Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

tournedos a'la rossini.jpeg

tatanka.com / GASTRONOMIA / MIĘSNE / WOLOWINA / POLĘDWICA / tournedos a'la rossini.jpeg
POLĘDWICA - tournedos ala rossini.jpeg
Download: tournedos a'la rossini.jpeg

10 KB

(183px x 275px)

0.0 / 5 (0 głosów)
SKŁADNIKI:
40 dag.polędwicy wołowej
10 dag.wątróbki gęsiej
sos pieczeniowy lub sos demigalce
2 dag.pasty z trufli
20 dag.sklarownego masła
50 ml.koniaku
sól
pieprz czarny i ziołowy mielony
świeża bagietka
PRZYGOTOWANIE
Na sklarowanym maśle usmaż grube kawałki polędwicy (ok.4-5 cm.grubości),dodaj 15 g.pasty truflowej,podlej koniakiem.Tak usmażone tournedos owiń w folię aluminiową i odstaw w ciepłe miejsce.Na sklarowanym maśle pozostałym po smażeniu mięsa zrób grzanki z pokrojonej bagietki.Posmaruj 5g.pasty truflowej.Na patelni bez tłuszczu usmaż plastry wątróbki (krótko,wystarczy 2 minuty).Na patelni podgrzej sos pieczeniowy i dodaj do niego koniak.Na grzance umieść tournedos.Na polędwicę połóż plaster wątróbki.Wszystko oblej sosem.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności