynie. Wystudzić. Miksując/ucierając -połączyć miękkie masło z budyniem. 3. Masa śmietanowa: Ubić na sztywno śmietankę, pod koniec dodać cukier i jeszcze chwilkę ubijać. Połączyć z twarogiem mielonym. Dodać rozpuszczoną, wystudzoną żelatynę do masy i dobrze zmiksować, do całkowitego połączenia składników. Wymieszać masę z pokrojonymi brzoskwiniami. 4. Biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń(ja rozrzedziłam troszkę wodą, dodałam cukier i kilka kropel cytryny). Na pierwszy nasączony blat wyłożyć masę śmietanową, przykryć biszkoptem, nasączyć i wierzch posmarować masą advokatową, posypać startą czekoladą. Schłodzić
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności