Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Polędwiczka faszerowana.jpg

gochaad / Książki Kucharskie / Kulinaria / Polędwiczka faszerowana.jpg
Kulinaria - Polędwiczka faszerowana.jpg
Download: Polędwiczka faszerowana.jpg

105 KB

(356px x 246px)

0.0 / 5 (0 głosów)
1 spora polędwiczka (słodka)
chyba tak na nie mówimy :-> no u mnie tak

marynata
pół cytryny
1-2 ząbki czosnku
sól
pieprz
3 łyżki oleju
1 łyżka miodu
przyprawa Gyros lub inna do pieczonych mięs

wycisnąć sok z cytryny, skórkę sparzyć i drobno pokroić, dodać resztę skladnikow i wymieszac..
w marynatę włożyć polędwiczkę i zmoczyć z każdej strony...
odstawić na dobę

Farsz
0,5 kg mięsa mielonego cielęcego (niekoniecznie)
1 ząbek czosnku
sol, pieprz,
przyprawa do miesa mielonego KAMIS
6-7 dkg rodzynek
1 jajko
bułka tarta 2-3 łyżki
w zależnosci od gęstości mięsa

wymieszać i wyrobić wszystkie składniki
Przygotować polędwiczkę; wyjąć z marynaty oczyscić ze skórek z cytryny
polożyć i nacinając wzdłuż ostrym nożem ciąć dookoła tak by wyszedł nam jak najwiekszy
jednolity płat mięsa ..
Nałożyć nasze nadzienie i najpierw spiąc wykałaczkami a potem zesznurować sznureczkiem
tak by brzegi mięsa były dociśnięte do siebie
(pamiętajmy jednak że polędwiczka to delikatne mięso i nie możemy mocno dociskać żeby nie przeciąć sznureczkiem?
zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika
pieczemy w temp 200° ok 45 min wyjmujemy, rozrywamy folię i pieczemy jeszcze aż mięso nabierze rumianego koloru ... ok 20-30 min
dopiero po wystudzeniu delikatnie wyjmujemy najpierw wykałaczki a potem odklejamy sznureczek

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności