Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

zabawne_03.jpg

rreenegat / zabawne_03.jpg
rreenegat - zabawne_03.jpg
Download: zabawne_03.jpg

165 KB

(800px x 600px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
 Ale pycha  przepisy - malibu_medium_recipe_watermark.jpg
Czas przygotowania: 30 minut Kaloryczność: 150 kcal Iloś ...
Czas przygotowania: 30 minut Kaloryczność: 150 kcal Ilość porcji: 20 Składniki 15 dag wiórek kokosowych 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 0,5 l wódki czystej Z podanej ilości składników wychodzi ponad litr kokosowego Malibu. Etapy przygotowania Wiórki wsypać do 1,5-litrowego słoja, zalać wódką i odstawić na kilka dni (ok.5 dni do tygodnia) żeby alkohol przeszedł kokosem. Alkohol ma być szczelnie zamknięty żeby nie wywietrzał. Od czasu do czasu wstrząsnąć. Po kilku dniach wiórki odsączyć przez gazę. Oba rodzaje mleka w osobnym naczyniu połączyć ze sobą, po czym wymieszać z płynem alkoholowym. Przechowywać w lodówce. Podawać schłodzone. Rada: Odsączone wiórki nie wyrzucać! Można je wykorzystać do ciasta Rafaello, Alkoholika lub zrobić trufelki kokosowe.
 Ale pycha  przepisy - 4b20a8f610406_440w.jpg
Składniki dla 2-4 osób CIASTO, : 2 szklanki mąki, , 20 ...
Składniki dla 2-4 osób CIASTO, : 2 szklanki mąki, , 20 dkg margaryny, , 1 łyżeczka proszku do pieczenia, , 1/2 szklanki cukru + 1/2 szkl. do piany), , żółtka, 3 masa serowa, : ser (mielony), 70 dkg całe jajka, 3 mleko, 2 szklanki budyń śmietankowy, 1 olej, 1/2 szklanki starta skórka z pomarańczy, 1 PIANA, : białka, 3 Opis przygotowania czas przygotowania: do 45 min 1. Zagnieść ciasto z podanych składników i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blachę. 2. Dokładnie zmiksować składniki masy serowej i wlać na ciasto. Upiec sernik (ok. 45 min. w 180 stopniach). 3. Ubić pianę z białek na sztywno i powoli dodawać cukier. Na 10 min. przed końcem pieczenia wyłożyć pianę na ciasto, rozsmarować i zapiec.
 Ale pycha  przepisy - Tort_jogurtowy_makiem_5220310.jpg
• 2 blaty biszkoptowe • 7 łyżeczek żelatyny • 3,5 szkl. ...
• 2 blaty biszkoptowe • 7 łyżeczek żelatyny • 3,5 szkl. jogurtu • 1 szkl. śmietany 36 proc. • 1/2 szkl. cukru pudru • 1 tabliczka startej czekolady • 2 łyżki ugotowanego maku • bita śmietana i masa marcepanowa do dekoracji Sposób przygotowania • Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij. Jogurt połącz z cukrem, śmietaną i żelatyną. • Do tężejącego kremu dołóż czekoladę i mak, wymieszaj. Na dnie tortownicy umieść jeden blat, rozsmaruj na nim krem. Przykryj drugim biszkoptem i schładzaj 2-3 godziny. • Boki tortu udekoruj bitą śmietaną, a wierzch falbanką z marcepana. Na niej ew. ułóż kwiaty, np. goździki.
 Ale pycha  przepisy - Serowy_herbatnikach_5219991.jpg
• 50 dag twarogu l 2 łyżki żelatyny • 1 opakowanie serka ...
• 50 dag twarogu l 2 łyżki żelatyny • 1 opakowanie serka waniliowego • pół szkl. cukru l pół kostki masła • 2 op. herbatników l sok z cytryny • 35 dag marcepana l cukier puder Sposób przygotowania • Masło stop, wystudź. Herbatniki pokrusz, wymieszaj z masłem. Tortownicę wyłóż pergaminem. Spód wylep masą z herbatników. Żelatynę zalej 1/3 szklanki wrzątku. Mieszaj, aż się rozpuści. • Twaróg wymieszaj z cukrem, serkiem oraz sokiem z cytryny. Masę ostrożnie połącz z żelatyną i wylej na przygotowany spód. Wstaw do lodówki na 4 godziny. • Marcepan rozwałkuj, podsypując cukrem pudrem. Z placka powycinaj krążki różnej wielkości i ułóż z nich różę na torcie.
 Ale pycha  przepisy - Tort_smietanowy_kawa_5220195.jpg
• po 5 łyżek cukru i mąki pszennej • 5 jajek l 3 cukry w ...
• po 5 łyżek cukru i mąki pszennej • 5 jajek l 3 cukry waniliowe • po 3 łyżki mąki ziemniaczanej i kawy • 1 słoik kremu czekoladowego • 4 szkl. śmietany kremówki • 3 śmietan-fixy l 3 łyżki kakao • biała polewa l masło do blachy Sposób przygotowania • Rozbij jajka. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Połącz z żółtkami oraz obiema mąkami. Przelej na blachę posmarowaną masłem. Piecz 30 min w temp. 180 st. • Z biszkoptu wytnij kielich z monstrancją. Rozetnij go na dwa placki. Śmietanę ubij z kawą, kakao, cukrem waniliowym oraz śmietan-fixem. • Spodni placek posmaruj kremem czekoladowym oraz 2/3 kremu kawowego. Przykryj drugim biszkoptem. Wierzch i boki kielicha posmaruj pozostałym kremem kawowym. Monstrancję oblej białą polewą.
 Ale pycha  przepisy - Tort_waniliowy_powidlami_5220246.jpg
Tort waniliowy z powidłami Składniki na 12 porcji: Tort ...
Tort waniliowy z powidłami Składniki na 12 porcji: Tort waniliowy z powidłami • 3 blaty biszkoptowe • 1,5 kostki masła • 3 żółtka • 2/3 szkl. cukru pudru • rdzeń z dwóch lasek wanilii • pół słoika powideł • 5-6 łyżek soku z winogron Sposób przygotowania • Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i żółtkami na puszystą masę. Wymieszaj z rdzeniem wanilii. Blaty biszkoptowe lekko skrop sokiem winogronowym. • Na spodnim placku rozsmaruj powidła. Nałóż drugi krążek i połowę kremu. Przykryj ostatnim krążkiem ciasta i lekko dociśnij. • Wierzch i boki tortu posmaruj cienko kremem, ew. boki ciasta obsyp wiórkami kokosowymi.
 Ale pycha  przepisy - Pomaranczowy_kokosem_5220181.jpg
• 3 blaty biszkoptowe • 2 szkl. śmietany kremówki• 10 da ...
• 3 blaty biszkoptowe • 2 szkl. śmietany kremówki• 10 dag wiórków kokosowych• po 3 łyżki cukru i żelatyny• 3 serki waniliowe• 1 dżem pomarańczowy • 1 galaretka pomarańczowa Sposób przygotowania • Śmietanę i wiórki gotuj 10 min. Odstaw, po 30 min przecedź. Galaretkę rozpuść wg przepisu. Ostudzoną śmietanę ubij z cukrem. Żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając. Serki wymieszaj ze śmietaną. Masę połącz z żelatyną. • Biszkopty posmaruj dżemem, a potem 2/3 kremu kokosowego. • Placki ułóż jeden na drugim. Wierzch oraz boki tortu posmaruj resztą kremu, ew. obsyp wiórkami kokosowymi. Polej galaretką.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności