Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

DSC00033.jpg

ewaglog1962 / PRZEPISY / DSC00033.jpg
PRZEPISY - DSC00033.jpg
Download: DSC00033.jpg

117 KB

(950px x 534px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

ewaglog1962

ewaglog1962 napisano 5.09.2023 19:38

zgłoś do usunięcia

Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temp. pokojowej. Jabłka obrałam, pozbawiłam gniazd nasiennych i pokroiłam na kawałki. Do garnka dałam jabłka, wlałam wodę i podgrzewałam co jakiś czas mieszając aż jabłka zaczęły się rozpadać. Na koniec wsypałam cukier, cynamon i wymieszałam. Jabłka odstawiłam do ostudzenia. Mąkę wymieszałam z proszkiem do pieczenia. Do misy robota wbiłam jajka, wsypałam cukier i miksowałam na kogel- mogel (do momentu aż masa 2-3 krotnie zwiększy objętość i stanie się aż biała). Następnie cienką stróżką wlewałam olej cały czas miksując. Na koniec wlałam mleko ponownie cały czas miksując. Do powstałej masy wsypałam mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszałam za pomocą szpatułki (można łyżką, ale już nie miksujemy). Do blachy wylałam połowę ciasta i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 min. (góra-dół; bez termoobiegu), aby się podpiekło. Na podpieczone ciasto wyłożyłam masę z jabłek i wylałam drugą połowę ciasta. Ciasto piekłam w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni (góra-dół; bez termoobiegu) przez ok. 30 min. Wystudzone ciasto posypałam cukrem pudrem.

ewaglog1962

ewaglog1962 napisano 5.09.2023 19:38

zgłoś do usunięcia

Składniki na nadzienie: 1,5 kg jabłek (najlepiej szara reneta lub antonówka) 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki wody 1 łyżeczka cynamonu

ewaglog1962

ewaglog1962 napisano 5.09.2023 19:37

zgłoś do usunięcia

SUPER PUSZYSTY JABŁECZNIK – NAJLEPSZY PRZEPIS Składniki na ciasto: 5 jajek 3/4 szklanki cukru (1 szklanka=250 ml) 1/2 szklanki oleju 1/4 szklanki mleka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności