Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

c69e4556fd_88362646_o2.png

kasandra1112 / GOTOWE CIASTA / c69e4556fd_88362646_o2.png
GOTOWE CIASTA - c69e4556fd_88362646_o2.png
Download: c69e4556fd_88362646_o2.png

271 KB

(598px x 491px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazekobrazekobrazek


Inne pliki do pobrania z tego chomika
GOTOWE CIASTA - KRÓLEWIEC.jpg
KRÓLEWIEC Ten przepis jest uwielbiany przez wszystkie ...
KRÓLEWIEC Ten przepis jest uwielbiany przez wszystkie pokolenia. Królewiec jest tak pyszny, że rozpływa się w ustach. Ciasto kruche - składniki: •30 dag mąki •10 dag cukru •2 łyżki miodu •1 łyżeczka sody •1 całe jajko •15 dag margaryny Wykonanie: Wszystkie składniki włożyć do miski i wyrobić kruche ciasto. Podzielić na połowę i upiec dwa placki. Piec na blaszce (24x42) posmarowanej i wyłożonej papierem do pieczenia na złoty kolor. Temperatura pieczenia 175 stopni. Papier zdjąć jeszcze z gorących placków. Ciasto biszkoptowe - składniki: •4 jajka •1/2 szklanki cukru •1/2 szklanki mąki pszennej •1/2 szklanki mąki ziemniaczanej •2 łyżki wody •1łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubić z cukrem, dodać po jednym żółtku ciągle ubijając. Dodać resztę składników - lekko zamieszać. Upiec biszkopt. Krem - składniki: •1/ 2 litra mleka •10 dag cukru •1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej •1 kopiasta łyżka mąki pszennej •1 cukier waniliowy •1 kostka margaryny Z 1/2 l mleka odlać pół szklanki, resztę mleka zagotować. W połowie szklanki roztrzepać mąki i wlać na gotujące się mleko. Do gorącego budyniu wkręcić margarynę. Polewa czekoladowa - składniki: •4 łyżki cukru pudru •12 dag margaryny •3 łyżki kakao •3 łyżki mleka Wykonanie: Podane składniki na polewę roztopić w małym naczyniu. Gorącą wylać na placek. Łączenie ciasta: Kruchy placek - połowa kremu - biszkopt - druga część kremu - kruchy placek - polewa. Smacznego!
GOTOWE CIASTA - KRAKERSOWY TORCIK.jpg
KRAKERSOWY TORCIK Składniki: 3 paczki krakersów ...
KRAKERSOWY TORCIK Składniki: 3 paczki krakersów 1/2 tabliczki startej gorzkiej czekolady 1/2 szkl. rumu Masa 1: 2,5 szkl. mleka 2 budynie waniliowe 5 łyżek cukru 20 dag prawdziwego masła Masa 2: gotowy karmel w puszce typu "Krówka" Masa 3: 750 ml śmietanki kremówki 36% dwie łyżki cukru pudru 3 śmietan-fixy Wykonanie: Na dnie blaszki (ok. 30x20 cm) ułożyć warstwę krakersów. Skropić obficie rumem. Masa 1: Na mleku ugotować budyń, dodać cukier, jak ostygnie utrzeć z masłem. Wyłożyć na krakersy, a następnie masę budyniową, przykryć drugą warstwą krakersów i również skropić rumem. Masa 2: Następnie na krakersy wyłożyć masę 2 karmelową z puszki, jest dosyć gęsta, więc proponuję wykładać małymi porcjami i na koniec równomiernie rozsmarować. Karmel również przykryć warstwą krakersów, które trzeba skropić rumem. Masa 3: Śmietankę wymieszać z cukrem, ubić, dodać śmietan-fixy, jak już będzie super sztywna wyłożyć na ostatnią warstwę krakersów, posypać startą czekoladą, włożyć do lodówki na dobę.
GOTOWE CIASTA - GENERAŁ.jpg
GENERAŁ Składniki: Ciasto: 1 margaryna "KASIA ...
GENERAŁ Składniki: Ciasto: 1 margaryna "KASIA"-25 dag 1 jajko 3 szkl. mąki 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szkl. cukru Masa: 1/2 l kwaśnej śmietany 3/4 szkl. cukru pudru Jeżeli ktoś nie chce tej masy, to można użyć kremu o dowolnym smaku kupując w sklepie i wykonując go w/g przepisu na opakowaniu. wiórki kokosowe do posypania ciasta Wykonanie: Składniki ciasta zagnieść na jednolitą masę, podzielić na 3 części i upiec 3 oddzielne placki w prostokątnej blaszce. Placki wystudzić. Składniki masy połączyć ,dobrze wymieszać i przełożyć placki , smarując również po wierzchu masą, lub użyć kremu, który sami przyrządzimy. Posypać kokosem. Wstawić do lodówki, aby się schłodziło.
GOTOWE CIASTA - GALATERTKOWIEC.jpg
GALARETKOWIEC 3 galaretki w różnych kolorach * 800 ...
GALARETKOWIEC 3 galaretki w różnych kolorach * 800 g kwaśnej śmietany * 1 szklanka cukru * 1 szklanka mleka * 50 g żelatyny (8 łyżeczek) * 1 cukier waniliowy * biszkopty na spód lub biszkopt upieczony wg własnego przepisu Czas pieczenia: bez pieczenia Przepis na tortownicę o średnicy ok. 27–30 cm. Przygotować tortownicę: dno wyłożyć papierem do pieczenia, a boki folią aluminiową. Dno wyłożyć biszkoptami lub własnym biszkoptem 2 galaretki rozpuścić każdą osobno w 400ml gorącej wody i wylać każdą do oddzielnego płaskiego ale niewielkiego naczynia. Zostawić do stężenia. Gdy już będą całkowicie stężałe wyjąć z naczynia i każdą pokroić w niezbyt dużą kostkę lub pokruszyć. Trzecią galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu i odstawić do ostygnięcia. W szklance mleka o temp. pokojowej rozpuścić żelatynę, odstawić na chwilę. Jak troszkę napęcznieje lekko podgrzać i mieszać aby się dobrze rozpuściła i ostudzić. Do większego naczynia wlać kwaśną śmietanę, dodać cukier i cukier waniliowy i zmiksować. Wlać chłodną żelatynę i ciągle mieszać. Do masy śmietanowej dodać przygotowane wcześniej pokostkowane galaretki i wymieszać. Masę wylać na biszkopty i wstawić do lodówki. Gdy stężeje na wierzchu poukładać owoce i zalać trzecią tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki i poczekać aż całe stężeje. !!! UWAGA !!! Galaretki do kostkowania trzeba przygotować wcześniej bo masa śmietanowa po dodaniu żelatyny dość szybko gęstnieje i nie ma czasu na krojenie galaretek na kawałki. Z tego samego powodu należy też szybko przełożyć ją
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności