Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
ANGEL2309
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta DOROTA

widziany: 6.09.2024 18:55

  • pliki muzyczne
    418
  • pliki wideo
    4586
  • obrazy
    5245
  • dokumenty
    3628

15852 plików
2105,54 GB

Opis został ukryty. Pokaż opis
FolderyFoldery
ANGEL2309
$LUB I WESELE
 
@MEGA PAKA FILMÓW DOKUMENTALNYCH@
 
2500 FILMÓW DOKUMENTALNYCH I POPULARNONAUKO WYCH
♦PLAYERY RADIA
۞ ♫♫ NOWOŚCI MP3
ANIMAL PLANET
 
FILMY
ANIOŁY
 
DOKUMENTY
MUZYKA ANIELSKA
TAPETY
APOTAMKIN-ZIMNA ISTOTA
 
APOTAMKIN
ASTROLOGIA
ASTROLOGIA I INNE CIEKAWOSTKI
 
AVON 2011
 
AVON 2016
 
KATALOGI
NETTO I FOCUS
AVON 2017
 
FOKUS I NETTO
KATALOG
AVON KATALOG 2012
 
AVON KATALOG 2013
 
NETTO 2013 I AVON MAGAZINE
OD-01 DO-17
AVON KATALOG 2014
 
OD 01-DO 17
OFERTA NETTO I FOCUS
AVON KATALOG 2015
 
KATALOGI OD 01 DO 17
NETTO I FOKUS
CARTER BURWELL
 
MP3
CRISS ANGEL-MINDFREAK
 
CZAKRY
CZASOPISMA 2011
 
CZASOPISMA 2012
 
CZASOPISMA DLA MĘŻCZYZN 2011
 
DINOZAURY
 
DISCOVERY
 
DISCOVERY CHANELL
 
JAK TO JEST ZROBIONE
TAJEMNICE HISTORII I ŚWIATA
DODATKI DO GADU-GADU
 
DŹWIĘKI GG
GADU-GADU
PRZYDATNE PROGRAMY
DODATKI NA CHOMIKA
 
E-BOOK
 
EGIPT
 
ABC-EGIPTU
KUCHNIA EGIPSKA
TAPETY
ENCYKLOPEDIE
EZOTERYKA
 
FILMY 3D
 
FILMY 3GP 2010-2011
 
FILMY AVI
 
FILMY BOLLYWOOD
 
AVI
RMVB
FILMY DOKUMENTALNE
 
FILMY NA KOMÓRKĘ 2013
 
FILMY
FILMY RMVB
 
FILMY Z KRISTEN STEWART
FILMY Z ROBERTEM PATTINSONEM
GRY PC I JAVA
 
GRY JAVA
GRY PC
HILLARY DUFF
 
INDIE
 
KUCHNIA INDYJSKA
TAPETY
JAN PAWEŁ II - KAROL WOJTYŁA
 
AUTORYTET MÓJ I WIELU POLAKÓW
OJCIEC ŚWIĘTY
JENNIFER LOPEZ
 
KAMIENIE SZLACHETNE
 
Kamienie szlachetne
KATALOG ORIFLAME 2013
 
OD 01 DO 06
OD 07 DO 17
KATALOGI ORIFLAME 2011
 
KATALOGI ORIFLAME 2012
 
OD 01-DO 05
OD 06-DO 10
OD 11-DO 17
KATALOGI ORIFLAME 2014
 
OD 01 DO 10
KATALOGI ORIFLAME 2015
KOSMOS-FILM DOKUMENTALNY
KRISTEN STEWART
 
MUZYKA
TAPETY
LEGEND QUILEUTE
 
QUILEUTE
MASAŻ
MEDYCYNA
 
MEDYCYNA
MICHAEL JACKSON
 
►TAPETY
MUZYKA
TELEDYSKI
MOONLIGHT-POD OSŁONĄ NOCY-SERIAL
 
MP3 ORAZ SKŁADANKI MUZYCZNE
 
MUZYKA FILMOWA Z FILMU GRAVITY
MUZYKA HANSA ZIMMERA
 
HANS ZIMMER
MUZYKA INDIAŃSKA
 
MP3
MUZYKA MEDYTACYJNA
 
MP-3
TAJEMNICE UMYSŁU
MUZYKA RELAKSACYJNA
 
ŚPIEWY PTAKÓW
MUZYKA Z FILMU ZMIERZCH
 
NA KOMÓRKĘ
 
NATIONAL GEOGRAPHIC
 
TAJEMNICE-NIE WYJAŚNIONE ZAGADKI
NAUKA GRY NA GITARZE
 
NAUKA GRY NA SKRZYPCACH
 
NAUKA GRY
NUTY
NAUKA JĘZYKÓW OBCYCH
 
NAWIGACJE + MAPY
 
OGRODOWE CUDA
 
1
2
3
OSHO-CAŁA KOLEKCJA
PAMIĘTNIKI WAMPIRÓW-SERIAL
 
PARAMORE
 
PARAMORE-BRAND NEW EYES 2009
PARAMORE-COLLE CTIONS 2009
PARAMORE-RIOT 2007
PARAPSYCHOLOGIA-Ż YCIE PO ŚMIERCI
PDF -ROZNE TEMATY
PLAŻA LA PUSH
 
TAPETY
PRAWO JAZDY
 
PRAWO JAZDY
PROGRAMY
 
PC
Artisteer
PROGRAMY ROZRYWKOWE
 
ESKA MUSIC AWARDS 2011
KUBA WOJEWÓDZKI-13 SEZON
PRZEPISY
 
CIASTA ORAZ SAŁATKI
KUCHNIA PRZEPISY-WIEM CO JEM
KUCHNIA. KUCHNIA WEGEATARIAŃSKA I FILMY
PRZEPISY JAMIEGO OLIVIERA
PRZEPISY KAROLA OKRASY
PRZEPISY NIGELLI LAWSON
PRZEPISY ROBERTA MAKŁOWICZA
WEGETARIANIZM- PRZEPISY I NIE TYLKO
WÓDKI,NALEWKI, WINA
RANCZO-WSZYSTKIE SEZONY
 
ROBERT PATTINSON
 
MUZYKA
TAPETY
RUNY
SAMOŚWIADOMOŚĆ
 
SENNIK
 
SENNIKI
SERIALE TELEWIZYJNE
 
SKŁADANKI FILMOWE 2012
STYLIZACJA PAZNKOCIA
 
TAPETY NA PULPIT
 
TATUAŻE
 
2011
TELEDYSKI
 
THE SIMS
 
TWILIGHT-AKTORZY- TAPETY
 
TWILIGHT-TEKSTY PIOSENEK
 
VOLTURI
 
TAPETY
WAMPIRY
 
FILMY
KSIĄŻKI
TAPETY
YIRUMA
 
MUZYKA
zachomikowane
ZAGUBIENI PL-AVI
 
ZARÓB NA SWOICH ZDJECIACH
ZMIERZCH-PDF
 
MIDNIGHT SUN-OCZAMI EDWARDA
ZMIERZCH,KSIĘZ YC W NOWIU,ZAĆMIENI E
ZRÓB TO SAM (A)
Pokazuj foldery i treści
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 95,0 MB
  • 19 maj 11 20:30

z chomika aaarek70

  • 97,7 MB
  • 19 maj 11 20:30
obrazek


Cykliczny program kulinarny Karola Okrasy, który w każdym odcinku wraz z gościem specjalnym poszukuje ulubionych smaków: przeszłości, regionu, dzieciństwa. Tym razem Karol Okrasa pyta o kulinarne upodobania Grażynę Torbicką.


z chomika aaarek70

  • 98,9 MB
  • 19 maj 11 20:30
obrazek


Karol Okrasa przygotowuje ulubione danie z dzieciństwa Ewy Kasprzyk, czyli bliny z pstrągiem. Zupa z krewetkami i łososiem przypomni znanej aktorce smak zapamiętany podczas podróży do Tajlandii.


z chomika aaarek70

  • 98,2 MB
  • 19 maj 11 20:30
obrazek


Maciej Miecznikowski wspomina potrawy swojej babci, czyli kuchnię kaszubską w czystej postaci. Jeśli do tego dołożymy fascynację smakami tajskimi, do których przyznaje się prowadzący program „Tak to leciało!” i lider zespołu „Leszcze” w jednym, to przed Karolem Okrasą stoi nie lada wyzwanie. Musi połączyć polską kuchnię regionalną z daleką egzotyką.

W menu odcinka: zupa „brzadowa” z suszonych owoców z grzybami oraz potrawka z ryb w mleku kokosowym z sałatką z soczewicy i ananasa.


z chomika aaarek70

  • 98,5 MB
  • 19 maj 11 20:30
obrazek


Przy okazji rozmowy o ulubionych smakach z dzieciństwa prof. Jerzy Bralczyk daje miniwykład o zawiłościach językowych związanych z nazwami dań i potraw. Czy mówi się „kluchów” czy „kluch”? Dlaczego gość Karola Okrasy nie lubi pomidorów i co jego zdaniem wydobywa bukiet smaków z popularnego śledzika? W menu odcinka: zupa zacierkowa na kaczych udkach oraz sandacz smażony w migdałach z sosem z czerwonego wina z rodzynkami.


z chomika aaarek70

  • 97,7 MB
  • 19 maj 11 20:30
obrazek


Nie wszyscy o tym wiedzą, ale znany aktor filmowy i teatralny Artur Barciś doskonale gotuje. Przed nami jego kulinarna spowiedź: jakie potrawy pamięta z dzieciństwa? Czy Karolowi Okrasie uda się odtworzyć ten smak z przeszłości? Dziś w menu: kartacze, czyli granaty.


z chomika aaarek70

  • 97,7 MB
  • 19 maj 11 20:30
obrazek


Karol Okrasa zabiera w kulinarną podróż w przeszłość Stanisława Soykę. Czy uda się odtworzyć smak wigilijnego karpia, którego przygotowywała matka artysty? Pewne potrawy są niepodrabialne, dlatego Karol Okrasa nawet nie będzie próbował mierzyć się z takim niedościgłym wzorem, za to przyrządzi typowy polski rosół oraz makaron „aglio, olio e peperoncino”.


z chomika aaarek70

  • 304,5 MB
  • 19 maj 11 20:30
obrazek


Pani Ewa doskonale zna się na kuchni, choć skromność nie pozwala jej tego mówić głośno. Karol Okrasa dwoi się i troi, by sprostać tak wysoko postawionej poprzeczce. Jakie danie Pani Ewa pamięta z dzieciństwa, a jakie potrawy lubi z kuchni współczensej? W menu odcinka: pieczeń z zająca z warzywami i puree z dyni oraz krewetki w sosie ze świeżych pomidorów i kolendry.


z chomika aaarek70

  • 193,8 MB
  • 19 maj 11 20:30
obrazek


By znaleźć tego znanego dziennikarza i przyrodnika trzeba udać się do serca puszczy. Karol Okrasa podejmuje to wyzwanie, ale dla potrzeb programu niedostępne leśne ostępy udaje Las Kabacki. Okazuje się, że Adam Wajrak lubi zjeść i swojsko, i egzotycznie. W menu programu: barszcz czerwony i pierogi z rydzów oraz „pulpo a la gallego”, czyli ośmiornica po galicyjsku.


z chomika aaarek70

  • 191,7 MB
  • 19 maj 11 20:30
obrazek


Karol Okrasa spotyka się z mistrzynią olimpijską w ambasadzie Korei Płd. w Warszawie. Irena Szewińska, która jest wielką miłośniczką kuchni koreańskiej, opowiada o swoich ulubionych daniach. Okrasa pokazuje, jak przyrządzać potrawy z koreańskich grzybów, ryżu, kapusty, a także wodorostów, które mają niezwykłe właściwości zdrowotne.


z chomika aaarek70

  • 191,1 MB
  • 19 maj 11 20:30
obrazek


Kulinarne wspomnienia z dzieciństwa Michała Ogórka to śląskie makówki i gołąbki. Karol Okrasa przygotowuje dla znanego satyryka własną wersję obu specjałów.


z chomika aaarek70

  • 192,2 MB
  • 19 maj 11 20:30
obrazek


– Nie jestem w stanie powiedzieć, czego nie lubię w kuchni – Wojciech Pszoniak reklamuje sam siebie jako mało wybrednego adresata kulinarnych pyszności. Czy rzeczywiście Karol Okrasa nie będzie miał problemów z przygotowaniem dla niego potrawy, która przeniesie go w czasie do dzieciństwa? Podejrzewamy, że to jednak kokieteria ze strony znanego aktora, który zna się na kuchni jak mało kto.


z chomika aaarek70

  • 191,8 MB
  • 19 maj 11 20:30
obrazek


Karol Okrasa podejmuje w swojej kuchni właścicielkę niezwykle charakterystycznego i zaraźliwego śmiechu - Katarzynę Pakosińską. Artystka, która potrafi rozśmieszyć całą Polskę, jest również znana ze swojej fascynacji Gruzją, dlatego w menu odcinka nie zabraknie potraw z tamtych stron. Będą to chaczapuri i czachochbili – gruziński placek z serem i kurczak w cebuli i pomidorach. Kuchnię polską będzie dumnie reprezentować zupa grzybowa z lanymi kluseczkami.


z chomika aaarek70

  • 189,8 MB
  • 19 maj 11 20:30
obrazek


Dla znanej aktorki Karol Okrasa przygotowuje sztufadę wołową i pyrki z gzikiem.


z chomika aaarek70

  • 189,1 MB
  • 19 maj 11 20:30
obrazek


W specjalnym świątecznym wydaniu „Smaków czasu z Karolem Okrasą” gośćmi są Kamila i Andrzej Łapiccy. O przedwojennych wigilijnych tradycjach i smakach opowiada Andrzej Łapicki.


z chomika aaarek70

  • 71,4 MB
  • 19 maj 11 20:30
Mięso pieczone, duszone lub smażone jest w naszej kuchni składnikiem zdecydowanie dominującym i to już od czasów staropolskich. Od zawsze lubimy wędliny. Wiele osób nie wyobraża sobie śniadania bez choćby plasterka aromatycznej i soczystej szynki, a sława polskich kiełbas dotarła do wielu krajów świata. I nie ma się czemu dziwić!

z chomika aaarek70

  • 79,1 MB
  • 19 maj 11 20:30
W tym odcinku Karol Okrasa przemierza bojerem jezioro Niegocin, znajdujące się nieopodal Giżycka. Dociera do miejscowości Rydzewo, gdzie odwiedza Selwinę Nowakowską - miłośniczkę i wielką znawczynię miejscowych tradycji kulinarnych. Selwina Nowakowska pokaże jak przyrządza się plińce z pomoczką, czyli rodzaj placków z ziemniaków podawanych z boczkiem i pomoczką - pastą z twarożku, cebuli i czosnku. W programie będzie mowa także o innych daniach regionalnych.

z chomika aaarek70

  • 79,6 MB
  • 19 maj 11 20:30
Przez wiele lat dorsz był uosobieniem taniej i byle jakiej ryby. Wynikało to z jego obfitości – nie cenimy zbytnio tego, czego mamy w nadmiarze. Ale te czasy minęły. Dziś dorsza jest coraz mniej, a jego ceny rosną. Z powszedniej ryby, zazwyczaj smażonej w panierce i podawanej z surówką z kiszonej kapusty, zamienił się w rybę wykwintną, serwowaną na najelegantszych przyjęciach. W tym odcinku Karol Okrasa prezentuje nowe pomysły na dania z dorszem w roli głównej.

z chomika aaarek70

  • 71,4 MB
  • 19 maj 11 20:30
Tym razem Karol Okrasa w ramach swojej podróży kulinarnej przez Wielkopolskę odwiedza dawny pałac Jabłonowskich i stadninę koni w Racocie. W dawnej wozowni, obok historycznego powozu, którym Ignacy Jan Paderewski wjeżdżał w 1918 roku do Poznania, Karol wraz ze swym pierwszym gościem, panem Andrzejem Kuźmińskim, przygotują pierwsze danie - typowo wielkopolską zupę ślepe ryby z ziemniaków. Następnie w pięknych pałacowych wnętrzach przygotuje, wraz z prezesem stadniny koni, panem Romualdem Kamińskim, drugą potrawę - kotlet Wilhelma Orańskiego. Wilhelm Orański, namiestnik Niderlandów, był w XIX wieku jednym z właścicieli pałacu, który po I wojnie światowej stanowił rezydencję polskich prezydentów, a bywali tu Ignacy Mościcki i Józef Piłsudski.

z chomika aaarek70

  • 79,2 MB
  • 19 maj 11 20:30
Odbędziemy wycieczkę w okolice największego polskiego jeziora nad Śniardwy. Tam Karol Okrasa odwiedzi pana Mirosława Gworka, który prowadzi gospodarstwo agroturystyczne i niewielki gościniec. Pan Mirosław karmi swoich gości wspaniałymi rybami. Bliskość jeziora Śniardwy zobowiązuje! Odtwarza stare receptury, między innymi jako jeden z ostatnich robi ryby solone - to najstarszy, rodem ze średniowiecza, sposób konserwacji ryb. Pan Mirosław pokaże, jak to się robi, ponadto przygotuje z Karolem dwa dania: mazurskiego węgorza duszonego na kwaśno z koprem i starą mazurską zupę warzywną z rakami

z chomika aaarek70

  • 78,2 MB
  • 19 maj 11 20:30
Wspierając akcję „Poznaj Dobrą Żywność” organizowaną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Karol Okrasa odwiedzi mały zakład przetwórstwa warzyw. Widzowie mają okazję zobaczyć jak produkuje się dobrą, zdrową żywność. A w swojej kuchni przygotuje dwa dania: kremową zupę z pomidorów i kukurydzy z pianką z zielonego groszku oraz łososia pieczonego z ziołami na sałatce z bakłażana duszonego w pomidorach.

z chomika aaarek70

  • 78,7 MB
  • 19 maj 11 20:30
Jak zjeść smacznie, zdrowo i nie tracić godzin na przygotowanie posiłku? „Kuchnia z Okrasą” to przewodnik kulinarny dla ceniących wyrafinowane smaki. Nasze podniebienie mile zaskakuje mistrz kuchni – Karol Okrasa. Dzięki jego przepisom na dobrze znane nam potrawy i składniki spoglądamy w nowym świetle. Podpowiadamy, jak łączyć je w zaskakujących zestawieniach i zapewnić niepowtarzalny smak naszym posiłkom. Precz z nudą w kuchni!

z chomika aaarek70

  • 71,0 MB
  • 19 maj 11 20:30
Chłodnik to podstawowa „letnia zupa” w menu niejednego narodu. Nie pod każdą szerokością geograficzną najpopularniejsza, ostatnio jednak coraz bardziej powszechna - szczególnie w naszej kuchni. Zimny chłodnik to nieocenione pierwsze danie w gorący, letni dzień.

Sposobów na chłodnik jest wiele - są chłodniki gęste, warzywne jak też lekkie owocowe. Wszystkie, niezależnie z jakich składników przygotowane, mają jednak wiele wspólnego – są orzeźwiające, pożywne oraz dostarczają wiele niezbędnych witamin (np. A i C) i minerałów (sód, fosfor, żelazo czy wapń). Tym bardziej że wykorzystywane do chłodników warzywa są świeże i nie podlegają żadnej zubażającej je obróbce termicznej.

z chomika aaarek70

  • 79,4 MB
  • 19 maj 11 20:30
W ostatnim odcinku przed wakacyjną przerwą znalazło się miejsce na drobne podsumowanie. Na zaproszenie Karola Okrasy do studia przyjedzie redaktor Leszek Horwath, który od wielu lat zajmuje się polską kuchnią regionalną, prowadzi portal internetowy poświęcony regionalnym potrawom. Ze Starego Sącza, gdzie mieszka, gość programu przywiezie słój kiszonych rydzów. Zaprezentuje widzom, jak przyrządza się słynny żur z kiszonych rydzów z grulami. Z kolei Karol Okrasa poczęstuje swoim daniem z dzieciństwa - królikiem w jarzynach. Podczas gotowania obaj opowiedzą o polskich potrawach regionalnych.

z chomika aaarek70

  • 79,0 MB
  • 19 maj 11 20:30
W tym odcinku Karol Okrasa odwiedza wybitnego polskiego cukiernika - mistrza czekolady Janusza Profusa. W swojej pracowni mistrz prezentuje Karolowi swoje niezwykłe czekoladowe rzeźby, opowiada o pochodzeniu i tajemnicach ziarna czekoladowego. W kuchni mistrz zdradza kilka swoich tajemnic, a obaj panowie przygotowują świeże truskawki w czekoladowych mundurkach, czekoladowe trufle z konfiturą różaną i z chili oraz wykwintny suflet czekoladowy.

z chomika aaarek70

  • 70,8 MB
  • 19 maj 11 20:30
Rybnym królem w kaszubskiej kuchni jest niewątpliwie śledź – łatwo dostępny, tani, smaczny i zdrowy. Podobno mieszkańcy tego regionu potrafią przyrządzić z niego ponad sto potraw.

z chomika aaarek70

  • 70,4 MB
  • 19 maj 11 20:30
Wielkopolska ziemniakiem stoi. Ziemniaki, tudzież kartofle lub pyrki są dominującym składnikiem w kuchni tego regionu. Ich panowanie rozpoczęło się w XIX w. i mimo upływu stu lat cieszą się nadal popularnością.

z chomika aaarek70

  • 71,7 MB
  • 19 maj 11 20:30
W tym odcinku Karol Okrasa odwiedza pana Marka Pinkowskiego w Cichowie,
zajmującego się na co dzień tresurą zwierząt na potrzeby filmu i nie tylko. Po
zakończeniu zdjęć do filmu "Pan Tadeusz" w reżyserii Andrzeja Wajdy, pan Marek
przeniósł dekoracje z planu właśnie do Cichowa, gdzie ponownie zostały złożone
i przystosowane do zwiedzania. Tym sposobem w Wielkopolsce znalazła się namiastka
dawnej wsi litewskiej - folwark Soplicowo. Nie jest to przypadek. Właśnie w tych
stronach Adam Mickiewicz przebywał w latach 1831 - 1832 i wiele zdarzeń, które
tam widział, uwiecznił na kartach "Pana Tadeusza". Karol Okrasa i jego gość przygotują
dwa dania, które Adam Mickiewicz mógł jeść w Wielkopolsce: wielkopolską zupę
z karpia oraz pieczoną nogę z wieprza podaną z pyrami i gzikiem.

z chomika aaarek70

  • 154,3 MB
  • 19 maj 11 20:30
Kulinarny świat staje na głowie? Wręcz przeciwnie, przypominamy stare dobre smaki. Dziś Karol Okrasa opowiada o karmelu i jego różnorodnych zastosowaniach w kuchni. Zobaczmy, jak można w kuchni bawić się karmelem. W menu dwa przysmaki: polędwica wołowa w słodkim karmelu oraz deser truskawkowy z pomidorami na słodko. Gość programu: Marek Frąckowiak, popularny aktor filmowy, telewizyjny i teatralny.

z chomika aaarek70

  • 155,7 MB
  • 19 maj 11 20:30
Pierwszy czas na kalmary w Polsce przypadł na przełom lat 70. i 80. XX wieku. Wtedy to w polskich restauracjach, obok nieśmiertelnej wątróbki pojawiły się flaki z kalmarów. Nawet w smaku nie były takie złe - tylko ten wygląd! W zasadzie nie wiadomo skąd się wzięły, najwyraźniej trafiły do nas w ramach bratniej współpracy "na odcinku połowów dalekomorskich". W naszym cyklu "raz w miesiącu ryba!" proponujemy dziś zmierzyć się z kalmarami, bo szybko okaże się, że naprawdę warto, a ich smak trudno zapomnieć. Zatem, czas na kalmary!

z chomika aaarek70

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    58
  • pliki muzyczne
    0

58 plików
7,34 GB




Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności