Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

P1210359.JPG

BAKALIE - P1210359.JPG
Download: P1210359.JPG

2,42 MB

(2560px x 1920px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
BAKALIE - bakaliowiec.jpeg
Składniki: 40 dag mąki pszennej kostka masła 2 łyżki ...
Składniki: 40 dag mąki pszennej kostka masła 2 łyżki cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko cukier waniliowy 20 dag różnych orzechów (ja dałam laskowe i nerkowce) 15 dag moreli 15 dag fig 10 dag rodzynek 10 dag żurawiny suszonej 10 dag migdałów 10 dag daktyli 2 łyżki masła 10 dag cukru 0,5 l śmietany kremówki Z podanych składników zagnieć ciasto i włóż je do lodówki na kilka godzin. Jeżeli masz migdały w skórce, sparz je i obierz (wygodniej już skorzystać z migdałów w słupkach). Orzechy posiekaj i wymieszaj z migdałami. Morele, daktyle i figi posiekaj, wymieszaj z rodzynkami i żurawiną. Orzechy i migdały podsmaż na maśle na złoty kolor (uważaj, aby nie przypalić). Dosyp cukier, poczekaj aż się skarmelizuje, smaż przez chwilę. Dolej śmietanę, wymieszaj, zagotuj. Do masy dodaj pozostałe bakalie, wymieszaj i zostaw do ostygnięcia. Ciasto podziel na 2/3 i 1/3. Większą częścią wylep dno niedużej blachy, ponakłuwaj widelcem. Wyłóż masę bakaliową, na wierzch zetrzyj na tarce pozostałe ciasto. Piecz w 200 stopniach przez około 40 minut. Ciasto możesz przechowywać w lodówce ponad tydzień.
BAKALIE - BAKALIOWIEC Z POSMAKIEM ANANASA.jpg
BAKALIOWIEC Z POSMAKIEM ANANASA Składniki: spód b ...
BAKALIOWIEC Z POSMAKIEM ANANASA Składniki: spód biszkoptowy lub kokosowy krem: 20 dkg rodzynek, 20 dkg orzechów włoskich, 10 dkg płatków migdałowych, 250 ml wódki, 5 żółtek, 5 łyżek cukru pudru, 25 dkg masła, ananas w puszce. 500 ml śmietany kremówki, galartetka cytrynowa czekolada do dekoracji Bakalie (rodzynki, orzechy - pokrojone, migdały) dzień wcześniej zalać alkoholem (żeby się dobrze napiły;). 5 żółtek utrzeć z cukrem pudrem i masłem na krem. Do gotowego kremu wmieszać bakalie i ananas (pokrojony na małe cząstki) i wyłożyć na biszkopt. Kremówke ubić z galaretką cytrynową przygotowaną w połowie zalecanej objetości wody. Na koniec udekorować polewą czekoladową lub wiórkami z czekolady.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności