Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Łazanki z Młodą Kapustą-Przepis Magdy Gessler.jpg

Killasandra / Magda Gessler / Łazanki z Młodą Kapustą-Przepis Magdy Gessler.jpg
Magda Gessler - Łazanki z Młodą Kapustą-Przepis Magdy Gessler.jpg
Download: Łazanki z Młodą Kapustą-Przepis Magdy Gessler.jpg

40 KB

(464px x 408px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Łazanki z Młodą Kapustą.

makaron łazanki 500g
młoda kapusta 1 główka
oliwa 1/4 szklanki
masło 2 łyżki
sól i pieprz

Zagotować osoloną wodę na makaron. Poszatkować kapustę. Rozgrzać oliwę w rondlu razem z masłem. Wrzucić kapustę. Udusić mieszając (nie dłużej niż 10 minut). Ugotować makaron. Wymieszać łazanki z kapustą. Doprawić solą i pieprzem (powinny być dość pieprzne, jeśli – oczywiście – nie są przeznaczone dla dzieci).
SMACZNEGO obrazek

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Magda Gessler - Kotlety Mielone.jpg
Przepis Magdy Gessler Czas 30 min. Porcja ...
Przepis Magdy Gessler Czas 30 min. Porcja dla 4 osób mięso mielone wieprzowo-wołowe 1 kg cebule 2 jajka 2 kajzerka 1 masło 50 g sól i pieprz do smaku mleko do namoczenia bułki bułka tarta do obtaczania olej do smażenia. Mięso mielone wkładamy do szklanego naczynia. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Kajzerkę moczymy w mleku i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Przestudzoną cebulę, zmieloną bułkę, jajka, 50 ml wody i przyprawy dodajemy do mięsa. Dokładnie wszystko mieszamy. Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. SMACZNEGO obrazek
Magda Gessler - Golonka z Grochem-Przepis Magdy Gessler.jpg
Golonka z Grochem. Składniki na 4 porcje: 4 pr ...
Golonka z Grochem. Składniki na 4 porcje: 4 przednie golonki z kością 200 g marchwi 200 g selera 200 g pietruszki 200 g pora 5 liści laurowych 10 kulek ziela angielskiego sól słodka papryka ok 400 ml wody Składniki na puree: 500 g grochu 400 g ugotowanych ziemniaków 10 g masła Sposób Przygotowania: Dokładnie oczyszczoną golonkę natrzyj solą, posyp słodką papryką i ułóż w brytfannie. Włoszczyznę umyj i pokrój w kostkę i obłóż nią golonkę. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Golonki zalej wodą i piecz 20 - 30 min w temperaturze 160 stopni. Przygotowanie Puree: Kiedy golonki są w piecu możesz zacząć przygotowywać puree z grochu i ziemniaków. Groch musisz namoczyć wieczór wcześniej. Następnego dnia ugotuj go do miękkości. Ugotowany groch przetrzyj przez sito, tak by oddzielić łuski. Ciepłe, ugotowane ziemniaki zmiel (możesz je także przepuścić przez praskę) wraz z masłem. Zmielone ziemniaki połącz z grochem. Dopraw solą i pieprzem. SMACZNEGO obrazek
Magda Gessler - Schab w Mleku-Przepis Magdy Gessler.jpg
Schab w Mleku. Składniki: - 1,5 kg schabu bez kośc ...
Schab w Mleku. Składniki: - 1,5 kg schabu bez kości - 1 l mleka - 2 łyżki oleju - 2 łyżki masła - gałązki rozmarynu - świeżo starta gałka muszkatołowa (pół łyżeczki), goździki (5-6) - 4 ząbki czosnku - sól, pieprz Sposób Przygotowania: Schab obsmażyć ze wszystkich stron na maśle i oleju. Kiedy będzie rumiany, wyjąć z tłuszczu. Do garnka wlać mleko, dodać rozgniecione ząbki czosnku i inne przyprawy, zagotować. Schab oprószyć solą i pieprzem. Do wrzącego mleka włożyć obsmażony schab. Dusić pod przykryciem około 1,5-2 godzin. Kiedy schab w mleku będzie gotowy, wyjąć mięso i trzymać w cieple, a sos odparowywać tak długo, aż zgęstenieje. Wówczas doprawić do smaku. Jeśli pojawią się grudki, przecedzić. Mięso wyjąć z rondla, pokroić w plastry, ułożyć na ogrzanym półmisku i trzymać w cieple. schab w mleku pokroić na plastry i podawać z powstałym mlecznym sosem. Rzeczywiście, ten sposób podawania mięsa sprawia, że jest soczyste i miękkie oraz kruche. Uzyskanie takich właściwości schabu podczas przygotowania np. pieczeni rzadko się udaje, a mięso jest ciągnące się, suche lub bardzo twarde. W tym przypadku będzie zupełnie odwrotnie. SMACZNEGO obrazek
Magda Gessler - Sałatka Cezar-Przepis Magdy Gessler.jpg
Sałatka Cezar. sałata rzymska 2 bułka 5 kromek ol ...
Sałatka Cezar. sałata rzymska 2 bułka 5 kromek olej słonecznikowy 2 łyżki oliwa 8 łyżek fileciki anchois 8 jajko 1 czosnek 2 ząbki cytryna 1 parmezan 100 g sól i pieprz do smaku Rozgrzać olej i 2 łyżki oliwy na patelni. Obrać i rozgnieść czosnek. Bułkę pokroić w kostkę. Wrzucić czosnek na patelnię. Dodać grzaneczki. Usmażyć na złoto i osączyć na ręczniku kuchennym. Włożyć jajko do wrzącej, osolonej wody i gotować 2 minuty. Wyjąć, zalać zimna wodą. Posiekać fileciki anchois. Wycisnąć sok z cytryny. 2 łyżki sou z cytryny wymieszać z resztą oliwy. Dodać sól i pieprz. Dodać jajko ubijając trzepaczką. Umyć, osuszyć i pokroić na kawałki sałatę. Polać ją sosem, wymieszać. Dodać anchois i grzanki, wymieszać. Posypać cieniutkimi płatkami parmezanu. SMACZNEGO obrazek
Magda Gessler - Zapiekanka z Makaronu i Kurczaka-Przepis Magdy Gessler.jpg
Zapiekanka z Makaronu i Kurczaka makaron kokardki 2 ...
Zapiekanka z Makaronu i Kurczaka makaron kokardki 2 szklanki pierś z kurczaka 200 g cukinia 1 papryka czerwona 1 śmietanka 18% 160 ml ser żółty 100 g jajko 1 sól pieprz Ugotować makaron w osolonej wodzie. Osolić umytą pierś z kurczaka, zawinąć w folie aluminiową i włożyć do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piec ok. 25 minut. Pokroić w paski paprykę i kurczaka. Połączyć makaron, paprykę, kurczaka i cukinię pokrojoną w kostkę. Doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowane składniki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Utrzeć jajko i wymieszać ze śmietaną. Wlać sos do naczynia żaroodpornego. Ewentualnie posypać żółtym serem startym na tarce o grubych oczkach. Zapiekać ok. 30 min w piekarniku w temperaturze 180 °C. SMACZNEGO obrazek
Magda Gessler - Krokiety z Pieczarkami-Przepis Magdy Gessler.jpg
Krokiety z Pieczarkami. naleśniki 4 pieczarki 50 ...
Krokiety z Pieczarkami. naleśniki 4 pieczarki 500 g cebula 1 tarty ser cheddar 100 g posiekana natka pietruszki 3 łyżki bułka tarta 1 szklanka olej do smażenia masło 1 łyżka jajko 1 sól pieprz Pokroić pieczarki w drobną kosteczkę. Pokroić drobno cebulę, zeszklić na maśle i dodać pieczarki. Podsmażyć chwilę, zmniejszyć ogień i dusić kilka minut. Dodać ser, natkę pietruszki i wszystko dokładnie wymieszać, aż ser się rozpuści. Wystudzić gotowy farsz. Nakładać na naleśniki farsz i zawijać w krokiety. Obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju, aż krokiety się ładnie przyrumienią. SMACZNEGO obrazek
Magda Gessler - Sałatka z Kurczakiem-Przepis Magdy Gessler.jpg
Sałatka z Kurczakiem. szpinak 500 g Podwójna pier ...
Sałatka z Kurczakiem. szpinak 500 g Podwójna pierś kurczaka 1 parmezan w kawałku 50 g oliwa 10 łyżek sok z cytryny 2 łyżeczki czosnek 1 ząbek zioła prowansalskie garstka Sposób Przygotowania: Kurczaka pokroić w cienkie plasterki, obsypać solą, pieprzem i ziołami. Na 6 łyżkach oliwy usmażyć kurczaka na dużym ogniu. Szpinak przebrać, opłukać i osuszyć. Ewentualnie porwać większe liście. Wymieszać pozostała oliwę z sokiem z cytryny i rozdrobnionym czosnkiem na gładki sos. Ułożyć kurczaka na liściach szpinaku, polać sosem, posypać wiórkami parmezanu. Podawać z grzankami. SMACZNEGO obrazek
Magda Gessler - Schabowy ze Startą Cebulą-Przepis Magdy Gessler.jpg
Schabowy ze Startą Cebulą. Schabowy Magdy Gessler p ...
Schabowy ze Startą Cebulą. Schabowy Magdy Gessler przed panierowaniem, otaczany był warstewką startej cebuli. Starta cebula jest czymś, co nadaje niesamowity aromat schabowemu, a także nawilża go od środka, sprawiając, że jest wilgotny i soczysty, a mięso staje się miękkie i rozpływa się w ustach. Spróbujcie wypróbować ten trik. To tradycyjny sposób, by kotlet schabowy był jeszcze lepszy niż zwykle. O ile to w ogóle możliwe! Schabowy ze startą cebulą wg Magdy Gessler: Składniki: pół kilo schabu pokrojonego w plastry, najlepiej z ekologicznej wieprzowiny 2 jajka 1 starta cebula smalec do smażenia mąka bułka tarta sól, pieprz SMACZNEGO obrazek
Magda Gessler - Placek Po Węgiersku-Przepis Magdy Gessler.JPG
Placki Ziemniaczane z Gulaszem Węgierskim... Całym se ...
Placki Ziemniaczane z Gulaszem Węgierskim... Całym sekretem tego niezywkłego dania jest zamarynowanie wołowiny w smażonej papryce w proszku...papryka słodka z ostrą 1:1 smażymy na smalcu...gotową papryką nacieramy kawałki mięsa wraz z tartą cebulą, tłoczonym kminkiem i grubą solą...to jest podstawowa zasada !!! U mnie mięso marynowało się 1 dzień, a więc dobrze nawet bardzo dobrze połączyło się ze smakiem papryki... Do 1,5 kg pokrojonej wołowiny ja zużyłem 2 paczki papryki słodkiej i 2 paczki papryki ostrej...było ostre, ale z przesadą...powiedziałbym idealne...Następnego dnia zalewamy mięso wodą i pieczemy w 200 st....czas zalęży od tego, gdy mięso będzie miękkie...trzeba sie przygotować do tego, że mięso wołowe jest z reguły mięsem, które zachowuje jednak trochę swojej twardości więc nie zwracajmy zbytnio na to uwagi... Gdy mięso juz będzie upieczone, gulasz zagotowujemy dolewając dobre pół butelki czerwonego wytrawnego wina...Gdy się zredukuje możemy zagęścić jeszcze bardziej...doprawiamy solą i pieprzem... Smażymy placki ziemniaczane...i wylewamy na nich gulasz...dajemy łyżkę kawaśnej śmietany i zachwycamy sie kuchnią węgierską we własnym domu... SMACZNEGO obrazekobrazek
Magda Gessler - Schab w Mleku-Przepis Magdy Gessler.jpg
Schab w Mleku. Składniki: - 1,5 kg schabu bez kośc ...
Schab w Mleku. Składniki: - 1,5 kg schabu bez kości - 1 l mleka - 2 łyżki oleju - 2 łyżki masła - gałązki rozmarynu - świeżo starta gałka muszkatołowa (pół łyżeczki), goździki (5-6) - 4 ząbki czosnku - sól, pieprz Sposób Przygotowania: Schab obsmażyć ze wszystkich stron na maśle i oleju. Kiedy będzie rumiany, wyjąć z tłuszczu. Do garnka wlać mleko, dodać rozgniecione ząbki czosnku i inne przyprawy, zagotować. Schab oprószyć solą i pieprzem. Do wrzącego mleka włożyć obsmażony schab. Dusić pod przykryciem około 1,5-2 godzin. Kiedy schab w mleku będzie gotowy, wyjąć mięso i trzymać w cieple, a sos odparowywać tak długo, aż zgęstenieje. Wówczas doprawić do smaku. Jeśli pojawią się grudki, przecedzić. Mięso wyjąć z rondla, pokroić w plastry, ułożyć na ogrzanym półmisku i trzymać w cieple. schab w mleku pokroić na plastry i podawać z powstałym mlecznym sosem. Rzeczywiście, ten sposób podawania mięsa sprawia, że jest soczyste i miękkie oraz kruche. Uzyskanie takich właściwości schabu podczas przygotowania np. pieczeni rzadko się udaje, a mięso jest ciągnące się, suche lub bardzo twarde. W tym przypadku będzie zupełnie odwrotnie. SMACZNEGO obrazek
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności