Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Przekladanie toffi bez pieczenia.jpg

maniek2241 / CIASTA BEZ PIECZENIA !!!! / Przekladanie toffi bez pieczenia.jpg
CIASTA BEZ PIECZENIA  - Przekladanie toffi bez pieczenia.jpg
Inne pliki do pobrania z tego chomika
CIASTA BEZ PIECZENIA  - kRÓWKOWE BEZ PIECZENIA.jpg
Składniki: 2 łyżki płatków migdałowych 1 kostka masła ...

Składniki: 2 łyżki płatków migdałowych 1 kostka masła 1 budyń śmietankowy 4 paczki herbatników Leibniz 1 paczka krakersów 1 puszka masy krówkowej dżem z czarnej porzeczki cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka mleka w proszku 1/2 litra śmietany 30% Sposób przygotowania Migdały uprażyć na suchej patelni. Ugotować budyń i wystudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i cukrem waniliowym i dodawać partiami budyń. Brytfankę wyłożyć herbatnikami, na nie położyć masę budyniową, na masę znowu herbatniki i na nie masa krówkowa i przyłożyć krakersami. Krakersy posmarować dżemem. Na wierzch wyłożyć ubitą śmietanę z cukrem waniliowym, dla utrwalenia dodać jedną łyżkę mleka w proszku. Śmietanę posypać uprażonymi migdałami. Wstawić do lodówki. II Wersja masy śmietanowej Zamiast śmietany 30% ubij śmietanę 18% ze śnieżkami: 400 ml śmietany 18% 2 śnieżki 1 łyżka żelatyny Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody i wystudzić. Śmietanę ubić ze śnieżkami i dodać żelatynę i wymieszać. Osobiście uważam, że wersja II jest lepsza, ale polecam do wypróbowania obie :) w mojej masie są dodane jeszcze posiekane drobniutko truskawki i dżem też mam truskawkowy żeby było do kompletu :) Zamiast mleka w proszku jak go nie mam (a często nie mam) dodaję łyżkę śmietanki do kawy takiej w proszku. Na jedno wychodzi.

CIASTA BEZ PIECZENIA  - FANTAZJA  BANANOWO  KAWOWA1.JPG
FANTAZJA BANANOWO KAWOWA Składniki spodu:  Jasne i ...

FANTAZJA BANANOWO KAWOWA Składniki spodu:  Jasne i ciemne biszkopty ( nasączone dobrym alkoholem, u mnie amaretto i likier kawowy)      MASA I:       - 2 banany       - 300-330 ml jogurtu kawowego       - 200 ml śmietany kremówki       - 1-2 łyżki cukru pudru       - cukier lub aromat waniliowy       - 2 łyżki żelatyny  MASA II:      -1 śnieżka       - 1 czekolada mleczna (10 dkg)       - 2 łyżeczki kakao       - 1 łyżka żelatyny  SPÓD:  Biszkopty jasne nasączyć alkoholem. Wyłożyć nimi dno tortownicy (Ø 26 cm). Masa I : Banany zmiksować z jogurtem kawowym. Ubić śmietanę kremówkę na sztywno z dodatkiem cukru i cukru waniliowego (lub olejku). Przygotować żelatynę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kremówkę połączyc z masą bananowo-kawową. Do zimnej żelatyny dodac 1 łyżkę masy bananowo-kawowej, energicznie wymieszac. Gdy zacznie tężec dodac ją do pozostałej masy i wyłożyc na biszkopty. MASA II: Śnieżkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Czekoladę mleczną rozpuścić w kilku łyżkach ciepłego mleka, gdy ostygnie, dodać do ubitej śnieżki. Do masy wsypać 2 łyżeczki kakao i wszystko wymieszać mikserem. Żelatynę przygotować, zimną wymieszać z łyżką śnieżki, gdy zacznie tężec dodać do pozostałej masy i wyłożyć na masę bananowo-kawową. Wierzch polałam czekoladą i posypałam migdałami i posiekanymi orzechami laskowymi. Smacznego:)

obrazek
CIASTA BEZ PIECZENIA  - Kokosowo - orzechowe kulki.jpg
KOKOSOWO - ORZECHOWE KULKI Składniki: · 80 - 9 ...

KOKOSOWO - ORZECHOWE KULKI Składniki: · 80 - 90 dag pokruszonych ciastek, ciast, muffinek, itp. (bez masy kremowej, bez żelatyny, bez owoców, mogą być z bakaliami) · pół szklanki mleka · pół szklanki cukru (jeśli ciasta były słodkie - pominąć) · pół szklanki rodzynek, wcześniej namoczonych (można zastąpić innymi bakaliami) · 1 słoik dżemu, marmolady, powideł (powinien być gęsty), około 350 - 400 g · pół kostki masła (125 g) · olejek lub ekstrakt rumowy, migdałowy - do smaku (można dodać odrobinę alkoholu) · 4 łyżki kremu orzechowego lub czekoladowego (typu Nutella) · 3 - 4 łyżki kakao (jeśli użyliście dużo ciemnych /czekoladowych resztek ciast można dać mniej) Do obtoczenia: · posiekane orzechy lub wiórki kokosowe · polewa czekoladowa (wasza ulubiona - u mnie jest to 200 g gorzkiej czekolady rozpuszczone w kąpieli wodnej ze 125 g masła) Ciastka, ciasta drobno pokruszyć, część można zostawić w większych kawałkach; wszystko wsypać do naczynia (ja przepuściłam ciasta przez maszynkę do tarcia warzyw). Jeśli bajaderka robiona jest tylko z resztek ciast warto dodać do niej trochę suchych herbatników. Zagotować razem mleko, cukier, masło i kakao. Lekko przestudzić i wymieszać z pokruszonymi ciastami, dżemem, kremem orzechowym, olejkiem, ewentualnie z alkoholem. Dodać rodzynki bądź inne ulubione bakalie. Wszystko ugnieść na jednolitą masę. Z przygotowanej masy formować kulki, obtoczyć je w polewie czekoladowej a następnie w orzechach lub wiórkach. Odstawić do stężenia. Jeśli otrzymana masa okaże się zbyt miękka, wystarczy ją schłodzić w lodówce lub dosypać trochę ciastek.

obrazek
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności