Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

scan 019.JPG

Kulinaria-różne pychotki - scan 019.JPG
Download: scan 019.JPG

1,67 MB

(3072px x 2304px)

0.0 / 5 (0 głosów)
SEROWA Z SZPARAGAMI I PIECZARKAMI paczka makaronu świderki,300g serka topionego o smaku szynki lub bekonu,250ml słodkiej śmietany,100ml wody po szparagach,puszka szparagów,puszka krojonych pieczarek,ze 200g lub 300g najtanszej szynki,brokuły ,ser żółty tez na oko do posypania Ugotować makaron,serek topiony rozgrzewać w garnku ,nie gotować i powoli dodawac słodką śmietanę i na koniec trochę wody po szparagach dla uzyskania lepszego smaku. Wrzycic do miski makaron,szparagi,pieczarki,pokrojoną szynkę,sos serowy i wymieszać wszystko razem.Wyłożyć na naczynie żaroodporne,ułożyć brokuły,posolić i posypać startym,żółtym serem według uznaia ilośći.Piec w 200-220 C około 20 minut,do zarumienienia sera. Można zrobić z ryżem,też dobra,można zrobić pół na pół ,też robiłam i chyba bła najlepsza. Dla dużej rodziny można spód żaroodpornego naczynia wylożyć poszarpanym chlebem tostowym ale bedzoe trzeba dodać więcej śmietany ze 150 lub 200ml.ale chleb dodajemy jako spód tylko do ryżu. P.S.Zapiekanka jest bardzo smaczna,jest zawsze tu serwowana na spędach rodzinnych,chrzciny,bierzmowania,urodziny,stypy,to jest taki szybki żaroodporny smietnik ale bardzo dobry,dzieci wygrzebóją szparagi i pieczarki,zapiekanka dla dzieci jest tak średnio. Polecam i SMACZNEGO!!!

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek/
Inne pliki do pobrania z tego chomika
obrazek Przepisy na: 1. Bailey’s coffee (na ciepło) 2. Kawa migdałowo – truskawkowa (na zimno) 3. Ice coffee miętowo – czekoladowa (na zimno) 4. Kawowe amaretto (na gorąco) 5. Zimowa ekspresja kawowa (na ciepło) 6. Mocca z czekoladą (na ciepło) 7. Trio truskawkowo – czekoladowo – kawowe (na zimno lub gorąco) 8. Ice coffee ananasowo – rumowa (na zimno) 9. Kawa czekoladowo – imbirowa (na ciepło)
Kulinaria-różne pychotki - 12548442ba9b375b5156e63e550638df_small.jpg
Ciasto: 3 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru pudru, 15 da ...
Ciasto: 3 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru pudru, 15 dag miodu, 0,5 kostki margaryny, 2 jaja, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżeczka sody oczyszczonej. Krem: 0,5 l śmietanki kremówki (36% lb 30%), ja daję 1 l 3 łyż. żelatyny. Polewa: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego. Do dekoracji: 10 dag posiekanych orzechów włoskich lub ziemnych nie solonych w całości Mleko w puszce wstawić do garnka z wodą i gotować przez 3 godz.-poczekać aż wystygnie. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 równe części. Formy posmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przenieść do form i piec około 15 minut w temp. 200 C. Śmietanę ubić na puszystą masę. Nastepnie dodać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę. Kremem przełożyć dwa upieczone i ostudzone placki. Na wierzchu ciasta rozsmarować mleko (tw. toffi). Posypać orzechami
Kulinaria-różne pychotki - NAPOLEONKA.jpg
SKŁADNIKI ciasto: śmietana-1/2 szklanki mąka-2 szklanki ...
SKŁADNIKI ciasto: śmietana-1/2 szklanki mąka-2 szklanki margaryna-1 kostka krem: mleko-1 litr mąka-1 szklanki cukier waniliowy-1 opakowanie żółtka-2 PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Mąkę z Kasią posiekać nożem (aż zrobi się kruszonka), wlać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Wałkować tak jak ciasto francuskie, składać jak kopertę i znów wałkować w jednym kierunku. Czynność powtórzyć 3 razy. Przed wałkowaniem posypywać stolnicę mąką. Włożyć do lodówki i dobrze schłodzić, następnie upiec dwa jednakowe prostokątne placki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C na złoto kolor. Krem: 1/2 litra mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozmącić żółtka, wsypać mąkę, cukier waniliowy, wymieszać, przetrzeć przez sitko, wlać do wrzącego mleka i cały czas mieszając zagotować. Ciepły krem wyłożyć na placek, przykryć drugim, lekko przycisnąć. Po całkowitym wystygnięciu, obsypać cukrem pudrem i pokroić na kwadraty.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności