Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Trufle czekoladowe domowe.jpg

viktus / KULINARIA / Trufle czekoladowe domowe.jpg
KULINARIA - Trufle czekoladowe domowe.jpg
Download: Trufle czekoladowe domowe.jpg

3 KB

(104px x 69px)

0.0 / 5 (0 głosów)
przepis na 9 szt.

2 tabliczki (200 g) gorzkiej, dobrej czekolady
1/4 kostki (50 g) masła
20 g cukru pudru
20 g posiekanych pistacji
20 g wiórków kokosowych
2-3 łyżki kakao

Rozpuść czekoladę , dodaj cukier oraz masło.
Wymieszaj i włóż do lodówki na około godziny. Po schłodzeniu oprósz dłonie kakao. Łyżeczką nabieraj masę czekoladową i dłońmi uformuj kulki. Trzy z nich obtocz w posiekanych pistacjach, kolejne trzy w wiórkach kokosowych, a ostatnie w kakao. Włóż do papierowych muffinkowych foremek i przechowuj w lodówce maksymalnie 2-3 dni.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
KULINARIA - Watrobka drobiowa.jpg
W mojej rodzinie lubili wątróbkę wieprzową ale nie drobi ...
W mojej rodzinie lubili wątróbkę wieprzową ale nie drobiową. odkąd wymyśliłem ten przepis na wątróbkę drobiowa ten przepis jest stałym elementem w mojej kuchni, rodzinka, przyjaciele i znajomi zachwycają się ta potrawa!! Serio!! Spróbuj nie będziesz żałował
KULINARIA - Zimny pies.jpg
ZIMNY PIES Składniki: 200 g gorzkiej czekolady (70 ...
ZIMNY PIES Składniki: 200 g gorzkiej czekolady (70 proc. kakao) 200 g mlecznej kuwertury 250 g tłuszczu kokosowego 2 jajka 75 g cukru pudru 2 łyżki kakao 5 łyżek rumu 200 g herbatników kakao do dekoracji Przygotowanie: Czekoladę i kuwerturę posiekać i razem z tłuszczem kokosowym roztopić w gorącej kąpieli. Jajka, cukier puder, kakao i rum ubić za pomocą robota kuchennego na kremową masę. Dodać masę czekoladową. Ponownie umieścić w gorącej kąpieli. Prostokątną formę wyłożyć folią spożywczą. Na dno nałożyć nieco masy czekoladowej, na niej warstwę herbatników. Układać kolejne warstwy masy i herbatników. Ostatnia warstwa to herbatniki. Wstawić do lodówki na 6-8 godzin (a najlepiej na całą noc). Wybić na talerz, zdjąć folię. Oprószyć kakao.
KULINARIA - Trufle czekoladowe domowe.jpg
przepis na 9 szt. 2 tabliczki (200 g) gorzkiej, dobre ...
przepis na 9 szt. 2 tabliczki (200 g) gorzkiej, dobrej czekolady 1/4 kostki (50 g) masła 20 g cukru pudru 20 g posiekanych pistacji 20 g wiórków kokosowych 2-3 łyżki kakao Rozpuść czekoladę , dodaj cukier oraz masło. Wymieszaj i włóż do lodówki na około godziny. Po schłodzeniu oprósz dłonie kakao. Łyżeczką nabieraj masę czekoladową i dłońmi uformuj kulki. Trzy z nich obtocz w posiekanych pistacjach, kolejne trzy w wiórkach kokosowych, a ostatnie w kakao. Włóż do papierowych muffinkowych foremek i przechowuj w lodówce maksymalnie 2-3 dni.
KULINARIA - Bajaderki.jpg
Bajaderki 400g ciasta/ herbatników/ biszkoptów/ babki p ...
Bajaderki 400g ciasta/ herbatników/ biszkoptów/ babki piaskowej 1/4 szkl mleka 1 łyżka masła 150g marmolady 50g kakao *cukier opcjonalnie do obtoczenia kakao/ wiórki/ orzechy Ciasto pokruszyć. Rozpuścić w rondelku masło z mlekiem, kakao i cukrem. Wymieszać z resztą składników. Formować małe kulki i obtaczać w kakao/ wiórkach/orzechach.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności