Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Zrazy po nelsońsku.bmp

tatanka.com / GASTRONOMIA / MIĘSNE / WOLOWINA / udziec / ZRAZOWE / Zrazy po nelsońsku.bmp
ZRAZOWE - Zrazy po nelsońsku.bmp
Download: Zrazy po nelsońsku.bmp

1,15 MB

(640px x 629px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
ZRAZOWE - Zrazy wołowe z musztardą.jpg
Składniki: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa) 5 dag k ...
Składniki: 60 dag wołowiny bez kości (zrazowa) 5 dag korniszonów 2 łyżki musztardy 30 dag cebuli 1/4 szklanki śmietanki (9% tłuszczu) sól pieprz 2 łyżki umytych posiekanych liści roślin przyprawowych (szałwia, pietruszka, bazylia) Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry, zbić tłuczkiem. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w półkrążki. Jedną cebulę razem z korniszonami posiekać jak najdrobniej i wymieszać z musztardą, przyprawić solą i pieprzem. Przygotowaną mieszaninę nakładać równomiernie na płaty mięsa, zwinąć w ścisłe ruloniki. Ruloniki można spiąć, np. wykałaczkami, lub obwiązać bawełnianą nitką, zabieg ten jednak nie jest konieczny. Przygotowane zrazy lekko obrumienić na patelni do smażenia bez tłuszczu, przełożyć do rondla, obsypując cebulą, oprószyć solą i pieprzem, dodać trochę wody. Dusić pod przykryciem na małym ogniu, w miarę potrzeby podlewając wrzącą wodą. Do miękkiego mięsa dodać śmietankę. Zagotować, sprawdzić smak sosu i ewentualnie przyprawić solą i pieprzem. Gotową potrawę wyłożyć na salaterkę, polać sosem, posypać ziołami, podawać z dodatkiem ziemniaków z wody (1-2 szt. na porcję) i z surówkami
ZRAZOWE - Sztufada wołowa.jpg
Składniki: 1kg wołowiny- zrazówki. Ładny podłużny, ni ...
Składniki: 1kg wołowiny- zrazówki. Ładny podłużny, niepoprzerastany zbytnio kawałek 150g wędzonej słoniny(może być surowa) włoszczyzna( 2 średnie marchewki, 2 średnie korzenie pietruszki, 1/2 średniego selera, 2 cebule) 2-3 ząbki czosnku 2 listki laurowe, kilka ziaren pieprzu i kilka ziaren ziela angielskiego bulion wołowy czerwone wytrawne wino(opcjonalnie) kilka suszonych grzybów, np borowików, podgrzybków(opcjonalnie) smalec, masło, śmietana, mąka, sól, pieprz, ocet winny, oliwa Opis: Sztufada to rodzaj duszonej "pieczeni" wołowej. Bardzo efektowna. Tradycyjna. Znana od pokoleń. U mnie w rodzinie przygotowywało się ją na wyjątkowo uroczyste, świąteczne obiady. Taki plaster sztufady na talerzu - bardzo dekoracyjny w swoim wyglądzie, ugarnirowany, powala na kolana. Do tego ten sos, zapach, dodatki..... OTO PRZEPIS: Najpierw przygotowujemy marynatę: szklanka przegotowanej i ostudzonej wody+ 3 łyżki oliwy, 3 łyżki octu winnego, kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu (uprzednio lekko rozgniecionych)+ liść laurowy + rozgniecione ząbki czosnku. Mięso zamarynować w tej marynacie na noc. Słoninę pociąć na długie, dość cienkie słupki. Posolić, posypać pieprzem, zamrozić. Na drugi dzień mięso wyjąć z marynaty, osuszyć. Długim szpikulcem porobić dziury w mięsie-wzdłuż włókien. Naszpikować je paskami zamrożonej słoniny (W przekroju potem mają być takie oczka ze słoniny). Mięso posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące.Obsmażyć na smalcu. Włożyć do rondla. Dodać resztę pokrojonych warzyw i resztę przypraw. Podlać bulionem. Można dodać trochę wina. Dusić ok 2 godzin. Można do duszenia dodać kilka suszonych, uprzednio namoczonych, grzybów. Ten dodatek wydatnie wzbogaca smak sosu. Gotowe, miękkie mięso odłożyć na chwilkę (będzie się wtedy lepiej kroiło i zatrzyma soki-smak), następnie pokroić w poprzeczne plastry.W przekroju powinny być widoczne białe kółka-to słonina)). Sos przecedzić, zaprawić śmietaną, doprawić solą, pieprzem Serwować z kaszą gryczaną, kluskami "żelaznymi" i zasmażanymi buraczkami. To fantastyczne, tradycyjne danko. Bardzo efektowne wizualnie i smakowo. Świetnie nadaje się na świąteczny obiad. Sztufada doskonała jest również na zimno. http://wielkiezarcie.com/przepisy/sztufada-wolowa-30098096 https://kulinarni.tvn.pl/przepisy/przepis-sztufada,684.html https://przepisytradycyjne.pl/sztufada/
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności