Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

ciasto_capucino.png

kasandra1112 / GOTOWE CIASTA / ciasto_capucino.png
GOTOWE CIASTA - ciasto_capucino.png
Download: ciasto_capucino.png

385 KB

(500px x 403px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazekobrazekobrazek


Inne pliki do pobrania z tego chomika
GOTOWE CIASTA - KOKOSANKA Z ANANASAMI.jpg
KOKOSANKA Z ANANASAMI Biszkopt z 4 jajek upieczony ...
KOKOSANKA Z ANANASAMI Biszkopt z 4 jajek upieczony w formie 25/40 cm Krem : 1 szklanka mleka 2 cukry waniliowe 4 żółtka 10 dkg cukru masło (tyle ile pochłonie krem) 5 plasterków ananasa z puszki Kokosanka: 4 białka 25 dkg cukru 10 dkg kokosu 2-3 łyżki tartej bułki lukier biały Upiec biszkopt z 4 jajek i odstawić go do ostygnięcia. Krem: Zagotować szklankę mleka z cukrem waniliowym,(chyba że ktoś ma laskę wanilii to połowę ,a potem przecedzić mleko).4 żółtka utrzeć z 10 dkg cukru, wlewać powoli na gotujące mleko, szybko mieszając trzepaczką bądź mikserem aby się nie ścięło. Wstawić do naczynia z gorącą wodą i ubijać na parze ,aż masa zgęstnieje. Przestudzić. Mieszać dalej i dodawać po kawałku masła aż powstanie aksamitny krem. Ananasy pokroić drobniutko i dodać do kremu. Wyłożyć go na biszkopt Kokosanka: Ubić białka na sztywno i dodać 25 dkg cukru lub cukru pudru, następnie 10 dkg kokosu i 2-3 łyżki tartej bułki (drobnej i jasnej).Blachę rozmiaru biszkoptu wyłożyć papierem do pieczenia, chociaż ja wolę wysmarować mocno margaryną i wysypać obficie tartą bułką. Wyłożyć masę kokosową i piec na złotawy kolorek. Poczekać aż ostygnie i wyłożyć na krem maślano-ananasowy. Całość polać ,ale tylko symbolicznie białym lukrem
GOTOWE CIASTA - KOKOSANKI BISZKOPTOWE.jpg
KOKOSAANKI BISZKOPTOWE Składniki: CIASTO BISZKOPT ...
KOKOSAANKI BISZKOPTOWE Składniki: CIASTO BISZKOPTOWE : 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru pudru 8 jajek pół łyżeczki proszku do pieczenia POLEWA : 1 kostka margaryny "Kasia" 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 łyżki kakao 5 łyżek wody 30-40 dag wiórków kokosowych WYKONANIE: Przepis na ciasto biszkoptowe: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Dodać ubitą pianę z białek. Po trochu dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Lekko wszystko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystygnięciu pokroić w kostkę. Przepis na polewę: Rozpuścić margarynę z wodą na małym ogniu. Dodać cukier, cukier waniliowy i kakao. Gotować 3 minuty na bardzo małym ogniu. Dobrze wymieszać. Wrzucać pojedyńczo kostki widelcem i obtaczać w wiórkach kokosowych.
GOTOWE CIASTA - KOKOSOWA SZARLOTKA.jpg
Kokosowa Szarlotka Składniki; margaryna, pół kostk ...
Kokosowa Szarlotka Składniki; margaryna, pół kostki jajka, 6 szt. cukier, 1,5 szklanki cukier waniliowy, 1 op. Mąka pszenna, 0,5 szkl. mąka ziemniaczana, 0,5 szkl. proszek do pieczenia, 2 łyżeczki wiórki kokosowe, 2 małe opakowania jabłka renety, 4-5 szt. Opis przygotowania; Jabłka obrać i pokroić na cienkie jednakowe talarki ok 4mm( muszą być kwaśne jabłka), Margaryne utrzeć drewniana pałką z żółtkami, cukrem waniliowym i z połową szklanki cukru. Dodać mąkę pszenna i ziemniaczaną oraz proszek. Ciasto nalezy ucierać pałką ponieważ jest konsystencji kremu, mikser może się spalić. Utarte ciasto wyłożyć na blachę łyżką i poukładać na nim jabłka. Białka ubić, dodać szklankę cukru i wióki, następnie wylać na jabłka. Piec ok. 45 min.
GOTOWE CIASTA - KOKOSOWY RAJ.jpg
KOKOSOWY RAJ Składniki: 8 jajek kostka Kasi 20 d ...
KOKOSOWY RAJ Składniki: 8 jajek kostka Kasi 20 dek kokosu 45 dek cukru 20 dek mąki 2 budynie 15 dek migdałów cukier waniliowy proszek do pieczenie Czas pieczenia: 2 godziny Pieczemy biszkopt : jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy i pieczemy. Krem : ugotujemy budynie ( 2 budynie w pół litra mleka), gdy ostygną dodajemy margarynę Kasię i mieszamy. Masa kokosowa : Białka ubijamy z cukrem, później dodajemy kokos, wylewamy na formę i pieczemy. Płatki migdałowe z masłem i cukrem prażymy na patelni. Biszkopt kroimy na połowę i smarujemy częścią masy, kładziemy kokos i następną porcję masy. Na górę kładziemy drugi biszkopt i warstwę prażonych płatków migdałowych. Pyszne ciasto gotowe.
GOTOWE CIASTA - KOLOROWE CIASTO.jpg
KOLOROWE CIASTO Składniki Biszkopt ciemny, 1szt ...
KOLOROWE CIASTO Składniki Biszkopt ciemny, 1szt Biszkopt jasny, 1szt Pianka truskawkowa;śmietana30%, 600ml galaretka truskawkowa, 2szt Pianka pomarańczowa;tak jak truskawkowa tylko zmiana galaretki, galaretka pomarańczowa dżem truskawkowy, 1 słoiczek Do nasączenia;, woda, twarde ,karmelki owocowe Polewa;czekolada, 1tabliczka mleko, 2łyżki dowolna posypka, np.orzechy,wiórki Opis przygotowania 1. Pieczemy dwa biszkopty,każdy przekrawamy na pół.Galaretki,, każdą osobno rozpuszczamy w 2szkl wody,śmietany ubijamy w dwóch naczyniach po 600ml ,gdy galaretki ostygną mieszamy z ubitymi śmietanami.Powstaną 2 pianki.Przygotowujemy nasączenie;w 2szkl ciepłej wody rozpuszczamy paczkę landrynek. 2. Układamy na blachę;ciemny biszkopt nasączmy.smarujemy dżemem wykładamy 2/3tężejącej pianki truskawkowej na to biszkopt jasny,nasączamy,smarujemy dżemem,2/3pianki pomarańczowej,biszkopt ciemny,nasączamy ,dżem ,pianka truskawkowa,pianka pomarańczowa,biszkopt jasny,polewa,posypka
GOTOWE CIASTA - KRAKERSOWA PYSZNOŚĆ.jpg
KRAKERSOWA PYSZNOŚĆ Składniki: 2 opakowania kra ...
KRAKERSOWA PYSZNOŚĆ Składniki: 2 opakowania krakersów 3 żółtka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 5 szklanek mleka 1 szklanka mąki 1 kostka masła 2 torebki budyniu waniliowego 1 puszka brzoskwiń Wykonanie: Połowę mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Resztę wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami i wlać do gorącego mleka cały czas mieszając. Krem gotować kilka minut. Na dnie wyłożonej folią aluminiową blachy ułożyć krakersy. Wylać połowę kremu budyniowego. Rozłożyć osączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Przykryć pozostałym kremem. Na wierzchu ułożyć pozostałe krakersy. Schładzać kilka godzin.
GOTOWE CIASTA - KRAKERSOWY TORCIK.jpg
KRAKERSOWY TORCIK Składniki: 3 paczki krakersów ...
KRAKERSOWY TORCIK Składniki: 3 paczki krakersów 1/2 tabliczki startej gorzkiej czekolady 1/2 szkl. rumu Masa 1: 2,5 szkl. mleka 2 budynie waniliowe 5 łyżek cukru 20 dag prawdziwego masła Masa 2: gotowy karmel w puszce typu "Krówka" Masa 3: 750 ml śmietanki kremówki 36% dwie łyżki cukru pudru 3 śmietan-fixy Wykonanie: Na dnie blaszki (ok. 30x20 cm) ułożyć warstwę krakersów. Skropić obficie rumem. Masa 1: Na mleku ugotować budyń, dodać cukier, jak ostygnie utrzeć z masłem. Wyłożyć na krakersy, a następnie masę budyniową, przykryć drugą warstwą krakersów i również skropić rumem. Masa 2: Następnie na krakersy wyłożyć masę 2 karmelową z puszki, jest dosyć gęsta, więc proponuję wykładać małymi porcjami i na koniec równomiernie rozsmarować. Karmel również przykryć warstwą krakersów, które trzeba skropić rumem. Masa 3: Śmietankę wymieszać z cukrem, ubić, dodać śmietan-fixy, jak już będzie super sztywna wyłożyć na ostatnią warstwę krakersów, posypać startą czekoladą, włożyć do lodówki na dobę.
GOTOWE CIASTA - KRÓLEWIEC.jpg
KRÓLEWIEC Ten przepis jest uwielbiany przez wszystkie ...
KRÓLEWIEC Ten przepis jest uwielbiany przez wszystkie pokolenia. Królewiec jest tak pyszny, że rozpływa się w ustach. Ciasto kruche - składniki: •30 dag mąki •10 dag cukru •2 łyżki miodu •1 łyżeczka sody •1 całe jajko •15 dag margaryny Wykonanie: Wszystkie składniki włożyć do miski i wyrobić kruche ciasto. Podzielić na połowę i upiec dwa placki. Piec na blaszce (24x42) posmarowanej i wyłożonej papierem do pieczenia na złoty kolor. Temperatura pieczenia 175 stopni. Papier zdjąć jeszcze z gorących placków. Ciasto biszkoptowe - składniki: •4 jajka •1/2 szklanki cukru •1/2 szklanki mąki pszennej •1/2 szklanki mąki ziemniaczanej •2 łyżki wody •1łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubić z cukrem, dodać po jednym żółtku ciągle ubijając. Dodać resztę składników - lekko zamieszać. Upiec biszkopt. Krem - składniki: •1/ 2 litra mleka •10 dag cukru •1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej •1 kopiasta łyżka mąki pszennej •1 cukier waniliowy •1 kostka margaryny Z 1/2 l mleka odlać pół szklanki, resztę mleka zagotować. W połowie szklanki roztrzepać mąki i wlać na gotujące się mleko. Do gorącego budyniu wkręcić margarynę. Polewa czekoladowa - składniki: •4 łyżki cukru pudru •12 dag margaryny •3 łyżki kakao •3 łyżki mleka Wykonanie: Podane składniki na polewę roztopić w małym naczyniu. Gorącą wylać na placek. Łączenie ciasta: Kruchy placek - połowa kremu - biszkopt - druga część kremu - kruchy placek - polewa. Smacznego!
GOTOWE CIASTA - KRÓLEWSKI GRYSIKOWIEC.jpg
KRÓLEWSKI GRYSIKOWIEC Ciasto: 1/2 kg maki 1 łyżec ...
KRÓLEWSKI GRYSIKOWIEC Ciasto: 1/2 kg maki 1 łyżeczka sody około 7 łyżek miodu 7 dkg masła 2 jaja 1 szklanka cukru-można mniej Masa: 1/2 l mleka 5-6 łyżek grysiku-(kasza manna błyskawiczna) 1 szklanka cukru-można mniej kostka masła powidła śliwkowe polewa czekoladowa Składniki ciasta zagniesc szybko by sie połaczyły. Podzielic na 3 częsci i do lodówki na 10 minut. Jedna część wyłozyc na blache i piec w 200 stopniach około 10 minut. Potem upiec 2 pozostałe.Najlepiej wyjąć zimne bo wtedy jest twarde,zaraz po upieczeniu jest mięciutkie. Mleko zagotowac z cukrem, wyspywac grysik i mieszac by się grudki nie zrobiły.pogotowac chwilke by zgęsniał.Ostudzic i zmiksowac z masłem. Upieczony placek posmarowac powidełkiem, na to jedna częśc masy.Znow placuszek, znów powidła i reszta masy. Przykryc ostatnim plackiem , polac polewą i posypac kokosem i do lodowki. Teraz trzeba poczekac, aż ciasto nasiąknie i zmięknie... Ciasto jest najlepsze na 2 - 3 dzień.
GOTOWE CIASTA - ŁABĘDZIE.jpg
ŁABĘDZIE Ciasto: 1 kostka margaryny 1/2 litra w ...
ŁABĘDZIE Ciasto: 1 kostka margaryny 1/2 litra wody 25 dag mąki pszennej 8 jaj Bita śmietana: 1/2 l śmietany kremówki 4-5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Wodę zagotować z margaryną. Do gotującej dodać mąkę i dobrze roztrzepać trzepaczką. Ciasto powinno być szkliste. Gdy przestygnie- wbijać po jednym jajku i dalej ubijać trzepaczką, pod koniec można ubijać mikserem. Za pomocą szprycy, na blaszce układać ciasto w kształcie pytajnika (to będzie szyja łabędzia). Tułów należy wykonać z ciasta układanego na blachę za pomocą łyżki. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku. Ciasto ma być dobrze wypieczone. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i letnią żelatynę. Ciasto na tułów przeciąć wzdłuż na dwie części. W zagłębieniu dolnej części nakładamy śmietanę. Z przodu wbijamy ciasto imitujące szyję. Skrzydła uzyskamy po przekrojeniu górnej części. Układamy je po obu stronach. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności