Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

870f395a6d.jpg

Ciasta_ciasteczka - 870f395a6d.jpg
Download: 870f395a6d.jpg

33 KB

(640px x 480px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Ciasto toffi

Składniki na biszkopt:

4 jajka
1 szkl. mąki
1 szkl. cukru
proszek do pieczenia

Masa:

0,5 l śmietany 30%
20 g cukru pudru
2 op. śmietan fix
cukier waniliowy

Poncz
kawa rozpuszczalna

Dodatkowo:

gotowa masa krówkowa z puszki
300 g okrągłych biszkoptów
2 galaretki cytrynowe

Wykonanie:

Ciasti:
jajka utrzeć z cukrem, nastepnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, przemieszać
ciato piec ok 40 min w tem 180 st.

Masa:

Śmietanę ubić z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietan fixem

Przełożenie:

Biszkopt nasączyć ponczem kawowym, nastepnie rozsmarować masę krówkową.
Ukłożyć warstwę biszkoptów maczanych w kawie i zalać masą śmietanową. Na wierzch zalać tężejącą galaretkę.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Ciasta_ciasteczka - 4e1a9a3256.jpg
Biała Dama biszkopt, jajka, 5szt. cukier, 1 i 1/4 ...
Biała Dama biszkopt, jajka, 5szt. cukier, 1 i 1/4 szklanki mąka, 1 i 1/4 szklanki ocet, 1 łyżka i troszkę proszek do pieczenia, 1 kopiata łyżeczka Masa śmietanowa:, śmietanka 30%, 600ml ser biały 3x mielony, 600g cukier puder, 8 łyżek brzoskwinie, duża puszka żelatyna, 4 łyżki pół szklanki ciepłej wody, Masa advokatowa, mleko, 2 szklanki advokat, 1 szklanka cukier kryształ 5 łyżek, budyń waniliowy/śmietankowy, 2 szt. masło, 1 kostka Dekoracja: tabliczka startej czekolady, Nasączenie: syrop z brzoskwiń, troszkę wody, cukru , kilka kropel cytryny, 1. Biszkopt: Połączyć żółtka z proszkiem do pieczenia i octem- wymieszać- powstanie coś konsystencji piany-kremu. Ubić białka na sztywno, dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać. Pianę połączyć z masą żółtkową i przesianą mąką- delikatnie wymieszać. Przelać masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 23x40cm). Piec około 30-40 min w temperaturze ok170st.C. do tak zwanego suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na dwa blaty. 2. Masa advokatowa: W 2 szklankach mleka i szklance advokata, z dodatkiem cukru ugotować budynie. Wystudzić. Miksując/ucierając -połączyć miękkie masło z budyniem. 3. Masa śmietanowa: Ubić na sztywno śmietankę, pod koniec dodać cukier i jeszcze chwilkę ubijać. Połączyć z twarogiem mielonym. Dodać rozpuszczoną, wystudzoną żelatynę do masy i dobrze zmiksować, do całkowitego połączenia składników. Wymieszać masę z pokrojonymi brzoskwiniami. 4. Biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń(ja rozrzedziłam troszkę wodą, dodałam cukier i kilka kropel cytryny). Na pierwszy nasączony blat wyłożyć masę śmietanową, przykryć biszkoptem, nasączyć i wierzch posmarować masą advokatową, posypać startą czekoladą. Schłodzić
Ciasta_ciasteczka - 3c10d2d7e6.jpg
Sernik z kokosem Ciasto: 2 szklanki mąki, -,5 kost ...
Sernik z kokosem Ciasto: 2 szklanki mąki, -,5 kostki margaryny, 2 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 0,5 szklanki cukru Zagnieść ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę Ser: 1 kg sera, 6 żółtek, 4 łyżki oliwy, 1 szklanka cukru, 3 szklanki mleka, 2 budynie śmietankowe Żółtka utrzeć mikserem dodać przekręcony 2 razy ser przez maszynkę, oliwę i budynie na końcu mleko ciągłe miesząc. Ser jest rzadki na ciasto i to wszystko włożyć do nagrzanego piekarnika, piec ok. 50 min 6 białek, 8 łyżek cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 paczki wiórek kokosowych. Białka ubić na sztywno, dodać cukier mąkę a na końcu wiórka wylać na upieczony ser i ponownie włożyć do piekarnika na 10 min
Ciasta_ciasteczka - 870f395a6d.jpg
Ciasto toffi Składniki na biszkopt: 4 jajka 1 ...
Ciasto toffi Składniki na biszkopt: 4 jajka 1 szkl. mąki 1 szkl. cukru proszek do pieczenia Masa: 0,5 l śmietany 30% 20 g cukru pudru 2 op. śmietan fix cukier waniliowy Poncz kawa rozpuszczalna Dodatkowo: gotowa masa krówkowa z puszki 300 g okrągłych biszkoptów 2 galaretki cytrynowe Wykonanie: Ciasti: jajka utrzeć z cukrem, nastepnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, przemieszać ciato piec ok 40 min w tem 180 st. Masa: Śmietanę ubić z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietan fixem Przełożenie: Biszkopt nasączyć ponczem kawowym, nastepnie rozsmarować masę krówkową. Ukłożyć warstwę biszkoptów maczanych w kawie i zalać masą śmietanową. Na wierzch zalać tężejącą galaretkę.
Ciasta_ciasteczka - 66f87fb526.jpg
''Princesita'' Składniki Jaja, 4 cukier, 2 szk ...
''Princesita'' Składniki Jaja, 4 cukier, 2 szk. mąka, 2,5szk. + 3łyżki cukier waniliowy, 1 opakowanie proszek do pieczenia, 3 małe łyżeczki olej, 1szk. woda, 1szk. kakao, 3łyżki galaretki, 2opakowania banany, 4 śmietana 30%, 0,5l cukier puder, 2 łyżki czekolada mleczna, 1 tabliczka budyń waniliowy, 1 mleko, 0,5l masło, 1 żelatyna, 6 łyżeczek Opis przygotowania 1. 4jaja, 2szk. cukru, 2,5 szk. mąki, 1 cukier waniliowy, 3łyżeczki proszku do pieczenia, 1szk. wody i 1szk. oleju zmiksować w robocie. Następnie podzielić masę na 2części i do jednej dodać 3łyżki mąki a do drugiej 3łyżki kakao. Wylać na blaszkę obie masy tworząc esy floresy. Piec w temp. 180 stopni ok.35min. Po upieczeniu ostudzić a następnie przekroić na połowę. 2. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. 3/4 tabliczki czekolady zetrzeć na tarce a 1/4 rozpuścić w rondelku i połączyć z żelatyną rozpuszczoną z 0,5 szk. wrzątku. Wymieszać i poczekać aż roztwór nieco ostygnie, potem połączyć ze śmietaną i dodać wiórki czekoladowe. Masę wyłożyć na 1część zebry, i przyłożyć drugą częścią. 3. Ugotować budyń. Ostudzić i utrzeć z masłem. Rozsmarować po wierzchu ciasta. Na to ułożyć banany pokrojone w plasterki. Całość zalać tężącą galaretką (2 galaretki rozpuścić w 0,5l wrzątku na samym początku, aby miała czas na stężenie.)
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności