Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

1746166809.jpg

Elemele-k / ZDROWIE / czekolada / 1746166809.jpg
czekolada - 1746166809.jpg
Download: 1746166809.jpg

24 KB

(305px x 459px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek
Inne pliki do pobrania z tego chomika
czekolada - ARTICLE_555_13029958522474469851462622906405.jpg
Słodkie przyjemności, czyli rodzaje czekolad ...
Słodkie przyjemności, czyli rodzaje czekolad Może być słodka lub gorzka; ciemna, jasna oraz dwukolorowa; w kostkach czy tabliczce, a także płynna albo w proszku; a w dodatku z dodatkami. Mowa oczywiście o czekoladzie. Może być słodka lub gorzka; ciemna, jasna oraz dwukolorowa; w kostkach czy tabliczce, a także płynna albo w proszku; z orzechami, bakaliami, owocowym nadzieniem, a nawet z pieprzem lub tradycyjna, jako jedyna bohaterka - czekolada. Jest chyba jednym z najpopularniejszych na świecie deserów, ale nie tylko. Znalazła niezwykle wiele zastosowań, istnieją tysiące różnych przepisów zarówno na samą czekoladę, jak na potrawy ją zawierające. Równie dobrze sprawdza się jako składnik sosów do mięs czy preparatów do masażu. Co się przyczyniło do takiej kariery czekolady? Poza doskonałym smakiem i słodyczą pozostającą w ustach po jej zjedzeniu, wpływ na jej dużą popularność i różnorodność zastosowania ma niewątpliwie mnogość jej rodzajów. Ciemna czekolada Jest to czekolada, która w swoim składzie nie zawiera mleka (lub zawiera minimalne jego ilości) i znacznie mniej cukru niż np. czekolada mleczna. Powstaje poprzez połączenie kakao z tłuszczem i cukrem. W tej grupie wyróżnia się czekolady słodkie, półsłodkie, gorzkie i niesłodzone. Poza tym różnią się między sobą ilością suchej masy kakao. Europejskie przepisy określają tę zawartość na poziomie co najmniej 35%, natomiast w USA nie ma w ogóle takich ustaleń. W sprzedaży dostępne są również czekolady 70%, 85%, a nawet 99%. Czekolada niesłodzona Jest to czekolada w najczystszej formie - czysty roztwór czekolady, bez dodatku cukru, praktycznie stężały i zastygnięty wyciąg z nasion kakaowca, nazywany jest także "czekoladą do pieczenia". Składa się prawie wyłącznie z masy kakaowej, więc jest niesmaczny i nie nadaje się do bezpośredniego jedzenia. Ponadto jest bardzo tłusta, zawartość masła kakaowego może w niej wynosić nawet 50%. Choć wygląda jak zwykła czekolada, czekolada niesłodzona jest bardzo gorzka i ma niezwykle intensywny aromat. Z tego powodu stanowi podstawowy składnik wielu czekoladowych wypieków - mamy większą kontrolę słodkości naszych wypieków poprzez dodatek większej lub mniejszej ilości cukru. Gorzka czekolada Gorzka czekolada należy do czekolad ciemnych. Zawiera około 35-50% masy kakaowej, w pozostałej części składa się z tłuszczu, czyli masła kakaowego, niewielkiej ilości cukru oraz dodatków, między innymi emulgatorów i wanilii. Nie określono konkretnej ilości cukru jaką powinno się dodawać do tego rodzaju czekolady, dlatego też trudno wytyczyć granicę pomiędzy czekoladami gorzkimi a półsłodkimi. Przy odpowiednim przechowywaniu (w suchym, zaciemnionym i chłodnym pomieszczeniu) jest trwałość może wynosić nawet kilka lat. cd.1]
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności