Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

20101003142222V7h29.jpg

Meteor-hwdp / GOTOWANIE / @ PRZEPISY KULINARNE / 20101003142222V7h29.jpg
 PRZEPISY KULINARNE - 20101003142222V7h29.jpg
Download: 20101003142222V7h29.jpg

128 KB

(550px x 550px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Afrodyzjak z indyka-------------------------Lista składników:Pierś z indyka (wielkość dostosowana do możliwości zajadających :), 50-100 g rodzynek, 100 ml oliwy, 100-200 ml wody, łyżka sosu winegret lub soku z cytryny, oregano, tymianek, szałwia, rozmaryn, sól, listek bobkowy, może być kilka łyżeczek naturalnego miodu płynnego, ryż (powtórka z poprzedniego nawiasu), kilka plasterków ananasa (jeśli świeży, to dojrzały i dobrze obrany), mała kiść jasnych winogron, białe wino... i reszta według uznania.------------------------Sposób przygotowania:Pierś z indyka w całości pozostaw w lodówce na minimum 12 godzin w marynacie z ziół (nie możesz ich żałować), 20 ml oliwy, sosu winegret, zawiniętą w folię. Nie sól, żeby sól nie wyciągnęła wilgoci z mięsa. Przed pieczeniem usuń nadmiar ziół, posól, ułóż w żaroodpornym naczyniu, dodaj resztę oliwy, wodę, listek bobkowy, obsyp całość rodzynkami, nakryj przykrywką i wstaw do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na ok. godziny, po czym zdejmij pokrywkę, podgrzej piecyk do 250 stopni w celu zarumienienia pieczeni. Rodzynki trzeba zsunąć z mięsa do wywaru, żeby się nie przypaliły. Jeśli posmarujesz pieczeń miodem, powstanie chrupiąca skorupka. W razie potrzeby dodaj wody i piecz jeszcze ok. 15 min, aż mięsko będzie apetycznie bursztynowe :) Jest to łatwiejsze, jeśli w piecyku można grillować. Osobno ugotuj ryż na sypko, podawaj polany wywarem (koniecznie z rodzynkami). Musisz sprawdzić wcześniej smak wywaru i ewentualnie go doprawić. Resztę wywaru wlej do sosjerki i podaj osobno. Pieczeń pokrój na plastry. Ostrożnie! Są mięciutkie, ale nie mogą się rozpaść! Ułóż na półmisku na przemian plaster mięsa i plaster ananasa, ozdób winogronami, musi wyglądać uroczo! Podaj schłodzone białe wino wytrawne lub półwytrawne, i cóż, reszta należy do Was...

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

72b90061
obrazek
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności