Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

jablk-1.jpeg

ewaglog1962 / PRZEPISY / jablk-1.jpeg
PRZEPISY - jablk-1.jpeg
Download: jablk-1.jpeg

53 KB

(800px x 345px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

ewaglog1962

ewaglog1962 napisano 8.11.2023 20:38

zgłoś do usunięcia

Jak będziemy postępować: 1) Przygotuj jabłka. Umyj jabłka, obierz je, pokrój na ćwiartki i wytnij gniazda nasienne. Pokrój ćwiartki jabłek na plasterki. 2) Roztopić masło w dużym rondlu. Dodać jabłka i rodzynki. Dusić, aż jabłka będą miękkie, ale zachowają swój kształt. Dodać cynamon, delikatnie wymieszać i ostudzić. 3) Przygotować biszkopt. Wycisnąć sok z 3 cytryn. 4) Ubić zmiękczone masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Następnie miksować na najwyższych obrotach, dodając po jednym jajku. Następnie stopniowo dodawać sok z cytryny. 5) Na koniec delikatnie wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. 6) Dno prostokątnej formy o wymiarach 35 × 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ponad połowę ciasta do formy. Na wierzchu ciasta ułożyć zimne jabłka. 7) Przygotować warstwę twarogową. Wszystkie składniki umieścić w misce i krótko wymieszać, tylko do połączenia składników. Ułożyć na wierzchu jabłek. 8) Ułóż resztę ciasta na wierzchu masy twarogowej i lekko przesuń po niej łyżką. (Ciasto wymiesza się podczas pieczenia). 9) Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 45 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia w formie. Życzymy smacznego!

ewaglog1962

ewaglog1962 napisano 8.11.2023 20:37

zgłoś do usunięcia

Warstwa serowa: 500 g miękkiego twarogu lub mascarpone 80 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 jajka 18 g kremu waniliowego

ewaglog1962

ewaglog1962 napisano 8.11.2023 20:37

zgłoś do usunięcia

Warstwa jabłkowa: 1 kg jabłek 30 g rodzynek 20 g masła 1 łyżeczka cynamonu

ewaglog1962

ewaglog1962 napisano 8.11.2023 20:37

zgłoś do usunięcia

Szarlotka z pysznym kremem : Na ciasto: 300 g masła 230 g cukru 6 jajek 3 cytryny 300 g mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności