Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Przekladanie toffi bez pieczenia.jpg

Promyczek59 / 🎆 GALERIA / 🍴 GALERIA KULINARNA 🍴 / CIASTA / Przekladanie toffi bez pieczenia.jpg
CIASTA - Przekladanie toffi bez pieczenia.jpg

obrazek


obrazek


Inne pliki do pobrania z tego chomika
CIASTA - Rafaello karmelowe.jpg
Rafaello karmelowe Przygotowanie: 30 minut Składniki • ...
Rafaello karmelowe Przygotowanie: 30 minut Składniki • 1 gotowy spód biszkoptowy • 30 - 40 dag wiórków kokosowych • 15 dag margaryny • 3 szklanki mleka • 1 szklanka cukru • 2 torebki śmietanki śnieżki Etapy przygotowania 1. Połowę przygotowanych wiórków, cukier i jedną szklankę mleka gotować do uzyskania karmelowego koloru i smaku. Pamiętać o mieszaniu. Lekko wystudzić i połączyć z margaryną. Wyłożyć na spodzie biszkoptowym. 2. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Ubić śnieżkę w 2 szklankach mleka. Dodać cukier puder i wymieszać z pozostałymi wiórkami. Połaczyć z żelatyną i wyłożyć na masie karmelowej. 3. Wierzch ciasta posypać wiórkami, udekorować białą czekoladą lub polewą. Schłodzić. 4. Do ciasta można użyć dowolny placek biszkoptowy. Ewentualnie upiec, przekroić i drugą część wykorzystać np. do Cherii. Zamiast śnieżki można użyć kremówki z dodatkiem fix i cukru, ale kalorii będzie więcej. **********************************************************************
CIASTA - TORCIK NAPOLEONKOWY-JEDYNA0101.jpg
Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 ? szklanki ...
Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 ? szklanki mąki pszennej ? szklanki mąki ziemniaczanej 1 ? łyżeczki proszku do pieczenia 25 dag margaryny Nadzienie: 1 kg jabłek 1 kisiel cytrynowy 3 łyżki cukru Do dekoracji: cukier puder Jak przyrządzić: Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Smażyć z cukrem około 15 minut. Ostudzić, dodać kisiel w proszku i dokładnie wymieszać. Białka ubić, dodać cukier, a następnie żółtka i dalej ubijać. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia połączyć, dodać do ubitych jajek. Następnie dodać roztopioną gorącą margarynę i wszystko razem delikatnie wymieszać. Połowę ciasta wylać na wysmarowaną tłuszczem blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 °C na 15 minut. Na podpieczone ciasto wyłożyć jabłka i przykryć pozostałym ciastem. Całość piec przez 45 minut. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
CIASTA - CIASTO TOFFI-JEDYNA0101.jpg
Składniki: 400 g krakersów 4 żółtka 3/4 szkl maki ...
Składniki: 400 g krakersów 4 żółtka 3/4 szkl maki 1 op budyniu śmietankowego lub waniliowego 3 i 1/2 szkl mleka 1/2 szkl śmietanki słodkiej 18% 250 g masła 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki likieru waniliowego 1 l śmietany kremówki 1 duża puszka mleka słodzonego skondensowanego 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka cukru 50 g gorzkiej czekolady Jak przyrządzić: Mleko skondensowane gotowac w puszce przez 2-3 godz zagotowujemy w dużym garnku 2 szklanki mleka, śmietankę i 1/2 szklanki cukru, do gotującej się masy dodajemy - cały czas intensywnie mieszając trzepaczką do piany - zmiksowane w blenderze 1 i 1/2 szkl mleka, żółtka, budyń i mąkę. Zdejmujemy z ognia, gdy masa będzie gęsta, dodajemy do gorącej masy pokrojone w kostkę masło, mieszamy aż powstanie jednolita masa. Wmiksowujemy jeszcze ekstrakt waniliowy i likier. blaszkę wykładamy warstwą krakersów, nakładamy na nie jeszcze ciepłą masę budyniową. Przykrywamy kolejna warstwą krakersów. Ubijamy 1/2 l śmietany z mlekiem skondensowanym. wykładamy masę toffi na krakersy. Układamy ostatnią warstwę krakersów. Teraz ubijamy na sztywno resztę kremówki z cukrem waniliowym i 1 lyżeczką cukru. Nakładamy ją na wierzch ciasta. Posypujemy startą czekoladą.Wstawiamy do lodówki. Ciasto należy przygotować minimum dzień, a najlepiej dwa, przed podaniem. warstwy ciasta zaczynając od dołu: krakersy masa budyniowa krakersy śmietana toffi krakersy bita śmietana starta czekolada
CIASTA - 1bf14d494e.jpeg
Snikers 40 dag mąki 20 dag margaryny 15 dag cukru ...
Snikers 40 dag mąki 20 dag margaryny 15 dag cukru 4 żółtka-białka ubic z 25 dag cukru 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku 1 łyżeczka sody powidła śliwkowe po 20 dag rodzynek i orzechów,4 łyżki skórki pomarańczowej w cukrze Ciasto zagnieśc podzielic na 2 części,każdą częśc posmarowac powidłami ,posypac bakaliami i na wierzch ubita piana z białek.Piec obie blachy na termoobiegu 25-30 min w tem 180C.Ciasto przełożyc kremem jak do karpatki i polukrowac. 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki zwykłej 2 łyżki kartoflanki 10 dag cukru+cukier waniliowy 2-3 łyżki oleju Do kremu można dodac czekoladę.
CIASTA - KRÓLEWSKI GRYSIKOWIEC.jpg
KRÓLEWSKI GRYSIKOWIEC Ciasto: 1/2 kg maki 1 łyżec ...
KRÓLEWSKI GRYSIKOWIEC Ciasto: 1/2 kg maki 1 łyżeczka sody około 7 łyżek miodu 7 dkg masła 2 jaja 1 szklanka cukru-można mniej Masa: 1/2 l mleka 5-6 łyżek grysiku-(kasza manna błyskawiczna) 1 szklanka cukru-można mniej kostka masła powidła śliwkowe polewa czekoladowa Składniki ciasta zagniesc szybko by sie połaczyły. Podzielic na 3 częsci i do lodówki na 10 minut. Jedna część wyłozyc na blache i piec w 200 stopniach około 10 minut. Potem upiec 2 pozostałe.Najlepiej wyjąć zimne bo wtedy jest twarde,zaraz po upieczeniu jest mięciutkie. Mleko zagotowac z cukrem, wyspywac grysik i mieszac by się grudki nie zrobiły.pogotowac chwilke by zgęsniał.Ostudzic i zmiksowac z masłem. Upieczony placek posmarowac powidełkiem, na to jedna częśc masy.Znow placuszek, znów powidła i reszta masy. Przykryc ostatnim plackiem , polac polewą i posypac kokosem i do lodowki. Teraz trzeba poczekac, aż ciasto nasiąknie i zmięknie... Ciasto jest najlepsze na 2 - 3 dzień.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności