Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

kolory w html'u cz2.jpeg

Milka02 / ⌚⌚⌚Poczekalnia⌚ / kolory w html'u cz2.jpeg
Poczekalnia - kolory w htmlu cz2.jpeg
Download: kolory w html'u cz2.jpeg

85 KB

(447px x 455px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

:)Jest taki dzień w roku
Kiedy refleksja w serce się wkrada,
deszczowy zazwyczaj i zimny
dzień... 1 - go listopada.
To taki czas zadumy,
modlitwy nad zmarłych duszami .
Choć Ich już nie ma wśród nas
kochamy nadal, więc pamiętamy.
:)



💐 Z okazji Imienin Mirku======
Chciałabym Ci życzyć tylko dobra w sobie... by życzliwi, dobrzy ludzie byli blisko Ciebie... Aby w dni pochmurne wesoło Ci było i by dobro to nigdy Cię nie opuściło :))) ♥ 💐

🔷 100 LAT !!!.🔷

Mirka. .
obrazek

Niech otacza Cię ciepło i piękno
ludzkich serc .

KLIKNIJ TUTAJ
===========================================================================

obrazek
KLIKNIJ TUTAJ





222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222

✿⊱╮ DZIEŃ DOBRY.✿⊱╮

◇✿⊱╮
═✿═ By dać komuś odrobinę radości,
nie szukajmy specjalnych okazji.
Zawsze jest na to czas..
Wisława Szymborska.
═✿═
Człowiek potrzebuje człowieka, żeby być człowiekiem.
═✿═ .... Relaksującego , ciepłego dnia . ═✿═ ◇✿⊱╮
- Pięknej melodii duszy. Pozdrawiam..
obrazek


KLIKNIJ TUTAJ






----------------------------------------------------------------------------------------
♥.SERDECZNIE DZIĘKUJĘ ZA ŁADNĄ PIOSENKĘ. ♥ obrazekD ZIEŃ D♥ OBRY

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Poczekalnia - a87cf51b74.jpeg
Galareta wieprzowo-drobiowa. 2 nóżki wieprzowe 05-1k ...
Galareta wieprzowo-drobiowa. 2 nóżki wieprzowe 05-1kg kości wieprzowych ziele angielskie,liśc laurowy,vegeta,marchewka Mięso obgotowac wypłukac i gotowac na małym ogniu ,zebrac szumowiny ,dodac przyprawy.Gotowac do miękkości ,zimne mięso pokroic na drobno i marchewkę. Osobno ugotowac 2 porcje rosołowe drobiowe,dodac vegetę i włoszczyznę.Wszystko w małych ilościach wody tak by było przykryte mięso. Ostrożnie zlac obo rosoły razem(TO CO NA DNIE ŻEBY NIE WPADŁO),dodac oba mięsa i zagotowac dodając 2-3 łyżki octu 10% i rozgnieciony ząbek czosnku ,wszystko doprawic do smaku.Do letniej galarety dodac pokrojoną pietruszkę,rozlac da pojemników i wstawic do lodówki.
Poczekalnia - 617ff1a019.jpeg
P-A-S-T-Y Pasta rybna 25-30 dag sera twarogowego 1 pu ...
P-A-S-T-Y Pasta rybna 25-30 dag sera twarogowego 1 puszka ryb w pomidorach lub makrela wędzona+ 2 łyżki ketchupu 1-2 cebule drobno krojone 2-3 łyżki oleju pieprz,sól Ser zemleć w maszynce, wszystko dobrze rozgnieść,doprawić do smaku. Pasta jajeczna z majonezem 6 ugotowanych jaj 1-2 cebule 1 łyżka majonezu 0,5 łyżki musztardy pieprz, sól Jaja zetrzeć na tarce jarzynowej,cebule drobno pokrajać,posypać solą.Wymieszać doprawić do smaku. Pasta z twarogu 25 dag sera twarogowego 2 łyżki śmietany słodkiej 2 łyżki ketchupu 1 łyżka kopru(może być zamrożony) sól,cukier Ser zemleć w maszynce dodać wszystkie produkty,doprawić do smaku.
Poczekalnia - e926965432.jpeg
Kopytka inaczej 1 kg ugotowanych ziemniaków dzień wcześn ...
Kopytka inaczej 1 kg ugotowanych ziemniaków dzień wcześniej 10-15 dag białego sera 1 cebula Skręcić ta wszystko przez maszynkę i dodać; 1 jajko,4 łyżki oleju.2 łyżki kartoflanki,0,5 kg mąki,2łyżeczki vegrty.Wyrobić jednolitą masę i formować wałeczki,kroić na ukos.Zagotować wodę,wlać 3 łyżki oleju i wsypać 2 łyżki soli.Wkładać kopytka i gotować do momentu aż wypłyną na wierzch.Po chwili wyjąć łyżką cedzakową na sito do odsiąknięcia.W tym czasie rozpuścić ćwiartkę masła lub 2 łyżki skwarek(każdy według swego uznania)dodać łyżkę vegety i trochę pieprzu dobrze wymieszać.Do tego dodać wcześniej ugotowaną kapustę(0,5 kg kiszonej),wszystko wymieszać, na koniec wrzucić ugotowane kopytka i wszystko wymieszać.Jak kto lubi można dodać kminku.
Poczekalnia - e4637b561a.jpeg
RACUCHY Z JABŁKAMI 0.5 l mleka słodkiego 2 jajka 1 ...
RACUCHY Z JABŁKAMI 0.5 l mleka słodkiego 2 jajka 1 łyżeczka proszku do piecz. lub sody oczyszczonej 1 łyżka cukru kryształu 0.5 płaskiej łyżeczki soli ok. 40 dag. mąki pszennej jabłka- najlepiej miękkie (np. antonówki) olej do smażenia Mleko wymieszać z żółtkami, solą, cukrem, mąką oraz proszkiem do piecz. lub sodą. Z białek ubić pianę i lekko wmieszać do ciasta. Jabłka obrać wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w krążki grubości 0.5 cm. Krążki jabłek nabijać na widelec,zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron. Podawać na gorąco, posypane cukrem pudrem.
Poczekalnia - 54510ac0b5.jpeg
Wątróbka cielęca lub wieprzowa Wątrobe pokroic na kawał ...
Wątróbka cielęca lub wieprzowa Wątrobe pokroic na kawałki takie jakie będziemy smażyc i zalac mlekiem najlepiej na noc.Po wyjęciu z mleka(mleko zetnie się)opłukac wodą i rozbic każdy kawałek najlepiej wkładając do woreczka.Rozgrzac tłuszcz i każdy kawałek obtoczyc w mące i usmażyc.Pokroic cebule w krążki i wrzucic do drugiego naczynia dodając tłuszcz,(może byc olej lub smalec-do wątroby lepszy) pieprz vegete i sok z cytryny,wsztstko podgrzac wymieszac i przekładzc usmażoną wątrobe.Dolac trochę wody i ustawic mały płomień by się przeparowała,od czasu do czasu przemięszac.Cebuli tyle ile kto lubi,ja daje na 0,5 kg wątroby 3 duże cebule i sok z połowy cytryny.
Poczekalnia - b2a3d9f538.jpeg
Racuchy z jabłkami 2 szklanki kefiru,maślanki lub kwa ...
Racuchy z jabłkami 2 szklanki kefiru,maślanki lub kwaśnego mleka 1 łyżeczka sody 2 jajka ok.3 szklanki mąki jabłka cukier puder do posypania Z podanych składników zrobic ciasto,dodac utarte jabłka i za 20-30 min. smażyc na oleju na złoty kolor,(najlepiej na teflonowej patelni z odrobiną oleju) Każda potrawa którą smażymy ma oleju jak racuch ,naleśniki ,pączki itp po dodaniu trochę spirytusu tak nie pwijają oleju.
Poczekalnia - 461cc27fa5.jpeg
Gołąbki 1 główka kapusty białej 1/2 kg mielonego mię ...
Gołąbki 1 główka kapusty białej 1/2 kg mielonego mięsa 1-2 woreczki ryżu(do wyboru) 1 cebula ząbek czosnku 1 jajko vegeta,, pieprz, majeranek Główkę kapusty sparzyć w osolonej gotującej wodzie i po kolei ściągać liście ( gdy dojdziemy do liści które są jeszcze białe a nie szkliste , wtedy wkładamy spowrotem do gotującej się wody kapustę) Ryż gotujemy, po ugotowaniu od zimnego dodajemy mięso ,czosnek, jajko(jajko lepiej wiąże całą masę). Kroimy w kostkę drobną cebulę i zeszklimy ma maśle dodajemy do ryżu i mięsa. Wszystko przyprawiamy do smaku. Gotowy farsz nakładamy na liście kapusty i zawijamy jak rolady. Gotowe gołąbki wkładamy do garnka(na dnie układamy nie wykorzystane liście kapusty) wlewamy rosołek z kostki i trochę majeranku,gotujemy na małym ogniu ok.godziny. Podawać z sosem pomidorowym-odlac rosołek ,dodac przecier i mąkę(mały słoiczek przecieru i 1-2 łyżki mąki),rozrodic ,zalac gołąbki i zagotowac.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności