Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

W-Z.jpg

  CIASTA CIASTECZKA DESERY - W-Z.jpg
Download: W-Z.jpg

0,57 MB

(2336px x 1504px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować



..…konsekwencji w dążeniu do celu,
który dzielisz z innymi ludźmi,
i mocnego przekonania o słuszności
kroczenia własną drogą.
Nie ociągaj się i nie zwlekaj,
kiedy czeka na Ciebie
jasny i dobry cel. Życzę Ci
siły,zdrowia,i wybranie własciwej drogi
by dojśc do celu-Pomyślnego dnia,
i szczęścia pełne garście przez cały nowy tydzień.***
Pogodnego poniedziałku,
szczęściem szytego całego tygodnia!
*JEDYNA0101*


Inne pliki do pobrania z tego chomika
  CIASTA CIASTECZKA DESERY - Tort orzechowo migdałowy.jpg
Stopień trudności: średnie Koszt: średni Czas: 50 (nie ...
Stopień trudności: średnie Koszt: średni Czas: 50 (nie licząc pieczenia) Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 12 Składniki: ciasto: 100 g zmielonych orzechów włoskich 100 g zmielonych orzechów laskowych 100 g zmielonych migdałów szklanka bułki tartej 7 dużych jajek 2/3 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania i wysypania tortownicy do nasączenia szklanka mocnej herbaty + 20 ml spirytusu + łyżka soku z cytryny Krem: 200 g gorzkiej czekolady (conajmniej 50 procent kakao, bez dodatku innych tłuszczów roślinnych) 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki mleka 4 żółtka 4 łyżki cukru 25 ml wódki lub 10 ml spirytusu 25 ml bardzo mocnej kawy 250 ml śmietanki kremówki 30 procent Listki czekoladowe do zdobienia Wykonanie: Jaja ubić z cukrem na puszystą prawie białą masę. Wsypać orzechy, migdały, bułkę tartą, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do średniej tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni (termoobieg 160-170 stopni). Po upieczeniu zostawić na 10 minut w piekarniku, po czym wystudzić i przekroić na trzy. Zimną kawę wymieszać z alkoholem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Czekoladę z dodatkiem mleka roztopić w kąpieli wodnej lub w grubościennym garnku na bardzo małym ogniu. Do płynnej czekolady dodać żelatynę, dokładnie wymieszać i zostawić do przestudzenia, często mieszając. Ubić śmietanę z połową cukru. Żółtka zmiksować z drugą połową cukru, dodać stopniowo całkowicie wystudzoną masę czekoladową, a później po łyżeczce kawę z alkoholem. Do całkowicie gładkiej masy dodajemy bitą śmietanę i bardzo delikatnie łączymy. Blaty tortu herbatą ze spirytusem i sokiem z cytryny. przełożyć dwoma trzecimi kremu. Należy zrobić to szybko po przygotowaniu masy, gdyż zawarta w niej żelatyna powoduje szybkie tężenie. Pozostałym kremem posmarować i udekorować boki oraz wierzch ciasta. Do dekoracji można użyć także mielonych orzechów, migdałow i i gotowych ozdób z gorzkiej czekolady. Przed podaniem tort chłodzić w lodówce przez ok. 2-3 godziny. Dodatkowe informacje: Tort doskonale smakuje także następnego dnia do przygotowaniu. Jeśli krem okaże się zbyt pracochłonny, można użyć gotowego dobrej jakości kakaowego "kremu w proszku", dodając do niego 2 łyżki kakao. Nie dodajemy wówczas alkoholu do kremu, zwiększając jego procent w płynie do nasączania.
  CIASTA CIASTECZKA DESERY - SERNIK Z CZARNĄ PORZECZKĄ NA ZIMNO.JPG
SERNIK Z CZARNĄ PORZECZKĄ NA ZIMNO Składniki na spód: ...

SERNIK Z CZARNĄ PORZECZKĄ NA ZIMNO Składniki na spód: -140 g ciastek maślanych - 60 g masła Ciastka pokruszyć na pył ( ja zmieliłam), dodać roztopione masło, wymieszać.  Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową wcisnąć w dno, wyrównać. Włożyć do lodówki do czasu przygotowania masy serowej. Masa serowa:  - 700 g twarogu półtłustego lub tłustego zmielonego dwukrotnie (użyłam sera wiaderkowego)  - 1 łyżka soku z cytryny  - pół szklanki (125 ml) śmietany kremówki (można zastąpić jogurtem naturalnym)  - 200 g drobnego cukru  - 2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody  - 250 g czarnej porzeczki, odszypułkowanej + dodatkowo 120 g drobnego cukru do dosłodzenia warstwy z porzeczką Twaróg zmiksować z cukrem, kremówką, sokiem z cytryny. Dodać rozpuszczoną żelatynę (może być ciepła, ), cały czas miksując, by nie zrobiły się grudki. Czarną porzeczkę zmiksować blenderem . Masę serową podzielić na 2 części, do jednej z nich dodać czarną porzeczkę, dodatkowo dosłodzić (najlepiej wcześniej spróbować i dosłodzić do smaku ).   Na masę z ciastek wylać masę serową jasną, potem ciemną (można masę jasną schłodzić przez pół godziny w lodówce, by masy się nie wymieszały, a potem nałożyć warstwę z porzeczką).  Schłodzić przez noc w lodówce. Dowolnie udekorować. Smacznego :)

obrazek
  CIASTA CIASTECZKA DESERY - Sernik-idealny.jpg
SERNIK IDEALNY Sposób przygotowania Jeśli Twoja tortow ...

SERNIK IDEALNY Sposób przygotowania Jeśli Twoja tortownica nie jest w 100% szczelna, przed przystąpieniem do pieczenia, musisz ją uszczelnić folią aluminiową. W tym celu zdejmij obręcz tortownicy i na dno ułóż duży kawałek folii. Zamknij tortownicę tak, aby folia była na zewnątrz obręczy. Wystającą folią otul obręcz.  # Spód: [pominęłam] 200 g ciasteczek pełnoziarnistych (np. Digestive) 3 łyżki masła Ciasteczka pokrusz na proch i wymieszaj ze stopionym masłem. Przełóż masę do tortownicy i wygładź łyżką. Spód piecz 10 minut w 180 stopniach. # Masa serowa: 900 g serka kremowego 4 jaja 1 1/4 szklanki cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego łyżeczka soku z cytryny 1/3 szklanki kefiru Serek rozetrzyj blenderem lub końcówką miksera z nożykiem. Dodawaj stopniowo cukier, a następnie po jednym jajku, mieszając masę - najlepiej drewnianą łyżką. Po dodaniu jajek wlej kefir, ekstrakt i sok z cytryny, a następnie wymieszaj. Wlej masę do tortownicy o średnicy 24 cm. Sernik wstaw do głębokiej blachy lub naczynia z wrzącą wodą tak, aby woda sięgała do połowy wysokości tortownicy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 12 minut. Po tym czasie otwórz drzwiczki, żeby temperatura mogła spokojnie spaść. Przekręć na 100 stopni i piecz sernik godzinę, nie otwierając drzwiczek. Po tym czasie delikatnie oddziel nożykiem sernik od brzegów tortownicy i piecz kolejne 75 minut. Po 75 minutach podkręć temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze około 15 minut. Studź na kratce, w rozpiętym kołnierzu tortownicy. Sernik jest gotowy po spędzeniu nocy w lodówce. Smacznego!

obrazek
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności