Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

415c14ad6d.jpeg

jankowski.k1 / kulinaria / Ciasta / 415c14ad6d.jpeg
Ciasta - 415c14ad6d.jpeg
Download: 415c14ad6d.jpeg

40 KB

(600px x 450px)

0.0 / 5 (0 głosów)
DESER Z GALARETEK

3 galaretki (żółta, zielona, czerwona)
3-4 łyżki żelatyny
1 szkl. mleka
2 szkl. gęstej śmietany
4 łyżki cukru
1 cukier waniliowy

Galaretki rozpuścić każdą w oddzielnej wodzie, wlać do głebokich talerzy i pozostawić do całkowitego stężenia. Rozpuścić żelatynę w szklance gorącego mleka (mleka nie gotować tylko dobrze podgrzać). Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy śmietana będzie dobrze ubita to dodawać po łyżce przestudzonej żelatyny, dobrze wymieszać. Galaretki pokroić na drobne kostki. Blaszkę wyłożyć folią. Dodać galaretki do śmietamy, delikatnie wymieszać następnie wyłożyć wszystko na blaszkę i wstawić do lodówki aby wszystko razem stężało.
SMACZNEGO ;0)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek,/center>

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Ciasta - 375cbbef67.jpeg
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI Ciasto: 25 dag. mąki 2 jajka ...
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI Ciasto: 25 dag. mąki 2 jajka (całe) 14 dag. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 14 dag. margaryny Zagnieść ciasto i wyłożyć nim dno i boki blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Ser: 1 kg. sera 1 1/4 szkl. mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1/2 szkl. oleju 2 jajka (całe) 4 żółtka 1 szkl. cukru kryształu Ubić mikserem jajka, żółtka, cukier. Dodać zmielony 2-krotnie ser, mleko, suche budynie,cukier waniliowy i olej. Brzoskwinie skroić w kostkę dodać do sera i wszyszko razem dodrze połączyć. Wylać na ciasto wyłożone w blaszce i piec ok. 50 min.
Ciasta - a02ce7595f.jpeg
Agrestowiec Biszkopt z 4 jaj 0,5 litra soku z agrestu ...
Agrestowiec Biszkopt z 4 jaj 0,5 litra soku z agrestu 0,5 litra wody 3 budynie śmietankowe-40g 4 łyżeczki żelatyny-zalac małą ilością wody 15 dag cukru Ugotowac z wszystkiego budyń,do gorącego dodac namoczoną żelatynę.Zimny budyń utrzec z 1 kostką margaryny i dodac 3 żółtka.Masę wyłożyc na biszkopt,na masę ułożyc agrest i zalac 2 galaretkami agrestowymi.
Ciasta - ciasto śliwkowo-piankowe.jpg
Składniki: 1 kg śliwek węgierek cukier puder cuki ...
Składniki: 1 kg śliwek węgierek cukier puder cukier waniliowy Na ciasto: 5 jaj 5 łyżek mąki ziemniaczanej 5 pełnych łyżek cukru otarta skórka z cytryny łyżka proszku do pieczenia tłuszcz byłka do formy Jak przyrządzić: Śliwki starannie umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki Z białek ubić sztywną pianę, dodając stopniowo po trochu cukier Do piany dodać od razu wszystkie żółtka, następnie mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, otartą skórkę z cytryny. Ciasto rozłożyć równą cieniutką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszce do pieczenia Na cieście ułożyć rządkami połowki śliwek, wstawić do nagrzanego( 180 st) piekarnika. Piec około 25 min.Lekko zrumienione ciasto wyjąć z piekarnika i odrazu mocno posypać cukrem pudrem z wanilią
Ciasta - TORCIK NAPOLEONKOWY-JEDYNA0101.jpg
Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 ? szklanki ...
Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 ? szklanki mąki pszennej ? szklanki mąki ziemniaczanej 1 ? łyżeczki proszku do pieczenia 25 dag margaryny Nadzienie: 1 kg jabłek 1 kisiel cytrynowy 3 łyżki cukru Do dekoracji: cukier puder Jak przyrządzić: Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Smażyć z cukrem około 15 minut. Ostudzić, dodać kisiel w proszku i dokładnie wymieszać. Białka ubić, dodać cukier, a następnie żółtka i dalej ubijać. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia połączyć, dodać do ubitych jajek. Następnie dodać roztopioną gorącą margarynę i wszystko razem delikatnie wymieszać. Połowę ciasta wylać na wysmarowaną tłuszczem blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 °C na 15 minut. Na podpieczone ciasto wyłożyć jabłka i przykryć pozostałym ciastem. Całość piec przez 45 minut. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności