Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

16_2.jpg

MIODY POLSKIE - 16_2.jpg
Download: 16_2.jpg

12 KB

(250px x 360px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Miód spadziowy

Miód spadziowy z drzew iglastych
ma aromat żywiczny i łagodny smak. Jego kolor jest bardzo ciemny, prawie czarny, często z odcieniem zielonkawym. Podobnie jak pozostałe miody miód spadziowy jest polecany ze względów leczniczych.
Najczęściej stosowany jest na dolegliwości dróg oddechowych. Jego działanie antyseptyczne, przeciwzapalne oraz wykrztuśne dobrze wpływa na przeziębienia jak i poważniejsze choroby, jak choćby zapalenie płuc.
Spożywanie tego gatunku miodu także dobroczynnie wpływa na serce i układ krwionośny poprzez działanie przeciw miażdżycowe. Miód spadziowy używany jest również na schorzenia stawów i układu nerwowego. Oczywiście polecany jest też w przypadku obniżonej odporności organizmu.

Niektórzy jednak spożywają miód spadziowy tylko i wyłącznie z powodu jego niespotykanego gdzie indziej aromatu i lekko słodkiego smaku. Wszak miód nie jest lekarstwem a jedynie substancją, która posiada wiele biologicznie czynnych składników i tym samym działa dobroczynnie na pewne dolegliwości i choroby oraz pomaga w leczeniu. Warto jednak regularnie spożywać EkoMiodek spadziowy, bo zawiera on bardzo dużo substancji odżywczych, minerałów, witamin oraz pierwiastków, które potrzebne są każdego dnia.
Wzbogacanie posiłków czy napojów miodem wzmacnia naszą odporność i działa dobroczynnie na nasze serce niezależnie od naszego wieku. Każdy rodzaj miodu, zatem także i miód spadziowy, ma działanie odtruwające i dlatego polecany jest osobom pracującym w warunkach szkodliwych, przy produkcji toksycznych substancji czy osobom po kuracjach silnymi lekami, np. leki sterydowe, przeciwnowotworowe.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
MIODY POLSKIE - 16_2.jpg
Miód spadziowy Miód spadziowy z drzew iglastych ...
Miód spadziowy Miód spadziowy z drzew iglastych ma aromat żywiczny i łagodny smak. Jego kolor jest bardzo ciemny, prawie czarny, często z odcieniem zielonkawym. Podobnie jak pozostałe miody miód spadziowy jest polecany ze względów leczniczych. Najczęściej stosowany jest na dolegliwości dróg oddechowych. Jego działanie antyseptyczne, przeciwzapalne oraz wykrztuśne dobrze wpływa na przeziębienia jak i poważniejsze choroby, jak choćby zapalenie płuc. Spożywanie tego gatunku miodu także dobroczynnie wpływa na serce i układ krwionośny poprzez działanie przeciw miażdżycowe. Miód spadziowy używany jest również na schorzenia stawów i układu nerwowego. Oczywiście polecany jest też w przypadku obniżonej odporności organizmu. Niektórzy jednak spożywają miód spadziowy tylko i wyłącznie z powodu jego niespotykanego gdzie indziej aromatu i lekko słodkiego smaku. Wszak miód nie jest lekarstwem a jedynie substancją, która posiada wiele biologicznie czynnych składników i tym samym działa dobroczynnie na pewne dolegliwości i choroby oraz pomaga w leczeniu. Warto jednak regularnie spożywać EkoMiodek spadziowy, bo zawiera on bardzo dużo substancji odżywczych, minerałów, witamin oraz pierwiastków, które potrzebne są każdego dnia. Wzbogacanie posiłków czy napojów miodem wzmacnia naszą odporność i działa dobroczynnie na nasze serce niezależnie od naszego wieku. Każdy rodzaj miodu, zatem także i miód spadziowy, ma działanie odtruwające i dlatego polecany jest osobom pracującym w warunkach szkodliwych, przy produkcji toksycznych substancji czy osobom po kuracjach silnymi lekami, np. leki sterydowe, przeciwnowotworowe.
MIODY POLSKIE - 21_1.jpg
Miód Rzepakowy Zastanawiasz się czy istniej ...
Miód Rzepakowy Zastanawiasz się czy istnieje miód pomocny w schorzeniach układu krwionośnego ? Dobrze trafiłeś, miód Rzepakowy jest właśnie dla Ciebie ! Duża ilość potasu zawarta w tym miodzie reguluje naturalnie zawartość tego minerału w organizmie. Miód ten przeciwdziała również miażdżycy, poprawia zaopatrzenie mięśnia sercowego w tlen i elementy odżywcze. Ponadto obniża ciśnienie krwi, a w przypadku oparzeń, stosowany zewnętrznie, zapobiega powstawaniu uciążliwych pęcherzy . Miód rzepakowy polecany jest na schorzenie różnych organów wewnętrznych, między innymi trzustki, nerek i wątroby. Podobnie jak i inne gatunki miodów posiada właściwości przeciwmiażdżycowe, obniża ciśnienie oraz dostarcza sercu substancji odżywczych. W ogóle, poprzez wspomnianą wcześniej dużą zawartość glukozy, zalecany jest w przypadku wyczerpania organizmu, wykonywania wyczerpującej pracy fizycznej bądź umysłowej. Konsystencja już skrystalizowanego miodu zazwyczaj określana jest jako „smalcowata” i doskonale nadaje się do smarowania pieczywa czy też dodawania do napojów. Codziennie spożywany miód w postaci dodatku do niezbyt gorącej herbaty, chłodnej lemoniady słodzonej miodem czy w czystej postaci najlepiej wpływa na organizm. Systematyczność zapewnia ciągłe dostarczanie dobroczynnych składników, które mają szerokie zastosowanie.
MIODY POLSKIE - 26_3.jpg
Miód Akacjowy Właściwości i zastosowanie: ...
Miód Akacjowy Właściwości i zastosowanie: Miód akacjowy charakteryzuje się bardzo intensywnym zapachem, który na pewno działa zachęcająco. Aromat ten to zapach kwiatów robinii akacjowej, drzewa, z którego nektaru pszczoły produkują miód. Tak jak każdy z gatunków miodu, pszczeli miód akacjowy poza walorami smakowymi posiada również właściwości lecznicze. Polecany jest on na pewno na wszelkiego rodzaju zaburzenia przewodu pokarmowego. Pomoże nam on więc jeśli mamy problemy z trawieniem, czy żołądkiem. Bardzo często jest on stosowany w leczeniu wrzodów żołądka, czy dwunastnicy. Jego składniki działają osłonowo na żołądek i chronią przed nadmierną ilością kwasów trawiennych. Działa on również zapobiegawczo przeciw powstawaniu kamieni w naszym organizmie. Posiada właściwości moczopędne. Może okazać się pomocny również osobą chorującym na lekką cukrzycę. Osoby, które narażone są na nadmierny wysiłek psychiczny, czy fizyczny również powinny zaopatrzyć się w taki miód. Dokucza Ci niestrawność , zaburzenia trawienia oraz stany kurczowe żołądka ? Dobrze trafiłeś , miód Akacjowy jest właśnie dla Ciebie ! W porównaniu z miodem Lipowym, miód Akacjowy odznacza się niską aktywnością antybiotyczną , ale dzięki dużej zawartości łatwo przyswajalnych cukrów prostych ma wspaniałe właściwości odżywcze. Jest cenną odżywką w stanach zmęczenia umysłowego i fizycznego . Ponadto reguluje naturalnie perystaltykę jelit i pomaga zniwelować zaburzenia układu pokarmowego .
MIODY POLSKIE - 29_1.jpg
Miód wielokwiatowy wytworzony przez pszczoły z nektaru ...
Miód wielokwiatowy wytworzony przez pszczoły z nektaru kwiatów kwitnących na przełomie maja i czerwca. Wspaniała kompozycja aromatu leczniczych ziół , kwiatów rzepaku i innych roślin wydzielających podczas kwitnienia nektar sprawia że otrzymujesz jedyny w swoim rodzaju Męczą Cię alergie , częste bóle gardła , przeziębienia , jesteś osłabiony ? Miód wielokwiatowy posiada 10 większą wartość bakteriobójczą niż inne miody wielokwiatowe . Miód pszczeli wielokwiatowy jest bardzo smacznym pszczelim produktem. Jest to najczęściej spotykana odmiana miodu i cechuje go różnorodność składników oraz smaków. Miód nektarowy z nektaru kwiatów wiosennych jest jasny i słodki. Natomiast miód wielokwiatowy z nektaru roślin jesiennych-ma ciemniejszą barwę i bardziej gorzki smak. Niewątpliwie miód wielokwiatowy jest jednym z najbardziej naturalnych kosmetyków, przypraw i suplementów leczniczych. Częste jego spożywanie zapobiega problemom z sercem, żołądkiem, jelitami. Oczywiście nie można tu nie wspomnieć o działaniu bakteriobójczym miodu pszczelego. Znacznie korzystniej jest spożyć łyżeczkę miodu na śniadanie niż łykać chemicznie utworzone suplementy. Podobnie sprawa wygląda z ciepłymi napojami. Kawę, herbatę czy mleko- posłódźmy naturalnym miodem wielokwiatowym
MIODY POLSKIE - 4_1.jpg
Miód gryczany Wygląd i smak Miód gryc ...
Miód gryczany Wygląd i smak Miód gryczany jest jednym z tych miodów, które są dość mocno charakterystyczne. Jego główną cechą rozpoznawalną jest kolor, który jest ciemnej barwy. Kolor ciemno-brązowy oraz intensywny zapach kwiatów gryki są jego znakami szczególnymi. Podobnie jak miód akacjowy zawiera dużo fruktozy, posiada również dużą aktywność biologiczną. Właściwości i zastosowanie Miód z gryki zawiera duże ilości łatwo przyswajalnego magnezu , co stawia go na pierwszym miejscu do stosowania w diecie anty nowotworowej. Pomocny jest również w chorobach słuchu , osłabieniu koncentracji oraz poprawie pamięci . Znakomicie sprawdza się jako dodatek do napojów, wypieków czy wytwarzania miodu pitnego. Podobnie jak i inne miody, pszczeli miód gryczany ma wiele właściwości leczniczych. Jednak miód gryczany jest jednym z najbardziej wartościowych miodów obok miodu spadziowego. Istniej bowiem zasada, że im ciemniejszy miód tym więcej posiada składników sprzyjających naszemu zdrowiu. Zasada ta jak najbardziej sprawdza się, widać to bardzo dobrze właśnie na przykładzie miodu gryczanego. Dodatkowo miód gryczany może być znakomitym dodatkiem do kawy. Bardzo wiele osób bowiem stosuje go zamiast cukru. Takie działanie na pewno wyjdzie nam na zdrowie. Dlatego też warto jest zawsze mieć pod ręką słoik miodu gryczanego.
MIODY POLSKIE - 50_3.jpg
Miód Wrzosowy 90 % Co oznacza nazwa Miód wrz ...
Miód Wrzosowy 90 % Co oznacza nazwa Miód wrzosowy 90 % ? Nazwa miód wrzosowy 90 % oznacza, że miód ten zawiera oprócz nektaru z kwiatów wrzosu, również nektar innych roślin. Dlaczego nie jest to miód 100 % wrzosowy ? Niestety w tym sezonie wrzosy słabo nektarowały i pszczelarze nie pozyskali prawie w ogóle miodu wrzosowego. Z racji tego, że nie dopisała pogoda podczas zbiorów tego miodu i pożytek nie był zbyt obfity, pszczoły zmieszały go z nektarem innych kwiatów. Reasumując miód ten kwalifikuje się zgodnie z polska normą na miód wrzosowy, jednak informujemy, ze zawiera również nektar innych roślin. Miód jest płynny z lekką galaretą ! Miód wrzosowy jest bardzo esencjonalny i posiada silny naturalny zapach wrzosu dzięki zawartości olejków eterycznych i stu dwudziestu innych substancji, pochodzących z nektaru. Jego smak jest raczejłagodny i lekko gorzkawy , co jest mało popularnym zjawiskiem wśród odmian miodu. Ten rodzaj miodu nie zawiera wielu witamin, za to ich brak rekompensuje duża zawartość enzymów i wolnych aminokwasów. Miód wrzosowy zawiera bardzo dużą ilość hormonów wzrostu, neurohormonów i aż czterdzieści siedem biopierwiastków, które są w łatwy sposób przyswajalny dla organizmu człowieka. Jednak nie sądźmy, iż w miód nie posiada jakichkolwiek witamin. Tak jak wspomniano wcześniej, jest on ubogi w te składniki odżywcze jednak miód pszczeli wrzosowy jest obfity w witaminę B. I to można zaliczyć to jego dużego atutu. Miód wrzosowy, może być świetnie się sprawdza, jako dodatek do potraw. Sosy słodko-kwaśne, mięsa w zalewie miodowej czy nawet jogurt, urozmaicone dodatkiem miodu- mają niepowtarzalny i oryginalny smak. A przy tym i takie potrawy są zdrowe. Reasumując przy tak wielu pozytywnych cechach miodu wrzosowego, jego wartość jest nie oceniona
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności