Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

LIŚCIE AŻUROWE-z netu.jpg

RÓŻNOŚCI - INSPIRACJE - LIŚCIE AŻUROWE-z netu.jpg
Download: LIŚCIE AŻUROWE-z netu.jpg

249 KB

(440px x 2014px)

0.0 / 5 (0 głosów)
obrazek1. Pierwsza metoda, moczysz jeden dzień w proszku do prania, następnego dnia gotujesz ok. dwóch godzin, ale tak żeby się nie zagotowało i znowu moczysz ok. 4 dni.
2. Druga metoda, Potrzebne będzie: oczywicie licie zielone, soda, proszek do pieczenia, garnek, drewniana łyżka i miękka szczoteczka (może być do zębów).
Do garnka wsypuję kilka łyżek sody i pół paczki proszku do pieczenia i zalewamy wodą.
Gotujemy na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. U mnie to trwa tak ok godzinki. Gdy licie zrobiš się "śliskie" wyjmuję je i pod zimną wodą delikatnie trę szczoteczką, aby zdjąć miąższ. Bardzo łatwo schodzi, jeżeli nie chce zejć to znak, że jeszcze muszą się chwilkę pogotować. Soda i proszek rozmiękcza licie.
Póniej gotowe szkielety liści moczę w wybielaczu do ubrań.
Zostawiam je w wybielaczu na dłuższą chwilkę(ok 15min), aż licie się rozjanią troszkę.
Liście suszę pod obciążeniem-pod książką, żeby się nie pomarszczyły. I gotowe!

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności