Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Smażona cukinia z sezamem.jpg

tatanka.com / GASTRONOMIA / WARZYWA / CCC / cukinia / Smażona cukinia z sezamem.jpg
cukinia - Smażona cukinia z sezamem.jpg
Download: Smażona cukinia z sezamem.jpg

36 KB

(470px x 314px)

0.0 / 5 (0 głosów)
http://www.chinskieprzepisy.pl/kuchnia-chinska/smazona-cukinia-z-sezamem

SKŁADNIKI:

- 500 g cukinii, pokrojonej w słupki (na zdjęciu półplasterki)

- 2 cm świeżego posiekanego imbiru

- 4 ząbki czosnku, posiekanego

- 2 łyżki sezamu, prażonego na suchej patelni

- 2 łyżki oleju

- sos sojowy do smaku

- olej sezamowy do polania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Na rozgrzanej patelni wok wlewamy olej, wrzucamy imbir, czosnek i cukinię. Smażymy około 3-4 minut.

2. Pod koniec smażenia dodajemy sos sojowy, olej sezamowy i mieszamy wraz z łyżką sezamu.

3. Przygotowaną cukinię posypujemy sezamem. Gotowe! Smacznego :)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
cukinia - Placuszki z cukini.jpg
składniki 3 cukinie 1 duży por 5 łyżek mąki tortowej p ...
składniki 3 cukinie 1 duży por 5 łyżek mąki tortowej pszennej 2 jajka kurze całe pęczek koperku 4 łyżki mleka 2 ząbki czosnku sól biała do smaku pieprz 1/2 łyżeczki przyprawa typu vegeta do smaku szczypta ostrej mielonej papryki czerwonej olej do smażenia rzepakowy uniwersalny Sposób przygotowania Cukinię myjemy,usuwamy środek z pestek,resztę trzemy na tarce o dużych oczkach. masę dokładnie odciskamy z soku. pora oczyszczamy i drobno siekamy. koperek dokładnie myjemy i drobno siekamy. czosnek przeciskamy przez praskę. do masy z cukinii dodajemy pora,wbijamy jajka,dodajemy mąkę mleko i czosnek. mieszamy,doprawiamy przyprawami i jeszcze raz dokładnie mieszamy. jeśli ciasto jest zbyt rzadkie ,należy dodać odrobinę mąki. nakładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy placuszki z obu stron na jasnozłoty kolor. podajemy od razu po usmażeniu.
cukinia - Zapiekanka z cukini.jpg
składniki 4 cukinie 4 pomidory 1 cebula 2 ząbki czosn ...
składniki 4 cukinie 4 pomidory 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka mleka 15 dag żółtego sera bazylia, sól 1 łyżka kaparów/oliwek Sposób przygotowania Cukinię pokroić w grubą kostkę, pomidory w plasterki, cebulę w krążki. naczynie żaroodporne nasmarować olejem. Wyłożyć warstwę cukinii, potem pomidorów, cebulę. Posolić, potem powtórzyć. mleko wymieszać ze startym serem i czosnkiem, polać warzywa i piec 30 minut w 200c. Posypać bazylią i kaparami.
cukinia - cukinia3.jpg
Zupa z cukinii 4 porcje Składniki: 2 średnie cuk ...
Zupa z cukinii 4 porcje Składniki: 2 średnie cukinie 2 i 1/3 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego 1 mały pęczek kolendry lub natki pietruszki, same listki 6 listków świeżej bazylii świeżo zmielony czarny pieprz 2/3 szklanki płynnej śmietany 18% lub kremówki Wykonanie: Obieram cukinię, kroję na plastry i wrzucam do wrzącej i osolonej wody na około 8 minut. Odsączoną cukinię miksuję razem z drobno posiekaną kolendrą lub natką, dodaję do gotującego się bulionu, przyprawiam pieprzem i porwaną na kawałeczki bazylią. Schładzam w lodówce, najlepiej przez noc (następnego dnia jest smaczniejsza). Podaję gorącą, posypaną świeżymi ziołami, ze śmietaną w oddzielnej miseczce. Można serwować jako chłodnik. Zupa chłodnik z cukinii. Przepis na zupę z cukinii, bazylii i kolendry. Cukinia przepis na smaczną zupę. WYkorzystanie cukinii w kuchni. Cukinia przepis. Uwagi: W oryginalnym przepisie, na którym się wzorowałam (zaczerpniętym z kuchni francuskiej), zupa ta podawana była jako chłodnik, na zimno. Próbowałam, i niestety nie mogłam się przekonać. Na gorąco zupa ta jest przepyszna. Najprostszy sposób na bulion warzywny to rozpuszczenie gotowej kostki rosołowej w gorącej wodzie, w ilości podanej na opakowaniu. Warto zainwestować w rosołki dobrej jakości. Mi do tej pory najbardziej przypadły do gustu włoskie produkty tego typu "dial brodo", w granulkach. Polecam też mój sposób na szybki bulion: do 1 szklanki gorącej wody dodaję po szczypcie soli, pieprzu, sypkiej czerwonej papryki, 1 łyżeczkę oliwy z oliwek, kilka listków świeżej bazylii lub natki pietruszki.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności