Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
GOOGLEBDSM
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

widziany: 9.11.2022 16:03

  • pliki muzyczne
    0
  • pliki wideo
    14248
  • obrazy
    529
  • dokumenty
    61

14951 plików
5174,92 GB

« poprzednia stronanastępna strona »
  • 20,0 MB
  • 25 lut 22 18:54
Opublikowany 15.01.2015Marek Kacprzak 3 miesiące temu
Ja bym chętnie obejrzał odcinek o książkach dla prepersów, jakie Pan Adolf poleca! W miarę możliwości dostępnych w księgarniach lub wysyłkowo, bo białych kruków sprzed 30 lat to już nie dostanę mimo że tam pewnie najbardziej kompletne porady...
konbie x 3 miesiące temu
bardzo się cieszę że dzieli się pan z nami swoją wiedzą taki jest cel życia uczyć się i przekazywać wiedzę potomkom, oglądam pana odcinki wszystkie bo z każdego czegoś się dowiaduje i bardzo uważnie słucham pana nagrań na tematy przygotowań różnego rodzaju trików życiowych niektóre pana nagrania oglądam kilkukrotnie żeby się upewnić że nic mi nie umknęło fajnie się słucha takich kopalni wiedzy jaką jest pan niewątpliwie pozdrawiam serdecznie Czołem Wielkiej Polsce
Adrian Misiura 3 miesiące temu
Panie Adolfie, mam dwa pytania odnośnie procesu tyndalizacji: 1/ Czy mięso pakowane do słoika ma być wstępnie obrobione, tj. podsmażone lub ugotowane czy surowe? 2/ Czy między gotowaniami 3-godzinnym, 2-godzinnym, 1-godzinnym wek należy wyjąć z wody czy to w tej samej przez 3 dni gotujemy?
HeavyTankCommander 3 miesiące temu
Dobrze jeszcze położyć jakiś materiał np ścierkę albo stary ręcznik na dno garnka w którym gotuje się słoje, chodzi o to żeby nie stykały się bezpośrednio z dnem bo różnica temperatur może powodować pękanie słoi. To jest jeszcze patent mojej babci.
B.B B.B 2 miesiące temu
Rewelacyjna konserwa. Udało mi się.nabyć u Pana Adolfa i powiem tak nigdy lepszej nie jadłam. A te dostępne w sklepach z najwyższej półki cenowej nawet trudno z nią porównywać. Moja rodzina i znajomi którzy próbowali są tego samego zdania. Niesamowity aromat i smak i zero sztucznych konserwantów. Absolutna królowa polskich konserw. Ewa.B z Warszawy.
Sułtan Sulejman 3 miesiące temu
ciekawostka o jakości mięsa. mój znajomy chciał zrobić tzw kompiaka czyli (polską wersję) wysuszonej szynki coś podobnego do hiszpańskiego hamona kupił świński udziec na wiosce z naturalnego chowu a drugi dostał od rodziców z miasta kupiony w supermarkecie obydwa przygotował dokładnie tak samo i obydwa trzymał w tych samych warunkach na strychu. okazało się że ten z supermarketu zaczął gnić i nie nadawał sie do spożycia a ten z wioski udał sie tak jak powinien

z chomika megur

  • 10,6 MB
  • 25 lut 22 18:54
artix86 3 miesiące temu
Uprzejmie prosze o filmy takie z 20 minut conajmniej. Chetnie poznamy bardziej szczegolowo Pana wiedze na rozne tematy praktyczne i teoretyczne. Jedyne co mi sie nie podobało, to pochwała dla naszego rządu w jednym z ostatnich filmików, że "przecież sami ich wybraliśmy"... Jak widać po ostatnich liczeniach głosów, wynikach PSLu, serwerach komisji wyborczej ktore mieszcza sie w Rosji, itd to wcale taki nasz wybór to nie był. Plus w wiekszosci to oni sami siebie wybierali tzn ci wszyscy urzednicy (2-3 miliony zatrudnionych, podobno cos kolo 30% wszystkich zatrudnionych w Polsce) i ich rodziny. Wynik paru milionow glosow oddanych na rzadzacych oznacza tylko, ze kilkadziesiat milionów ich nie wybrało, nie popiera i tak na to trzeba patrzec. Pozdrawiam serdecznie.
sniezka000 3 miesiące temu
Panie Adolfie, tak aby dodać swoje 3 gorsze powiem, iż bardzo chciałbym aby: 1. Tam gdzie jest to możliwe dodawał Pan linki lub kontakty do sprzedawców, aby można było się zaopatrzyć w takowe rzeczy. 2. Nagrał Pan więcej filmów o tematyce związanej z konserwacją oraz przechowywaniem jedzenia (od najprostszych rzeczy takich jak ogórki kiszone, po te trudniejsze jak np. weki z mięsem o których wspominał Pan, że mogą wytrzymać od 20 do 50 lat) 3. Aby podał Pan spis książek których Pan używa, oraz zrecenzował te najlepsze i najbardziej przydatne, tak aby można he było również zakupić oraz nie wydawać pieniędzy na książki które nie będą tak dobre
Sułtan Sulejman 3 miesiące temu
w skrajnie niskim mrozie nie jest potrzebna żadna dodatkowa podeszwa bo but nie przemaka natomiast jak mróz jest mały but raczej sie nie nada aczkolwiek są wersje z zakładanym gumowym kaloszem do kostki. A na Syberii można też stosować metodę polewania wodą taka warstwa lodu zabezpieczy przed każdym wiatrem

z chomika megur

  • 19,8 MB
  • 25 lut 22 18:54
Opublikowany 07.01.2015konbie x 3 miesiące temu
+sasiedzi150285 nie jestem pewien ale nie sądzę żeby trzeba było za każdym razem sypać nową sól chodzi tu głównie o to że w tak mocno słonym otoczeniu nie rozwijają się żadne grzyby ani bakterie więc puki sól jest w stanie "sypkim" ewentualnie jesteś w stanie rozbić ją do początkowego stanu to może być użyte kilka razy, gorzej jak zrobi się z tego jednolita bryła i pomimo uderzania zostaną duże bryły zbite wtedy już to wyrzuć a co do spożycia jeśli nie jesteś pedantem i nie boisz się ziarenka piasku czy też innych materiałów biologicznych np trawy to jedz śmiało ebolą się nie zarazisz z ziemi przyszliśmy i do ziemi wrócimy matka natura cię nie zabije tylko nie przesadzaj jeśli wsypujesz sól do słoika z jajkami już przeterminowaną albo która ma termin miesiąc a ty po 12 miesiącach wyciągniesz jajka to już jej nie spożywaj ale wydaje mi się że dalej możesz używać tej soli do wrzucenia kolejnej porcji jajek chodzi tu żeby jajka szczelnie stykały się z solą i żeby to była sól dzięki temu nie pojawia się pleśń i bakterie dzięki temu potrawa tyle trzyma ale podkreślam jak tak uważam i nie jestem żadnym specjalistą

z chomika megur

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    5
  • pliki wideo
    58
  • pliki muzyczne
    0

63 plików
3,38 GB




SPOKOS-2024

SPOKOS-2024 napisano 18.11.2021 17:54

zgłoś do usunięcia
DZIACHO1966

DZIACHO1966 napisano 7.06.2022 08:46

zgłoś do usunięcia
Pozdrawiam i zapraszam
bb3j7a2

bb3j7a2 napisano 10.07.2022 12:09

zgłoś do usunięcia
Zapraszam XXX
wapix49040

wapix49040 napisano 13.01.2023 07:47

zgłoś do usunięcia
Super chomik
MarekPropagator

MarekPropagator napisano 5.03.2023 18:19

zgłoś do usunięcia
Fajna kolekcja. Powodzenia
DZIACHO1966

DZIACHO1966 napisano 24.05.2023 06:46

zgłoś do usunięcia
POZDRAWIAM SERDECZNIE I ZAPRASZAM NA NOWOŚCI
LeonxD5458

LeonxD5458 napisano 22.12.2024 04:53

zgłoś do usunięcia
Zapraszam
sbk11cj

sbk11cj napisano 14.04.2025 14:31

zgłoś do usunięcia
gba23m

gba23m napisano 25.04.2025 13:43

zgłoś do usunięcia

Zapraszam

 

Filmy XXX - Tylko dla dorosłych, poniżej 18 lat WSTĘP WZBRONIONY Różne produkcje: Brazzers, Bangbros, Blacked, BrattySis, FamilyStrokes, Dorcel, HardX, JulesJordan,MYLF, Naughty America, Nubile Films, Private, Reality Kings, TeamSkeet, Tiny4K, Tushy, Vixen oraz wiele wiele więcej, wejdź a się przekonasz

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności