Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Polish_20230414_164042221-1068x580.jpg

ewaglog1962 / PRZEPISY / Polish_20230414_164042221-1068x580.jpg
PRZEPISY - Polish_20230414_164042221-1068x580.jpg
Download: Polish_20230414_164042221-1068x580.jpg

79 KB

(1068px x 580px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

ewaglog1962

ewaglog1962 napisano 15.04.2023 21:12

zgłoś do usunięcia

Przygotowanie kapuśniaku krok po kroku: Krok 1. Zanim rozpoczniemy gotowanie zupy najpierw dokładnie umyj żeberka, a potem pokrój je na mniejsze kawałki. Następnie przełóż mięso do garnka, zalej 2,5 l zimnej wody i zagotuj. Pamiętaj o ściągnięciu szumowin, dzięki czemu zupa nie będzie mętna. Krok 2. Do wody z mięsem dodaj liście laurowe oraz ziele angielskie, a potem gotuj całość przez 30 minut.Krok 3. W czasie gdy żeberka się gotują umyj i obierz ziemniaki, pietruszkę oraz marchew. Ziemniaki pokrój w drobną kostkę, a pozostałe warzywa w talarki. Umyj, obierz i pokrój również na drobne kawałki seler oraz por. Na koniec obierz cebulę. Krok 4. Przekrój na połówki kapustę oraz usuń z niej głąb, następnie poszatkuj drobno.Krok 5. Tak przygotowane warzywa dodaj do garnka z mięsem, zwiększ moc palnika aż do momentu aż całość się zagotuje. Potem zmień moc na najmniejszy płomień, ponieważ aby kapuśniak z młodej kapusty wyszedł jak najlepszy, musi gotować się na wolnym ogniu przez około 30 minut.Krok 6. Na około 5 minut przed końcem gotowania dodaj do zupy według uznania sól, pieprz oraz koncentrat. Dodaj również podsmażony boczek. Tuż przed podaniem posyp zupę koperkiem lub dodaj szczypiorek.

ewaglog1962

ewaglog1962 napisano 15.04.2023 21:11

zgłoś do usunięcia

Składniki na kapuśniak z młodej kapusty: 1 mała główka młodej kapusty 3 marchewki 500 gram żeberek wieprzowych 500 g podsmażonego wędzonego boczku 2,5 litra wody 3 pietruszki kawałek zielonej części pora ¼ selera 3-4 ziemniaki 1 cebula pęczek koperku lub szczypiorku 2 liście laurowe sól pieprz 2 kulki ziela angielskiego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności