Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

0_92829_9a39f24b_L.png

kasandra1112 / GOTOWE CIASTA / 0_92829_9a39f24b_L.png
GOTOWE CIASTA - 0_92829_9a39f24b_L.png
Download: 0_92829_9a39f24b_L.png

288 KB

(500px x 399px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazekobrazekobrazek


Inne pliki do pobrania z tego chomika
GOTOWE CIASTA - GALATERTKOWIEC.jpg
GALARETKOWIEC 3 galaretki w różnych kolorach * 800 ...
GALARETKOWIEC 3 galaretki w różnych kolorach * 800 g kwaśnej śmietany * 1 szklanka cukru * 1 szklanka mleka * 50 g żelatyny (8 łyżeczek) * 1 cukier waniliowy * biszkopty na spód lub biszkopt upieczony wg własnego przepisu Czas pieczenia: bez pieczenia Przepis na tortownicę o średnicy ok. 27–30 cm. Przygotować tortownicę: dno wyłożyć papierem do pieczenia, a boki folią aluminiową. Dno wyłożyć biszkoptami lub własnym biszkoptem 2 galaretki rozpuścić każdą osobno w 400ml gorącej wody i wylać każdą do oddzielnego płaskiego ale niewielkiego naczynia. Zostawić do stężenia. Gdy już będą całkowicie stężałe wyjąć z naczynia i każdą pokroić w niezbyt dużą kostkę lub pokruszyć. Trzecią galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu i odstawić do ostygnięcia. W szklance mleka o temp. pokojowej rozpuścić żelatynę, odstawić na chwilę. Jak troszkę napęcznieje lekko podgrzać i mieszać aby się dobrze rozpuściła i ostudzić. Do większego naczynia wlać kwaśną śmietanę, dodać cukier i cukier waniliowy i zmiksować. Wlać chłodną żelatynę i ciągle mieszać. Do masy śmietanowej dodać przygotowane wcześniej pokostkowane galaretki i wymieszać. Masę wylać na biszkopty i wstawić do lodówki. Gdy stężeje na wierzchu poukładać owoce i zalać trzecią tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki i poczekać aż całe stężeje. !!! UWAGA !!! Galaretki do kostkowania trzeba przygotować wcześniej bo masa śmietanowa po dodaniu żelatyny dość szybko gęstnieje i nie ma czasu na krojenie galaretek na kawałki. Z tego samego powodu należy też szybko przełożyć ją
GOTOWE CIASTA - GENERAŁ.jpg
GENERAŁ Składniki: Ciasto: 1 margaryna "KASIA ...
GENERAŁ Składniki: Ciasto: 1 margaryna "KASIA"-25 dag 1 jajko 3 szkl. mąki 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szkl. cukru Masa: 1/2 l kwaśnej śmietany 3/4 szkl. cukru pudru Jeżeli ktoś nie chce tej masy, to można użyć kremu o dowolnym smaku kupując w sklepie i wykonując go w/g przepisu na opakowaniu. wiórki kokosowe do posypania ciasta Wykonanie: Składniki ciasta zagnieść na jednolitą masę, podzielić na 3 części i upiec 3 oddzielne placki w prostokątnej blaszce. Placki wystudzić. Składniki masy połączyć ,dobrze wymieszać i przełożyć placki , smarując również po wierzchu masą, lub użyć kremu, który sami przyrządzimy. Posypać kokosem. Wstawić do lodówki, aby się schłodziło.
GOTOWE CIASTA - GRZYBKI.jpg
GRZYBKI Składniki: * 50 dkg mąki pszennej * 25 dk ...
GRZYBKI Składniki: * 50 dkg mąki pszennej * 25 dkg margaryny * 1 szklanka kwaśnej śmietany * 1 surowe białko * 1/3 szklanki maku * krem do tortów waniliowy np.Gellwe * gotowa polewa do tortów czekoladowa i wiśniowa Wykonanie: Z mąki,margaryny i śmietany zagnieść ciasto. Zostawić na 1 godzinę w lodówce. Po schłodzeniu rozwałkować jak na makaron. Szklanką wycinać krążki,tak żeby były pary. Jedną część krążków upiec na wierzchu foremek do babeczek w pozostałych krążkach wyciąć na środku dziurkę(nawet obrączką). Z odpadów ciasta po wycinaniu krążków zrobić trzonki do grzybków,maczać jeden koniec w białku i potem w maku. Ułożyć wszystkie części na blaszce i upiec na złoty kolor w 190 stopniach C. Po wystudzeniu nadziewamy kapelusze kremem( przygotowanym według opisu podanego na opakowaniu), i przykrywamy częścią z dziurką i w otwór mocujemy trzonki grzybków.Smarujemy kapelusze grzybków polewą . Na "muchomorkach" z reszty kremu robimy kropki.
GOTOWE CIASTA - JACUS.jpg
JACUŚ margaryna 1 kostka mleko 2 łyżki kakao 3 ły ...
JACUŚ margaryna 1 kostka mleko 2 łyżki kakao 3 łyżki cukier 1 szklanka mąka pszenna 1,5 szklanki proszek do pieczenia 2 łyżeczki płaskie jajka 4 szt białka 4 szt cukier puder 15 dag wiórki kokosowe 15 dag mąka ziemniaczana 1 łyżka proszek do pieczenia 1 łyżeczka jajka 3 szt cukier puder 1/2 szklanki mąka pszenna 1/2 szklanki proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki mleko 1/2 L cukier waniliowy 1 opakowanie cukier 5 łyżek żółtka 4 szt mąka ziemniaczana 2 łyżki mąka pszenna 2 łyżki batony "Jacek" 3 szt mleko 3 łyżki margaryna 1 kostka Ciasto kakaowe: 25 dag margaryny 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 4 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 4 białka 15 dag cukru pudru 15 dag kokosu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1/2 litra mleka 1 cukier waniliowy 5 łyżek cukru 4 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 batony „Jacek” 3 łyżki słodkiego mleka 25 dag masła lub margaryny Ciasto kakaowe: Margarynę, mleko, kakao i cukier zagotować i przestudzić. Następnie dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i lekko wymieszać. Ciasto kokosowe: Białka ubić z cukrem, dodać kokos, mąkę i proszek do pieczenia. Na blaszkę kłaść ciasto kupkami, na przemian: kakaowe i kokosowe. Upiec. Po upieczeniu przekroić na 2 placki. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier. Następnie dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem, lekko wymieszać. Wylać na formę. Upiec. Krem: Batony „Jacek” rozpuścić w odrobinie mleka. Z reszty mleka, cukru waniliowego, cukru, żółtek i mąki ugotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń i przestudzone batony. Przełożenie ciasta: ciasto kakaowo-kokosowe – krem – biszkopt – krem – ciasto kakaowo-kokosowe. Dodatkowo można polać polewą.
GOTOWE CIASTA - KATARZYNKA.jpg
KATARZYNKA Składniki : CIASTO: 10 jaj 3/4 szkl ...
KATARZYNKA Składniki : CIASTO: 10 jaj 3/4 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 2 szkl. utartych pierników lukrowanych (ok.35 szt.) 3 łyżki mąki 1 łyżka octu MASA: 1/2 l mleka 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 3 żółtka 3/4 szkl. cukru pudru 1 kostka masła exstra cukier waniliowy spirytus do smaku DODATKOWO: 2 galaretki o dowolnym smaku biszkopty okrągłe polewa CIASTO: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i jeszcze chwilę poubijać, żeby cukier sie rozpuścił. Dodać cukier waniliowy. Do żółtek dodać proszek do pieczenia i łyżkę octu, dokładnie wymieszać, żółtka będą rosły. Utarte żółtka przełożyć do ubitej piany i dokładnie wymieszać. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy łyżką ( nie ubijamy mikserem). Pierniczki trzemy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy do ciasta. Ciasto dokładnie wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piec tak jak biszkopt ok. 30 min . Upieczone i wystygnięte ciasto przekroić na pół. MASA: pół litra mleka 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 3 żółtka Z powyższych składników ugotować budyń. Wystudzić. Rozetrzeć kostkę masła z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do zmiksowanego masła dodawać porcjami zimny budyń dalej miksując, na koniec dodać do smaku spirytus w zależności kto ile lubi ( tak samo z cukrem pudrem, jeżeli ktoś lubi słodszą masę może dodać więcej cukru). Masę podzielić na pół, jedną pozostawić białą, a do drugiej dodać rozpuszczoną na parze i lekko przestudzonę gorzką czekoladę, oczywiście zmiksować. galaretki rozpuściś w 3 szkl. wody WYKONANIE CIASTA; CIASTO, MASA CZEKOLADOWA, BISZKOPTY, TĘŻEJĄCA GALARETKA (wstawić ciasto do lodówki, żeby galaretka dobrze zastygła), MASA BIAŁA, CIASTO, POLEWA
GOTOWE CIASTA - KILIMANDŻARO.jpg
KILIMANDŻARO Upiec ciemny biszkopt z 8 jaj, po upi ...
KILIMANDŻARO Upiec ciemny biszkopt z 8 jaj, po upieczeniu przekroić na pół. Masa jabłkowa: ok. 1 kg jabłek kwaśnych i twardych 2 galaretki ( ja użyłam o smaku owoców tropikalnych) 1 łyżka margaryny lub masła Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 kostka masła lub margaryny Ciemny biszkopt - przekroić na pół, włożyć do formy jedną połówkę. Masa jabłkowa: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, masło roztopić, dodać jabłka, chwilę smażyć , dodać suchą galaretkę, wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Ostudzić i wyłożyć na biszkopt. Wstawić do lodówki żeby masa jabłkowa stężała. W tym czasie przygotować masę budyniową: z mleka, cukru, żółtek, mąki ugotować budyń. Masło utrzeć dodając przestudzony budyń. Masę budyniowa wyłożyć na masę jabłkową, przykryć biszkoptem kakaowym. Polać polewą.
GOTOWE CIASTA - KOKOSANKA Z ANANASAMI.jpg
KOKOSANKA Z ANANASAMI Biszkopt z 4 jajek upieczony ...
KOKOSANKA Z ANANASAMI Biszkopt z 4 jajek upieczony w formie 25/40 cm Krem : 1 szklanka mleka 2 cukry waniliowe 4 żółtka 10 dkg cukru masło (tyle ile pochłonie krem) 5 plasterków ananasa z puszki Kokosanka: 4 białka 25 dkg cukru 10 dkg kokosu 2-3 łyżki tartej bułki lukier biały Upiec biszkopt z 4 jajek i odstawić go do ostygnięcia. Krem: Zagotować szklankę mleka z cukrem waniliowym,(chyba że ktoś ma laskę wanilii to połowę ,a potem przecedzić mleko).4 żółtka utrzeć z 10 dkg cukru, wlewać powoli na gotujące mleko, szybko mieszając trzepaczką bądź mikserem aby się nie ścięło. Wstawić do naczynia z gorącą wodą i ubijać na parze ,aż masa zgęstnieje. Przestudzić. Mieszać dalej i dodawać po kawałku masła aż powstanie aksamitny krem. Ananasy pokroić drobniutko i dodać do kremu. Wyłożyć go na biszkopt Kokosanka: Ubić białka na sztywno i dodać 25 dkg cukru lub cukru pudru, następnie 10 dkg kokosu i 2-3 łyżki tartej bułki (drobnej i jasnej).Blachę rozmiaru biszkoptu wyłożyć papierem do pieczenia, chociaż ja wolę wysmarować mocno margaryną i wysypać obficie tartą bułką. Wyłożyć masę kokosową i piec na złotawy kolorek. Poczekać aż ostygnie i wyłożyć na krem maślano-ananasowy. Całość polać ,ale tylko symbolicznie białym lukrem
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności