Sernik na zimno.jpg
-
-->KOLEDY -
=== 2 MAJ === -
=== 2 MAJ ==MATKI BOSKIEJ -
=== CHLEB === -
=== PĄCZKI=OPONKI=RACUCHY== -
=== PRZETWORY === -
===Biesiada=== -
===DROGA KRZYŻOWA=== -
===IGLAKI W DONICACH= -
===JESIEŃ 2012== -
===KUCHNIA=PRZEPISY=== -
===KWIATY BALKONOWE= -
===KWIATY I OGRODY=== -
===LATO 2012=== -
===NOWY ROK 2013=== -
===PAPIEŻ Benedykt XVI=== -
===PAPIEŻ FRANCISZEK.=== -
===PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY=== -
===WIELKANOC 2013=== -
===WIOSNA 2012=== -
===WIOSNA 2013=== -
Biesiada -
Chleb -
Ciasta -
Ciasta bez piecznia -
CIASTA(1) -
Gołąbki, Pierogi -
Gotowanie po śląsku -
Grile -
J.Silski(1) -
JACEK SILSKI -
Jacek Silski -
Jacek Silski(1) -
Kapela Gorole -
Kapela Gorole - Koledy goralskie -
KAPELA GÓROLE -
Kuchnia -
Kuchnia Kaszubska -
Kuchnia po śląsku -
Pączki oponki -
przepisy -
PRZEPISY-sernikowy zawrot głowy -
Przepisy-super -
Przetwory -
Salatki,surowki -
Sałatki -
sosy -
Teresa Werner -
Teresa Werner - Spelnic Marzenia -
Teresa Werner(1)
Masa: budyń śmietankowy - puszka ananasów - Kasia 1-1,5 kostki - 4 żółtka Na wierzch: 4 białka - 1 szklanka cukru - 20 dag wiórek kokosowych - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 2 łyżki Kasi - 2 łyżki cukru - 2 łyżki kakao Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubić na sztywno, dodać żółtka i olej, dobrze wymieszać, dodać mąkę i proszek do pieczenia Masa: Ugotować budyń śmietankowy(porcja na 0,5l) na 1 szklance soku z ananasów z 2 łyżkami cukru i 4 żółtkami. Zimny budyń utrzeć z Kasia .Do kremu dodać pokrojone ananasy. Wszystko wyłożyć na biszkopt. Wierzch: Białka ubić z 1 szklanką cukru ,potem dodać kokos i proszek.Wyłożyć na blaszkę i upiec na złoty kolor.Po wystudzeniu wyłożyć na krem.Na wierzch dać polewą